Ga naar inhoud
Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!
 
Nieuwe Layout
De PC Helpforum heeft een nieuw thema/layout sinds 23 augustus. Meer info.

hallervis

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Jep, kabel vervangen (toch 58 euro) en de macbook doet het weer. Ben er nu een SSD in aan het plaatsen. Bedankt voor de reacties. Jos
 2. Heb een nieuwe kabel besteld bij iFIXIT voor de hdd. Dat kan al eens een issue zijn in deze modellen blijkbaar.
 3. Medion XP desktop overzetten naar Linux: boot niet

  Opgelost via BIOS : de optie "Load Fail-Safe Defaults" gebruikt en de Medion startte op van de HD onder Xubuntu.
 4. Het installeren van OS X via een andere mac en de SSD remote aangehecht is gelukt dankzij Diskmaker X. Deze schijf vervolgens in de MacBook geplaatst en met Alt bij osptart deze als opstartschijf geselecteerd => mac boot nog steeds niet. Deze schijf selecteren is me trouwens enkel gelukt met nog een OS X installatie dvd in het slot. Want nadien startte het installatieprogramma vanop de dvd, wat ik niet kan voltooien want ik raak niet verder dan de taalkeuze (muis werkt maar klikken op typen doet niets). Opstarten zonder de dvd, met Alt ingedrukt, doet geen appeltje meer verschijnen, dus ook geen keuze in opstartschijf. Conclusie: originele HD (die geen fouten vertoont) en nieuwe SSD met Maverick bootable starten niet op. Hardware test van apple toont geen problemen => moederbord issue ? Zinvol om naar de Apple store te brengen gezien de leeftijd van het beestje ?
 5. Medion XP desktop overzetten naar Linux: boot niet

  Ja, in bios zowel op USB en DVD boot toegelaten, HD altijd laatste of zelfs disabled. Alle USB poorten geprobeerd (bij de dell is er maar 1 waarvan ik kan booten bv.). Zal morgen eens proberen met de distro die u aanhaalt.
 6. Medion XP desktop overzetten naar Linux: boot niet

  Bedankt voor uw snelle reactie, maar misschien iets te snel. Het is xubuntu op een desktop. En deze boot niet van usb noch dvd. Maar het kan natuurlijk wel aan de distro liggen, maar deze draait op minder performante dell dus wel. Heb er al een 5-tal geprobeerd. De medion boot noiit, de dell draaide Mint 17.1 met problemen, vandaar Xubuntu.
 7. Beste forum, MacBook Pro 13" (model A1278 van november 2011) start niet meer op: eindeloos spinning wheel na de chim. Al gedaan: - hardware test van Apple (D toets bij opstart) => geen problemen gevonden - schijfherstelprogramma => geen problemen gevonden (ik kan de schijf lezen met andere mac) - er is geen recovery partitie om van op te starten, cmd + R bij opstart lukt niet - nieuwe installatie van OSX snow leopard via dvd start, maar na een kleine 10' installatie krijg ik de melding dat de software niet kan geïnstalleerd worden op deze computer (fout in installatieprogramma, contacteer de fabrikant van de software (originele dvd, wel al geïnstalleerd in andere imac Mijn volgende stappen zijn installeren van het OSX via een andere mac (kan via firewire ?) of HD uitbouwen en als externe formateren ? Nieuwe SSD in de macbook pro proberen... Nog een idee iemand ? Merci, jos
 8. Beste forum, Ik wens een Aldi Medion desktop MED MT 163 (pentium 4 met Windows XP) op Linux te laten draaien. Ik krijg het ding niet geboot via dvd noch usb, dus heb ik de harde schijf in een andere computer geïnstalleerd met xubuntu 16.04. Wanneer ik de medion wil opstarten met deze HD opnieuw geïnstalleerd, wordt er niet geboot. De HD doet het perfect in een even oude pentium Dell. Iemand nog een goed idee ? Mem is 2x 512 Mb en test ok Processor 2,66 MHz DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND PRESS ENTER Alvast bedankt voor een reactie, jos
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×