Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Mrpurple

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Mrpurple

  No signal monitor. Pc draait wel.

  Net ook een andere monitor getest, geeft hetzelfde effect. Op de DVI-VGA uitgangen van het moederbord is er helemaal geen signaal. Foutcode die ik in Windows vond was 41 - power kernel. Vandaag na eerste opstart: geen signaal na 45 minuten. Direct erna weer opgestart: geen signaal na 8 minuten.
 2. Mrpurple

  No signal monitor. Pc draait wel.

  http://speccy.piriform.com/results/zRTp3FxeSylwQTB2u5bVygZ
 3. Mrpurple

  No signal monitor. Pc draait wel.

  Van HDMI naar HDMI. Dus 2 verschillende poorten van de pc die niets doorgeven na een tijdje.
 4. Mrpurple

  No signal monitor. Pc draait wel.

  Op tv heb ik de pc via HDMI aangesloten. Dit werkt tot hij na een tijd ook geen signaal meer krijgt.
 5. Mrpurple

  No signal monitor. Pc draait wel.

  Heb enkel de toren binnengedaan. Ga morgen een ander scherm lenen van familie om dat ook uit te sluiten.
 6. Mrpurple

  No signal monitor. Pc draait wel.

  Monitor is VGA. Op tv met HDMI. Winkel heeft eigen kabels gebruikt.
 7. Iemand een idee? Pc werkt normaal. Echter na een uur, soms langer, krijgt de monitor geen signaal. Pc lijkt wel gewoon door te draaien (fans en verlichting). Als ik dan de powerknop inhoud, gaat hij uit. Start dan direct weer op om dan na een tijdje weer geen signaal te krijgen. (Soms al tijdens het opstarten) Is hiervoor al binnen geweest bij computerwinkel, maar daar deed hij het natuurlijk niet. Ze hebben hem een uur op volle toeren laten draaien zonder probleem. Enige wat ze konden bedenken was dat de stroomtoevoer niet voldoende was. Heb dus een nieuwe kabel gekocht. Maar dit helpt niets. Ook stroom nemen van een ander stopcontact niet. Kan hem natuurlijk bij de winkel laten tot het probleem zich daar ook voordoet, maar aan 60euro per uur.... Dacht eerst dat hij te warm werd en heb 2 extra fans bijgezet. Dit helpt ook niet. Cpu ging iets over de 60°. Volgens de winkel was dit normaal. Met de extra fans zit het rond de 40-50° Aan het scherm ligt het niet, want als ik hem aansluit op tv is er ook geen signaal. Zou dan denken gpu, maar volgens winkel is alle hardware in orde. Alvast bedankt voor uw input.
 8. Hallo iedereen zit met een vraagje. Zoon heeft een oudere pc met ssd met windows 10. Deze start niet meer op. Blijft hangen op gebruiker inloggen. Nu heeft hij een nieuwe gekregen met gewone HDD met windows 10 erop. Kan ik zijn oude SSD gewoon van pc wisselen? Of is het beter dat ik de SSD volledig wis en opnieuw installeer. (om geen oude problemen mee te nemen van de oude pc) Dan komt de vraag: hoe wis ik die SSD? Alvast bedankt.
 9. Mrpurple

  Gebruikte hdd wissen

  Ja alles werkt super. In het begin wat wel wat gesukkeld. Heel verhaal eigenlijk. Mijn vriendin had deze pc van iemand gekocht voor een prijsje. We hadden enkel laptops in huis en onze zoon krijgt meer en meer huiswerk op de schoolwebsite. Een desktop werkt voor hem makkelijker, daarom was het de bedoeling om een simpele toren bij te kopen. (scherm en randapparatuur had ik nog liggen van een game-pc enkele jaren terug) Nu belde mijn vriendin me op het werk dat ze goedkoop van iemand een pc kon kopen. Het enige minpunt was 1GB ram en 80GB HDD. Ik zei: geen probleem, ik heb nog ram-latjes en hdd liggen. Toen ik thuiskwam bleek dat het geen pc was, maar een workstation. Mijn latjes DDR waren dus niet compatibel. En die 1GB ram was niet werkbaar. Online nog enkele latjes DIMM-ram gevonden. In totaal 8GB wat hem natuurlijk een stuk sneller maakte. Ondertussen ook de HDD vervangen door een SSD.
 10. Mrpurple

  Gebruikte hdd wissen

  Hey, bedankt voor je interesse. Het is me gelukt, maar wel via een andere weg aangezien ik geen installatie CD had. Ik had ook nog een oude, niet meer werkende externe 3.5 HDD liggen. Ik heb deze uit de behuizing gehaald en de andere HDD erin gestoken. Dit aan de laptop gehangen en zo geformatteerd. Om deze dan vervolgens in de pc te steken.
 11. Mrpurple

  Gebruikte hdd wissen

  Hallo, Ik zit met volgend probleem. Ik heb een nieuwe pc met Windows 8.1 Ik heb ook nog een oude hdd liggen die ik erbij zou willen steken. Hier staat nog Windows xp en een hele hoop programma's. Ik heben de oude hdd erbij gestoken met de bedoeling deze dan te formateren. Echter wil de pc dan niet opstarten en raak ik niet verder dan bios. Waar ik helaas niets van ken. Ligt het probleem bij het feit dat er dan 2 windowsversies in de pc steken en hij hierdoor flipt? Kan ik deze extra hdd wissen via bios? Alvast bedankt.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.