Ga naar inhoud

klazimodo

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door klazimodo

  1. Yep.. dit is inderdaad wat ik wilde.. er zit één schoonheidsfoutje in; maar die kan ik zelf idd wel aanpassen.. Ik moet eerlijk zeggen dat deze formule wel ingewikkeld oogt, maar ik denk dat ik die wel snap als ik zorgvuldig zal kijken hoe het werkt! Dank je wel !!!
  2. De tussentijdse overzichten heb ik alleen gemaakt omdat ik anders in de bovenste tabel een enorm aantal cellen bij elkaar op moest tellen. En ik was bang een foutje te maken, en opnieuw zou moeten beginnen. Als ik een formule (maar dat word dus een macro) zou hebben die alles automatisch doet optellen, dan haal ik de tussentijdse overzichten ook weg. Hoe een macro werkt is mij helemaal onbekend, daar zal ik me eens in verdiepen; kom ik daar niet uit zal ik het laten weten. In ieder geval bedankt voor je hulp en vooral geduld tot nu toe!
  3. Goh goh wat maak ik er een rommeltje van; maar goed.. volgens mij is het zo dan wel gelukt om het document te delen. Travian - kopie.xls
  4. Hoe ik het nu heb in excel is als volgt: http://img189.imageshack.us/img189/7853/nieuwebitmapafbeelding.png Nu wil ik graag dat de totalen uit de onderste tabel worden opgeteld bij de bovenste tabel. Zoals in de eerste groene rij in de tweede tabel; MiepMiep stuurt grondstoffen naar Crazydevil toe. Nu wil ik graag dat dat totaal word opgeteld bij de cel waarin nu 9872 staat. De tweede groene rij; Crazydevil stuurt grondstoffen naar MiepMiep. Nu wil ik graag dat dat totaal word opgeteld bij de cel waarin nu 14095 staat. De derde groene rij is gelijk aan de eerste groene rij. Het totaal van de vierde groene rij moet worden opgeteld bij de cel waar nu 58173 staat.. Zo heb ik inmiddels 150 rijen, en ik moet nu steeds handmatig in de bovenste tabel aangeven welk totaal uit de tweede tabel waar moet worden opgeteld. Ik hoop dat ik een beetje duidelijk ben zo... sorry dat ik het niet makkelijker kan aangeven..
  5. Euhm.. ff aanpassing.. volgens mij klopt het niet wat ik hierboven zeg te weten.. :$ Maar goed.. Ik weet dan wel niet de formule in excel die ik gebruiken moet, maar ik weet wel wat ik wil bereiken... Als D10=MiepMiep EN E10=Dr.Klazi dan is F3 F3+K10 Als D10=Dr.Klazi EN E10=MiepMiep dan is G3 G3+K10 Als D10=Crazydevil EN E10=Dr.Klazi dan is F4 F4+K10 Als D10=Dr.Klazi EN E10=Crazydevil dan is G4 G4+K10 Als D10=MiepMiep EN E10=Crazydevil dan is F5 F5+K10 Als D10=Crazydevil EN E10=MiepMiep dan is G5 G5+K10 Hoe verwerk ik dit in excel?!
  6. Hallo, Ik werk normaal gesproken niet zoveel met excel, maar nu wil ik graag het een en ander eenvoudiger maken. Graag zou ik de formule willen weten voor het volgende: Gegevens: Ik heb 2 kolommen (A en , waarin de waardes Dr.Klazi, Crazydevil of MiepMiep in komen te staan. 1 kolom © waar een uitkomst (die is al ergens anders berekend) in staat. Inmiddels heb ik al 150 rijen, en het word een beetje uitzichtloos om iedere keer zelf de waarde uit de kolom C op te te Wat ik graag wil: Als Kolom A = Dr.Klazi en Kolom B = Crazydevil dan moet de waarde uit kolom C worden opgeteld bij een uitkomst in cel F10 Als Kolom A = Dr.Klazi en Kolom B = MiepMiep dan moet de waarde uit kolom C worden opgeteld bij een uitkomsdt in cel F11 Als Kolom A = Crazydevil en Kolom B = Dr.Klazi dan moet de waarde uit kolom C worden opgeteld bij de uitkomst in cel G10 Als Kolom A = MiepMiep en Kolom B = Dr.Klazi dan moet de waarde uit kolom C worden opgeteld bij de uitkomst in G11 Wat ik weet: Ik weet dat ik eigenlijk maar 1 formule nodig heb, waarin ik dan de waardes (Dr.Klazi, Miepmiep, Crazydevil) moet aanpassen en dat ik deze formules in de cellen F10,F11,G10 en G11 moet zetten. Graag krijg ik een voorbeeld formule.. Dank alvast!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.