Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

jerhay

Lid
 • Aantal items

  29
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Ik heb het intussen gevonden. Bij het energiebeheer van de pc, kan je blijkbaar bij het actieve energieschema de instellingen voor de wifi wijzigen. Dit stond voor 'op batterij' op maximale energiebesparing. Na dit te wijzigen naar maximale prestaties, blijkt het probleem opgelost te zijn! Bedankt voor alle input!
 2. Ik gebruik nu dus de default windows 10 driver, die werkt perfect zolang ik met de stroomkabel verbonden ben. Met de asus driver had ik teveel problemen, dan viel het internet zelfs met stroomkabel uit. Ik ben niet van plan een aparte usb stick te kopen hiervoor, ik vind het vooral bizar dat de wifi perfect werkt met stroomkabel, maar slechts enkele minuten met de batterij, vandaar mijn vraag hier. Indien het niet aan het energiebeheer ligt, weet ik het ook niet meteen.
 3. Het gaat uitsluitend over de interne wifi van mijn laptop, ik gebruik geen externe usb
 4. Bedankt voor je reactie, maar ik merk helaas weinig verschil met deze instellingen.
 5. Hallo Ik heb een asus N76V laptop. Zoals de meesten ben ik enkele maanden geleden gemigreerd van windows 7 naar windows 10. Ik zit echter sindsdien met een irritant wifi probleem. Onder windows 7 had ik geen enkel probleem met de wifi. Onder windows 10, werkt de wifi perfect zolang mijn laptop met de stroomkabel is aangesloten. Wanneer ik de stroomkabel uittrek en dus op de batterij begin te werken, valt de wifi na enkele minuten uit. De oorzaak blijkt de wifi netwerkadapter te zijn die zichzelf uitschakelt. Dit terug inschakelen werkt niet zonder de laptop opnieuw op te starten. Ik heb alvast de asus wifi driver van de pc afgezwierd waardoor het probleem al verbeterd is, maar toch is dit niet opgelost. Het probleem ligt overigens niet aan het wifi netwerk, dit is al meerdere malen uitgetest. Is er een soort van energiebesparingsfunctie in windows 10 waardoor de wifi module te weinig stroom krijgt bij het werken op batterij? Is het voltage van mijn batterij te laag geworden (4 jaar oud, doch kan langer dan een uur op batterij werken)? En wat kan ik doen om dit op te lossen? Alvast bedankt voor de hulp!
 6. Met Samsung Kies heb ik het inderdaad kunnen oplossen! Bedankt! Desondanks zou ik toch graag mijn facebook contacten kunnen synchroniseren naar mijn gsm... Is het mogelijk om mijn contacten op mijn SD kaart te bewaren? Via een symbolische link of iets dergelijks?
 7. Hoi allen! Ik zit met een serieus probleem op mijn samsung galaxy s4 mini telefoon. Gisteren heb ik de synchronisatie tussen facebook en mijn contactenlijst aangezet. Een gevolg daarvan is dat mijn interne telefoongeheugen vol zit. Ik heb al alle mogelijke apps van mijn toestel verwijderd of naar mijn SD kaart verwezen, echter mijn telefoongeheugen blijft verder vol lopen. Ik heb intussen ook al de synchronisatie uitgezet en mijn facebook account van de telefoon verwijderd. Echter blijf ik met een contactpersonenlijst van 2,2 GB zitten! Ik heb ergens gelezen dat ik mijn contactpersonen lijst hiertoe moet exporteren, vervolgens wissen op de telefoon en vervolgens weer importeren. Probleem: als ik mijn contactpersonenlijst open, dan staat die al meer dan 24u op: Contactpersonenlijst bijwerken... Kortom, ik kan de export dus niet uitvoeren, want het menu wil niet openen zolang dit er op staat! Ik moet dus een andere methode hebben om mijn contactpersonen te kunnen exporteren, zonder dat ik hierbij een app op mijn gsm moet installeren (geheugen vol). Iemand een idee wat ik hier mee moet doen? Alvast bedankt!
 8. Hallo, Ik heb een nieuwe asus N76VM gekocht. Ik heb hier zelf een SSD in bijgeplaatst. Deze is geïnitialiseerd en werkt. Nu had ik graag mijn besturingssysteem op deze SSD gezet om als opstartschijf te gebruiken. Ik heb hiervoor een windows 7 ultimate versie, ipv de standaard aanwezige windows op de asus. Toen ik deze nieuwe windows wou installeren, heb ik de c-partitie (met de standaard geïnstalleerde windows) geformateerd (mbv de windows 7 ultimate cd). Vervolgens wou ik dan de ultimate versie op de SSD plaatsen, maar dit ging niet omdat ik deze had ingesteld als een GPT en niet als MBR. Toen ik deze windows 7 op de oorspronkelijke c-partitie wou installeren, bleek dit om dezelfde redenen niet te gaan (c-partitie was niet langer MBR?). Nu krijg ik dus geen besturingssysteem meer geïnstalleerd op mijn laptop. Ik beschik wel nog over de backup dvd's van mijn laptop, maar ik heb liever deze versie niet op mijn pc staan. Hoe kan ik de schijven zonder gebruik te maken van een besturingssysteem instellen als MBR? Eventueel kan ik booten met een ubuntu op een usb stick.
 9. De linksys krijgt ook een IP, DNS, ... maar surfen blijkt toch nog onmogelijk
 10. De MAC-adressen zijn in orde. Ikzelf ben informaticus, dat soort dingen heb ik dus allemaal gecontroleerd en ingesteld zoals het moet.
 11. uiteraard, anders kreeg de linksys geen IP-adres en dergelijke... (zie eerder)
 12. De USR maakt geen deel uit van het netwerk, dat is mijn eigen lokale netwerk. Ik kan mijn USR perfect vervangen door om het even welke router, zolang het MAC adres van de router maar in de server van het gebouw wordt geplaatst. Enkel linksys routers doen moeilijk bij aansluiting. Laten we er gewoon van uit gaan dat ik de USR (US Robotics router) wil vervangen door een linksys router, om het simpel te houden. ---------- Post toegevoegd om 11:23 ---------- Vorige post was om 11:14 ---------- Voor de duidelijkheid: +------+ |telenet| +------+ | +-----+ |server| +-----+ | +---+ |USR| +---+ | +-----+ |linksys| +-----+ Deze opstelling werkt perfect. Surfen gaat zonder probleem. Deze opstelling moet echter vervangen worden door: +------+ |telenet| +------+ | +-----+ |server| +-----+ | \ +-----+ +----+ |linksys| |USR| +-----+ +----+ De linksys en de USR moeten dus op een gelijkwaardig niveau komen (samen met alle andere routers of computers die in het gebouw zijn aangesloten). De USR is mijn eigen router, de linksys is een router die ik voor een medebewoner in het gebouw in orde probeer te krijgen.
 13. Waarom zou ik een router onder een andere router plaatsen om zo online te raken? Ik kan perfect surfen met de USR router, maar de linksys zou de USR moeten vervangen.
 14. een studentenkot. Er zijn hier 2 telenet bedrijfsaansluitingen voorzien die verdeeld worden over 60 koten. Iedereen krijgt hierbij 3GB per maand. Het internet werkt perfect, slechts bij windows vista dient er een speciale instelling te gebeuren. De MAC adressen dienen wel doorgegeven te worden. Dit moet echter correct zijn, anders kan ik geen IP gegevens en dergelijke ontvangen met de linksys router ---------- Post toegevoegd om 23:48 ---------- Vorige post was om 23:37 ---------- en de netwerkbeheerder contacteren heeft weinig zin: deze persoon weet er nauwelijks iets van af. Indien er grote problemen zijn dient er een externe netwerkbeheerder gecontacteerd te worden. Maar die zal men niet contacteren omdat er één router problemen heeft. Het viel mij wel op dat er nog linksys routers zijn die hetzelfde probleem geven.
 15. Hallo, Ik beschik over een router van linksys (WRT150N). Ik kan deze router zonder problemen onder een andere router (USR) hangen en op die manier verbinden met het internet. Ik kan op deze manier perfect op het internet surfen. Het probleem is nu, dat als ik die andere router er tussen uit haal (de USR router) en ik plaats de linksys router rechtstreeks in verbinding met het internet, dan werkt dit niet. Ik moet hierbij echter vermelden dat ik in een gebouw zit waar het internet via een centrale server verdeeld wordt. Ik kan in de linksys router zien dat deze een lokaal IP-adres toegewezen krijgt en alle andere benodigde gegevens (DNS, gateway, ...). Desondanks kan ik niet op het internet surfen met deze router als ik deze rechtstreeks op het lokale netwerk hang. Het gedrag van deze router doet mij sterk denken aan een ander bekend probleem binnen dit gebouw, nl. mensen die over windows vista beschikken kunnen ook niet surfen (hoewel ze alles doorkrijgen van de server zoals IP, DNS,...). Hiervoor dient een broadcast flag uitgezet te worden in het register. Zie hier de oplossing voor Vista gebruikers: Windows Vista cannot obtain an IP address from certain routers or from certain non-Microsoft DHCP servers Heeft er iemand een idee hoe ik dit probleem met deze router kan oplossen? Alvast bedankt!
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...