Ga naar inhoud

yentx

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door yentx

  1. Je hebt helemaal gelijk. Als ik niets/weinig aan het doen ben ben is er ook geen probleem (dat was dus de situatie die ik doorgaf). Maar zodra ik wat programma's opstart zitten er allerlei vervelende vertragingen in. Ik dacht dat wellicht in de log te zien zou zijn wat er in de periode van meer activiteiten (meer programma's opgestart) aan de hand is. Hoe heet ook al weer dat programma waarmee ik een log kan maken van activiteitenen tijdens een bepaalde periode? Zodat door de tijdlijn te zien is dat een bepaald programma er langer over doet dan normaal gesproken. (ik heb echt geen idee, anders zou ik google proberen). Is er wellicht ook nog iets wat je opvalt in deze eerste log?
  2. Beste PCH forum leden, Weer een zelfde probleem als ongeveer een half jaar geleden: Zeer hoge cpu gebruik Toen bij Vista en niet kunnen oplossen. Nu weer terug naar XP en tot nu toe geen problemen. Services van xp nagekeken en al het overbodige uitgedaan. Uiteraard volledige scan uit laten voeren met antivirus AVAST daarna spybot, rommel eruit gehaald Daarna malwarebytes anti malware pc werkt nog wel, maar traag. In de windowstaakbeheer is er een cpu van 95 a 97 met procesnaam: Niet-actieve systeemprocessen en een geheugengebruik van 28 kb (vreemd dat het dan weer zo laag is) Wie zou er eens naar mijn log file kunnen kijken? M.vr.groet hijackthis.log windows taakbeheer.doc
  3. Sorry, maar nu begrijp ik het helemaal niet meer: Ik ben begonnen over een niet werkende internetverbinding na updates van windows Ik gaf aan dat ik 2 drivers voor mijn netwerkkaarten heb gevonden en wist niet precies hoe dit zat. 1 realtek ethernetverbiding die volgens Drivermax niet up te date is. 1 NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet verbinding die volgens Drivermax up to date is. Maar bij nazoeken blijkt dit niet de meest recente. Deze werd een aantal keer genoemd toen ik eerder problemen heb gehad met de internetverbinding. Ook kom ik op internet stukken tegen waar ze zeggen dat de nforce driver problemen geeft met vista. En nu zijn we een aantal antwoorden verder waar we het steeds hebben over de usb lan stick. Maar ik heb / gebruik helemaal geen usb lan stick!
  4. Mijn router -en modem- zijn draadloos en gedraad aan te sluiten. Gezien de slechte ervaringen met draadloos (storingen) heb ik nu alles gedraad aangesloten. Zit het daar in dat er 2 netwerkadapters gevonden worden: draadloos en gedraad? Als dat zo is dan is waarschijnlijk de realtek de draadloze en de nvidia de gedraden versie? Of heb ik het helemaal mis? Bij de levering van de pc heb ik ook een usb wlan stick gekregen, maar deze heb ik nooit gebruikt
  5. Alvast bedankt voor het zoekwerk. Alleen ben ik wat huiverig om een driver te veranderen, en probeer ik te doorgronden wat u me aanbeveelt. Klopt het dat de driver die u mij stuurt de driver voor de realtek ethernet is? Als dat zo is waarom dan juist voor de realtek? Ik had het idee dat de nvidia de problemen gaf Bij de opsommig van Everest en drivermax zie ik dat er 2 netwerkkaart drivers gevonden zijn. Is dit normaal, klopt dit? Ik heb nog een opsomming van de pc meegestuurd in een log. (zie post) Het is een targa ultra an64 4800+ targa hardware.txt
  6. Alvast bedankt voor het zoekwerk. Alleen ben ik wat huiverig om een driver te veranderen, en probeer ik te doorgronden wat u me aanbeveelt. Klopt het dat de driver die u mij stuurt de driver voor de realtek ethernet is? Als dat zo is waarom dan juist voor de realtek? Ik had het idee dat de nvidia de problemen gaf Bij de opsommig van Everest en drivermax zie ik dat er 2 netwerkkaart drivers gevonden zijn. Is dit normaal, klopt dit? Ik heb nog een opsomming van de pc meegestuurd in een log. Het is een targa ultra an64 4800+ targa hardware.txt
  7. zie meegestuurd logbestand logbestand probleem netwerk.txt
  8. Inmiddels ben ik 3 dagen aan het zoeken geweest maar geen oplossing voor het volgende probleem: pc werkt goed, inclusief internet Na elke, willekeurige windows (legaal) update zoals bv een beveiligingsupdate heb ik geen internetverbinding meer. Voor dit probleem zich voordeed heb ik ook vaak problemen gehad met de internetverbinding, vaak kreeg ik de volgende meededeling: Er zijn problemen met het stuurprogramma of de hardware van de netwerkadapter 'nvidia nforce 10/100/100 Mbps Ethernet Ik heb het programma drivermax (gratis versie) laten zoeken naar de beste drivers en hij komt met de 67.8.9.0 dit is de meest populaire, niet de meest recente: dat is de 73.0.6.0 Ik kan nergens deze meest recente driver vinden (inclusief niet bij Nvidia) Uitdraai van drivermax: NVIDIA nForce 10/100/1000 Mbps Ethernet67.8.9.067.8.9.0Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC6.106.1113.20076.108.331.2008 Bovendien staat er dus ook een realtek ethernet driver die niet up to date is, maar ik heb geen idee waar deze toe dien. Ik kom veel op internet tegen dat de nforce drivers problemen geven met vista alleen weet ik niet of dat waar is / of welke driver ik dan zou moeten nemen. Heeft iemand suggesties wat ik zou kunnen proberen, ik wil nl wel op den duur mijn windows laten updaten om weer veilig te kunnen werken. p.s. Bij het wegvallen van de internetverbinding krijg ik ook niet met de probleem oplosser een verbinding.
  9. Van de regen in de drup: !!!! backup proberen terug te zetten dmv Ghost. Ik weet niet wat er verkeerd is gegaan maar nu blijft mijn scherm zwart, ik hoor wel het normale opstartpiep. Hierna gaat de dvd speler draaien. Uiteraard heb ik al geprobeerd weer met de recovery cd van Vista, maar deze geeft ook alleen een zwart scherm. Harde schijf gewisseld (oud, met een vreemde tik, maar nog wel werkende + vista werkende)... geen probleem. Iemand een suggestie. Ik denk nu aan: - oude schijf opstarten, extra harde schijf toevoegen, (moet nog wel om een stroomkabel, data kabel heeft nog een extra mogelijkheid om extra harde schijf aan te sluiten. En dan de nieuwe harde schijf te converteren. Ik ben dat Vista zo beu! Vroeger, op mijn oude bakbeest nooit geen problemen (waar ik nu maar weer op type). iemand nog een suggestie????
  10. Maar ik had toch een hijackthis logje bijgesloten? PC werkt nu helemaal niet meer, ook niet op te starten, ook niet te herstellen . Krijg de meededeling : corrupt registry Ik zal dus een northon ghost backup terug moeten laten zetten. Maar misschien kan iemand alsnog een kijkje nemen naar de logfiles zodat ik straks niet weer hetzelfde probleem heb.
  11. Ik heb nu hetvolgende gedaan. een Quickpar bestand opgestart, ondertussen een hdd activiteitenlog gedraaid + een hijackthis.
  12. Uiteraard ben ik gewoon ook zelf aan het zoeken. En ik schrik van de berichten over het ntuser.dat.LOG1 bestand dat dit hierin de wachtwoorden enz staan en dat deze besmet kan zijn met trojans.
  13. Ik heb inderdaad internet explorer 8. Maar daar kan het volgens mij niet aan liggen. Ik heb nu quickpar een keer laten draaien zonder internet explorer aan. De vertraging begon om 21:19:43 (zie log) Daarna was er niet meer mee te werken totdat ik quickpar uit heb gezet. Als nu quickpar het probleem was dan zou ik misschien wel kunnen vinden maar het is ook tijdens de opstart na de slaapstand (dan draait er dus nagenoeg niets)
  14. Er blijven vreemde hard disk activiteiten bestaan. Een voorbeeld hiervan is het programma quickpar. De cpu belasting is minimaal (3%), maar de hdd belasting is 100%. uiteraard heb ik heb programma gedeinstalleerd en geinstalleerd. Zou iemand eens een blik kunnen werpen op het bijgevoegde logbestand?
  15. Door Ghost uit mijn "standby" lijst te halen is het probleem grotendeels weg (nu nog maar 2 minuten 100% activiteiten) Heel vreemd. Ik was helemaal gefocust op de temp files. Je tip heeft dus in ieder geval wel geholpen. De deinstallatie en weer installatie van Ghost ga ik ook nog uitvoeren. Hier had ik zelf niet achter gekomen. Probleem -hoogstwaarschijnlijk- opgelost, en kan worden afgesloten. Bij terugkeer zal ik het bovenstaande weer opnemen in een nieuwe post.
  16. Maar Norton Ghost draai ik al heel lang, en samen met Avast. Nooit geen problemen gehad. Tsja als het eraf moet, dan moet het maar, maar zou toch raar zijn dat je northon Ghost niet samen met een andere virusscanner kan gebruiken?! Ik zal eerst eens ervoor zorgen dat hij niet meer automatisch opgestart word, en niet meer op de achtergrond mee draait. Nog andere suggesties?
  17. De symantec was geen echte virusscanner, maar een internetapplicatie om online naar virussen te kijken. Deze had ik er inmiddels al af, en nog steeds lange opstarttijden. De temperatuurlog is niet altijd aan (toevallig wel tijdens de opgestuurde log), en ook als hij niet aan is nog steeds lange opstarttijden. Uiteraard had ik al de ccleaner gebruikt, mijn registers hou ik altijd schoon. Misschien nog tips? Uiteraard ben ik al -heel lang- aan het zoeken geweest op internet. Bijgesloten een hijjackthis file. Dit is echter van de situatie van nu, en niet tijdens het opstarten. Ik krijg dan door de extreme hd belasting bijna niets gestart. Mocht die info toch heel belangrijk zijn dan misschien wat tips om dat te doen. Of anders ga ik wel net zo lang proberen tot dat dat lukt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.