Ga naar inhoud

DookiE

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door DookiE

  1. Heb al heel wat info hieromtrent gelezen maar probleem blijft: Een aantal dagen geleden volgend probleem: mijn scherm dat een aantal keer gewoon uitviel, nuja, niet uit, het beeld viel gewoon plots weg, bij uitschakelen/terug inschakelen na een aantal seconden te wachten was het probleem altijd weg tot ik twee dagen later ineens 's ochtends totaal niks meer van beeld kreeg. Op mijn front panel van dell gaven de diagnostic lights aan dat er een probleem was met de graka, heb die er dan uitgehaald, de fan van stof ontdaan, poorten ook, terug ingestoken: njet. Dan achter een nieuwe geweest, works like a charm, maar weer hetzelfde, scherm dat weer altijd na een half uur/uur gewoon uitvalt, niet in standby want licht blijft op groen, gewoon geen beeld meer. Heb al gekeken naar drivers, heb de vorige wel niet zelf verwijderd maar bij aparaatbeheer staan ze er niet meer tussen en heeft hij de correcte drivers beet, ook die van het beeldscherm (4 jaar oude Dell 1704 FPT) heb ik gisteren nog eens vernieuwd. Vorige kaart was een Gefore 6800, deze is een 8400GS Silent. Heb ook met Speedfan al gekeken, zowel GPU als CPU temperatuur stijgt niet voor het uitvallen (54). Heb wel ook ergens gelezen dat GPU oververhitten gepaard gaat met kleurverandering in beeld net voor het uitvallen, dat heb ik dan weer wél (slaagt eerst enkele tinten lichter). Kan dit aan het scherm liggen dat oververhit raakt? Ik neem aan dat het iets is dat oververhit is, aangezien ik telkens een tijdje moet wachten alvorens weer verder te kunnen. Alle help is in ieder geval meer dan welkom, zowel wat probleem als oplossing betreft.
  2. Probeer het volgende eens: Configuratischerm > Muis instellingen > Pointer scheme van Windows Aero naar geen veranderen. Als dat niet helpt, ligt hoogstwaarschijnlijk aan Vista of een of ander driverprobleem. Is vorig jaar een hele XPS reeks geweest van Dell die problemen had met de drivers. Probleem hier werd opgelost door die van de grafische kaart en de muis te updaten. Of je best de huidige eerst eraf zwiert weet ik niet. Komt soms ook voor als de laptop al enige tijd opstaat en warm begint te worden, als dit het geval is bestaan hier cool mats voor die je kan gebruiken. Kan ook aan een virus/spyware liggen als het zo plots gekomen is. In dat geval hijackthislogje posten hier op 't forum.
  3. Meestal gebeurt dit bij: - Versleten muis - Vuile muis - Batterijen - Gedateerde drivers - 3d party pointer software - ... Aangezien het probleem ook bij touchpad voorkomt kunnen we de eerste drie al schrappen en zou ik ook eerst proberen de touchpad, de muis en de schermdrivers eens te updaten. Als dit niet helpt: Is dit altijd al geweest of is het een recent probleem? (als het recent is probeer systeemherstel) Welk OS draai je? (komt soms voor bij bepaalde vista versies) Gebeurt het ook als externe muis wel/niet is aangesloten? (geeft soms ook problemen als samen aangesloten zijn) Is er aan de instellingen van het scherm iets veranderd? (brightness Wat is het merk van je laptop? (bepaalde asus reeks tablets die heel wat problemen heeft hiermee)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.