Ga naar inhoud

Kasander

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Kasander

  1. Dank je. Samba was een van mijn eerste bruikbare "ontdekkingen" bij Mint. Totdat Microsoft Windows 10 introduceerde was het delen van mappen tussen Mint en Windows dan ook geen enkel probleem. Alleen heeft Microsoft in al zijn wijsheid(?!) besloten dat zij bepalen wat ik kan doen op een computer! Trouwens, Linux zorgt er bij iedere distro wel weer voor dat Samba wat nieuwe problemen geeft. Wel leuk want het is iedere keer weer een puzzel om de communicatie tussen de Linux-pc's en de raspberry pi's onderling weer strak te krijgen.
  2. Bedankt dat je probeert te helpen maar dat doe je niet. Ik zoek gewoon een antwoord op mijn vraag, meer niet. De mogelijkheden waar je het over hebt zijn hier bekend en worden ook gebruikt. Het gaat mij er om dat ik ooit een probleem heb opgepakt en daar al heel lang mee bezig ben om een oplossing te zoeken. Soms is het gewoon handig om even wat te delen zonder gebruik te maken van een NAS. Het veranderen van gedrag is iets waardoor we hier bijna niet meer met Windows werken. Microsoft heeft daar een behoorlijk irritant handje van. Helaas bepalen wij hier zelf hoe wij werken! Wat ik tot nu toe getest hebt: 'SMB1' aangevinkt. Windows Firewall op prive gezet. Netwerkdetectie ingeschakeld. SNMP geactiveerd in plaats van SMB1. Reliable Multicast-protocol toegevoegd en Workgroup-naam gesynchroniseerd. Als je geen passend antwoord hebt is het ook niet erg, hoor.
  3. Dat Windows achter blijft lopen op dat gebied weet ik ook wel. Maar wat ik bedoel is dat ik Windows 10 zover wil krijgen dat die gedeelde mappen van Linux via een netwerk kan gaan zien. En internet is op dit punt niet bepaald een vriend te noemen. Dus wat ik zoek is een beproefde methode die het mogelijk maakt. De reden is dat er hier steeds meer met Linux gewerkt wordt en er veel bestanden gedeeld worden. Als er nu bestanden gedeeld moeten worden gaat dat met usb sticks wat traag en onhandig is. Trouwens, je kan makkelijk een FAT-partitie maken zodat Linux en Windows er lokaal bij kunnen. Dat is vooral handig bij een dualboot. Maar simpel bestanden delen via een netwerk is een heel ander verhaal!
  4. Een eenvoudige vraag met blijkbaar een behoorlijk lastig antwoord (gezien mijn reeds lange zoektocht op internet): Hoe kan ik de Windows 10 computers zover krijgen dat die de gedeelde mappen op Linux (Mint mate) computers kan zien? Met alle computers met Linux-versies is het geen probleem, ook niet met de Raspberry pi’s en de smart tv’s. De "oplossingen" op internet werken geen van allen!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.