Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

jeffreyb96

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. dus als ik je goed begrijp moet de cpu ook overklokt zijn om dit geheugen goed te kunnen gebruiken? koop ik dan best een nieuw setje 2133mhz geheugen of is er een manier om mijn huidige geheugen via de bios op 2133mhz laten te werken? bedankt!
 2. Alvast bedankt voor de reactie. op het moment van aankoop was de 2400 mhz variant ongeveer even duur als 2133 mhz geheugen dus daarom dat ik iets hoger zit dan de standaardfrequentie. Ik heb het niet zozeer gekocht om te overklokken. Verder word er bij games toch ook veel van het gewone geheugen gebruikt en hij is tijdens het gamen ook al een paar keer gecrasht, ik denk dus niet dat de frequentie van het geheugen zo'n grote invloed zou mogen hebben. ook omdat het moederbord ram-modules ondersteunt tot boven 3000 mhz...
 3. Hallo iedereen, Onlangs heb ik mijn eerste pc gebouwd (specs onderaan) en vanaf het begin had ik al problemen omdat mijn moederbord mijn ramgeheugen niet wou accepteren en ik dus niet kon posten (ik kon alleen in de bios raken door mijn 2 ram sticks in single channel te gebruiken). Dit heb ik kunnen verhelpen door de bios te updaten. vanaf het moment dat ik windows 10 net had geïnstalleerd, merkte ik dat het scherm soms 'bevroor'. Niets reageerde nog, de monitor bleef hetzelfde scherm weergeven, geen bluescreen, alle fans blijven wel draaien en alle lampjes branden nog. heropstarten kon alleen door de powerknop ingedrukt te houden. Nu dacht ik dat dit wel verholpen zou worden door drivers e.d. te updaten maar dit was dus niet zo, de pc blijft dit doen (minstens 1-2 maal per dag). het rare is dat hij dit meestal niet doet onder load (bij games of benchmarks) maar heel dikwijls bij simpel webbrowsen of een documentje typen. sinds kort heb ik ook al een paar keer meegemaakt dat alle usb poorten simpelweg uitvallen en het duurt dan ongeveer 10 seconden totdat ze een voor een opnieuw stroom geven. Ik heb tevergeefs gezocht in de windows logbestanden maar daar vind ik alleen kritieke waarschuwingen over kernel-power wanneer ik hem uitzet maar ervoor niks over een eventuele fout met drivers of usb apparaten... Ik hoop dat iemand me kan helpen. alvast bedankt! specs: CPU: Intel core i5 6600k (LGA1151) Mobo: gigabyte GA-Z170X-Gaming 3-EU RAM: Crucial Ballistix sport 16GB kit (DDR4-2400, CL16 (16-16-16), 1.2Volt) CPU cooler: Noctua nh-u14s Video card: Msi Gtx 970 gaming 4G PSU: EVGA SuperNOVA 750 G2 SSD: Samsung 850 evo 250GB HDD: WD Blue 1TB (+ old 500GB laptop drive) OS: windows 10 Case: Fractal design define R5 keyboard: corsair gaming strafe mouse: logitech wireless m705 marathon mouse wifi pciE kaart: TP-Link Archer T6E
 4. Ik heb nog wel ergens een asus laptop met kapotte batterij liggen waar volgens mij ook 2*2GB ram insteekt. Maakt het uit van welk merk ofzo die andere ram is? Moet ik dan met dat andere ram dezelfde tests doen?
 5. Ik heb dus zoals gevraagd elke module in elk slotje apart getest, maar in elk van de 4 gevallen gaf dit geen enkele fout aan (na 5 passes). Dit vond ik bizar dus besloot ik om ze tesamen nogmaals te testen. Eerst allebei in hetzelfde slotje zoals voor de problemen begonnen en een tweede keer omgekeerd, hier gaf hij respectievelijk 142 en 3 fouten aan (allebei na 5 passes)(zie ook bijlagen). De problemen lijken zich dus alleen voor te doen als de stickjes samen worden gebruikt en dan nog is er een verschil afhankelijk in welke volgorde ze worden gebruikt. Betekent dit dat het niet aan de ram-modules ligt, maar aan iets anders? bedankt!
 6. Neen, nog niet. Moet ik dan telkens 1 ram stickje eruit nemen en dan met elk stickje apart testen?
 7. Hier is de link van speccy : http://speccy.piriform.com/results/wEN7nBCRlagnKRueTcVp2Wq
 8. Hallo iedereen, ik heb gisteren voor de derde keer in enkele weken een bsod gekregen zonder dat ik een specifiek programma opende, het gebeurt dus vrij willekeurig. Ik heb dan memtest86+ laten lopen om het ram-geheugen te controleren op fouten en na hem 10u te laten testen vond hij 1790 fouten in 10 passes ( zie ook foto). Ik veronderstel dat er dus wel degelijk iets mis met het ram geheugen. Mijn vraag was of ik deze laptop (MSI CR720) nog kan blijven gebruiken voor enkele maanden? Ik heb hem namelijk elke dag nodig voor school en vermits hij al vier jaar oud is, lijkt het me weggegooid geld om er nu nog andere ram sticks in te gaan steken en dan zou ik liever gewoon een nieuwe laptop kopen na de examens in januari. Dus lijkt het jullie veilig om hem te blijven gebruiken of moet ik hem herstellen? Groetjes en bedankt
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...