Ga naar inhoud

lagast

Lid
  • Items

    36
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over lagast

  • Verjaardag 20-09-1986

lagast's prestaties

  1. Zie hieronder afbeelding van het rapport. Geen duidelijke meldingen. Alle foutcodes zijn "0x0" en er staat dus dat er zonder succes gepoogd is de oorzaak te bepalen. Voor het overig blijft de pc bij alles gewoon heropstarten en me dezelfde vensters weergeven. Iemand enig idee wat ik hiermee kan aanvangen?
  2. Veilige modus lukt ook niet, alle soorten opstart heb ik reeds geprobeerd. Dat rapport kan ik vanavond proberen foto van te nemen, maar kan het niet kopiëren in een bestand gezien ik helemaal geen bureaublad krijg. Ik heb tot niets toegang, enkel het scherm die foutmelding geeft.
  3. Hallo, Een paar dagen geleden heeft mijn computer het begeven. Oorzaak: Tijdens het uitvoeren van Windows Update is de computer uitgevallen. Blijkbaar zat de stroomkabel niet goed in. Mijn schuld. Bij het opstarten de volgende dag, kreeg ik melding dat de computer dus niet correct was afgesloten en systeemherstel vereist werd. Helaas is deze systeemherstel ook mislukt en sloot de pc af. Sedert dat moment zit ik in een “loop” Tijdens opstarten is FOTO 1 het eerste dat ik te zien krijg. Als ik op “Details van diagnose- en…” klik krijg ik gewoon een rapport waar je niets kan aanklikken en ik niet veel wijzer uit wordt. “Voltooien”, “annuleren” of “x” leveren mij allemaal hetzelfde resultaat op, computer die heropstart en weer bij FOTO 1 uitkomt. Als ik op “Geavanceerd opties voor…” klik, krijg ik foto 2, daar kan ik land selecteren. "Annuleren" of "X" laat de PC opnieuw opstarten. Na selectie van landinstelling krijg ik foto 3 en kan ik dus enkel “OK” of “X” klikken en dan start de PC opnieuw op en kom ik opnieuw bij foto 1 uit. Conclussie een “loop” of hoe we het ook moeten noemen. Via F2 in BIOS setup levert mij niks op. Te weinig kennis. F9 Boot menu ook niets. Ik heb normaal wel een dvd met back up van windows. Is er een mogelijkheid om mijn PC alsnog terug te krijgen naar fabriekherstellingen? Er staan geen noemenswaardige bestanden op de PC, gezien ik deze af en toe back up op een externe schijf. Dus systeemherstel hoeft niet perse. Wel zou ik mijn computer weer kunnen gebruiken. Alvast bedankt voor jullie tips/medewerking! Groeten, Sven. FOTO 1: FOTO 2 FOTO 3
  4. De functietoetsen van het toetsenbord op mijn werk werken niet. F1 voor help werkt niet. In tekenprogramma Winner worden ook dergelijke snelkoppelingen gebruikt zoasl ctrl + F6. Ook dit werkt niet. Blijkbaar heeft mijn voorganger van deze computer ooit iets foutief gedaan en de instelling niet teruggevonden. Hopelijk weet iemand iets? Het ligt trouwens niet aan het toetsenbord, maar een instelling op de computer.
  5. Beste Jean-Pierre, Ik heb gedaan wat je zei, maar ik kan de "publish" functie niet gebruiken aangezien ik geen internet heb op die PC. Hierbij link waar ik het bestandje heb geplaatst. Hopelijk ben je er iets mee? http://rapidshare.com/files/430003599/PC01.speccy Hierbij ook link naar afbeelding van speccy: http://yfrog.com/72pc01p Als je me zegt welke opties je meer wenst over te nemen, kan ik gerust hier ook een print screen van nemen. Beste Duidelijk, Multimedia bedoel ik eens een filmpje, een oude game, etc. Niets bijzonder. Ik ga zeker niet voor kwaliteit, daarvoor heb ik mijn laptop en tv met bijhorende... Een 2dehands kaart kan inderdaad iets zijn, maar ik heb gezien dat je al kaarten hebt vanaf 15€, dus dat is nu nog niet het einde van de wereld... Alvast bedankt!
  6. Hallo, ik heb een een nieuwe "oudere" pc met XP. Deze zal gebruikt worden voor wat multimedia. Bij het installeren bemerkte ik dat er geen geluidskaart in zit. De PC waarover ik het heb is 1 met 3GB Ram, Pentium 4 3.00Ghz, Nvidia Suadro 4 380 XGL. Ik ben dus nu op zoek naar een goedkope geluidskaart die perfect kan werken op deze PC! Moet ik bepaalde eigenschappen in de gaten houden, of is alles compatibel? Moet ik ergens op mijn PC iets raadplegen om te zien of geluidskaart mogelijk is. Heb gemerkt dat er een soort van externe geluidskaarten bestaan, aan de hand van USB. Dit is uiterst goedkoop, maar werkt dit ook goed? Alvast bedankt, groeten!
  7. Hallo, Ik wens niets meer aan het toeval over te laten en ben van plan om mij een volledige legitieme en niet-gratis virusscan aan te schaffen. Mijn vraag is, welk merk raden jullie aan? Avast. Kaspersky. McAfee. Norton. Andere? Alvast bedankt, groeten, Lagast
  8. Resolutie zou 1366 x 768 zijn bij de Toshiba. Ik kan natuurlijk ook voor de Asus K 72JR gaan Zie vergelijking: Vergelijken - kies producten - Laptopshop.be[]=88976&product[]=88277&specificationprofileshopid=208 Voor 50€ heb ik dan groter scherm. Iets snellere processor, iets betere grafische kaart, ipv Trubrite scherm LCD en betere ethernet aansluiting. Dit lijkt me dus wel interessant. Feit is dan wel dat ik niet weet of Asus een goeie dienst naverkoop heeft. Uit ervaring weet ik dat een Toshiba een goed prudoct is. In 5 jaar geen hardwareprobleem. Software/Windows met 1 knop te herstellen. Van Asus weet ik hier allemaal niets van helaas...
  9. Hmm, Ok, toch blijft het voorlopig de beste oplossing..
  10. Wegens problemen met terugbetaling in de winkel (klacht volgt wellicht) is mijn budget iets kleiner. In de winkel mijn oog laten vallen op de Satellite L500-1ZN voor 699€. Aangezien mijn vorige ervaringen met Toshiba goed waren zal ik hoogst waarschijnlijk dit toestel aanschaffen. Het enige minpuntje is de scherm grootte... Als je komt van een 23" flat screen en je gaat naar een 15.6" zal het ferm aanpassen zijn. Maar daar geraak ik wel over! Lijkt dit volgens jullie, voor deze prijs, een deftige aankoop? Satellite L500-1ZN - Productspecificaties - Toshiba
  11. Vergeten te melden dat Dell feitelijk ook geen optie is. Dell worden er immers niet verkocht. HP, Asus, Vaio en Toshiba dus. Ik heb vernomen dat Sony Vaio een vrij slechte service aanbiedt. Vroeger een Toshiba gehad en die heeft 5 jaar perfect gedraaid, daarna plots volledig gedaan. Dus dit is wel een kanshebber De HP Pavillion lijken mij ook interessante laptops. Asus ken ik in niet. Met een richtprijs van 800€ moet ik principieel toch wel een vrij deftig toestel voor wat multimedia kunnen kopen binnen deze merken, denk ik?! Of ben ik naïef als ik dit denk?
  12. Hallo, Mei 2009 kocht ik een Acer M1641 toestel. Na herhaaldelijke problemen (4x opgezonden met problemen) ben ik in overleg met de winkel overeengekomen dat ik het toestel terug betaald krijg aan de hand van een winkelcheque. De problemen die ik had waren totaal verschillend. Een corrupte/kapotte harde schijf, defect geheugen, etc. Ik kan alleen maar zeggen dat ik blij ben van het toestel af te zijn. In de 11 maanden dat ik het had heb ik het maar enkele keren vlot kunnen gebruiken, altijd was er wel iets.. Natuurlijk ben ik nu wel computerloos! Met de cheque kan ik dus een nieuw toestel kopen. Aangezien dit in een computerwinkel was waar ze geen computers samenstellen, maar enkel merktoestellen verkopen wil ik nu eens jullie mening. Op basis van persoonlijke ervaring had ik graag geweten welke merken jullie liggen. Mijn vorig toestel was een desktop. Nu wil ik een laptop kopen. Welke merken raden jullie aan, even geen rekening houdend met de prijs. Ik moet het toestel eveneens niet kunnen aanpassen. Gewoon standaard toestel klaar voor gebruik. (voornamelijk gebruik voor het afspelen van muziek, films, downloaden en wat internet. Sporadisch een oud spel met weinig vereisten) Welk merk? Packer Bell? HP? Asus? Vaio? Toshiba. Graag enige info, ervaringen, tips, etc. Alles is welkom! Alvast bedankt, Lagast. PS: Acer is geen optie! Samenstellen eveneens niet!
  13. Voila, heb dus een volledig recovery gedaan en op het eerste zicht lijkt alles weer te werken! Ik zal het sowieso wat opvolgen de komende dagen! Alvast bedankt voor al jullie hulp!
  14. Een vista cd/dvd heb ik niet in bezit. Acer levert blijkbaar pc's/laptops zonder cd/dvd. de Erecovery zou dit vervangen. In het begin dat ik mijn pc had heb ik boot cd's gemaakt, ooit heb ik deze eens moeten gebruiken (heb reeds defect gehad, maar toen was het corrupte HD) en leken ze niet te werken. Overschakeling tussen de 2 dvd's werkte niet. Nu, toen ik mijn pc in de winkel ging afhalen, na het vernieuwen van de HD, kreeg ik dus de informatie dat de pc te herinstalleren valt via alt+f10. Volgens mij is dit toch hetzelfde principe? Via dvd en alt+f10 gaat de pc in beide gevallen toch terug naar fabrieksinstellingen?
  15. Hmm, ik heb er zitten aan denken om direct voor een radicale oplossing te gaan:Herinstalleren van windows... Hier heb ik principe geen probleem mee aangezien ik alle belangrijke documenten sowieso niet bewaar op pc maar op externe schijven. Uit ervaring met pc-problemen leek mij dit het beste. Graag had ik eens uw mening of dit een oplossing zou kunnen zijn? Ik weet dat acer een verborgen partitie op de schijf staan heeft die je kan aanspreken om te herbooten. Ik kan van hieruit dus wel opnieuw installeren. Deze partitie is via een toetsencombinatie aan te spreken, alt + f10 indien ik me niet vergis. Wat denkt u? Interessant te doen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.