Ga naar inhoud

Kristofd

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Kristofd's prestaties

  1. Ik heb de scan geprobeerd, hier kwam de melding uit dat er geen schendingen gevonden zijn van de integriteit. Is het mogelijk manueel een sleutel aan het register terug toe te voegen die de standaardprogramma's regelt of iets in die richting?
  2. Systeemherstel is geen optie meer, er zijn 4 herstelpunten beschikbaar, allen te recent. Misschien is het een optie om op te starten met de originele windows 7 schijf zoals bij een nieuwe installatie maar dan te kiezen voor windows repair?
  3. Wat doet dit dan met bijvoorbeeld achteraf geïnstalleerde programma's en wijzigingen, bestanden enz? Maar het probleem is niet specifiek firefox zoals ik hierboven reeds enkele keren aanhaalde, windows zelf onthoudt niet welk programma bij welke extentie hoort. Zo kan ik bijvoorbeeld kiezen dat ik een .mp3 wil openen met VLC en dit ook selecteren als standaardprogramma; Als ik na 5 minuten hetzelfde filetje terug open, opent deze weer vrolijk met media player. Met minder voorkomende extentie's geeft de computer zelfs weer dat 'er geen programma is gevonden' om de file mee te openen, hier kan je ook telkens het standaardprogramma selecteren maar het wordt niet onthouden.
  4. Hallo. Het probleem is er nog steeds. Ik heb geen systeem herstel uitgevoerd want ik heb te lang gewerkt met dit probleem en zou dus te ver in de tijd terug moeten gaan wat waarschijnlijk meer problemen oplevert.
  5. Het probleem zit in alle standaard-programma's. Windows begrijpt van geen enkele extentie waar het mee moet geopend worden. Je kan telkens kiezen voor standaard te openen met een bepaalde applicatie maar dit wordt niet meer onthouden.
  6. Ik heb bovengenoemde repair uitgevoerd maar het heeft niet geholpen vrees ik. Het probleem is er nog steeds.
  7. Beste forumleden, Ik heb een tijdje terug zoals wel vaker mijn computer opgeschoont met Ccleaner. Er is hierbij een fout in Windows geslopen want sindsdien onthoudt windows de standaardprogramma's niet meer. Telkens ik mozilla open krijg ik de vraag 'wilt u mozilla instellen als uw standaardbrower', telkens ik bv een filmpje open wil doen krijg ik de vraag 'met welk programma wilt u openen'. Ik kan hier 100 keer selecteren welk programma ik standaard wil laten openen, telkens opnieuw krijg ik de vraag sinds die opschoning. Ik heb dan de Ccleaner backup van de registerschoonmaak teruggeplaatst (mergen met bestaand register) en dat heeft het probleem verholpen tot aan de volgende herstart van windows. Het komt dus telkens terug. Nu is de vraag welke specifieke registerregel hiervoor verantwoordelijk is en of ik die handmatig kan goedzetten zonder een windows herstel te doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.