Ga naar inhoud

FWS

Lid
  • Items

    17
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

FWS's prestaties

  1. @nokiaprox: oh ik snap wat je bedoelt : tijdens het opstarten F8 indrukken. Ga ik morgen als eerste doen.
  2. Helaas is dit met beide schijven aangekoppeld niet mogelijk, zoals al eerder gemeld blijft hij dan hangen op het punt waarop de windowsvlag verschijnt. Volgens verbose status is dat het punt waarop de services gestart worden. Ga morgen met msconfig eens kijken wat de opstartvolgorde is van de services.
  3. Ik heb in de bios alle instellingen vastgelegd met save and exit. Heb verbose status ingesteld en het lijkt erop dat windows de drivers allemaal probleemloos laadt, maar blijft hangen met het opstarten van de services.
  4. De screenshots zijn gemaakt met minitool,die van aangekoppelde tweede schijf na opstarten van dvd met hirens cd boot en vanuit het menu minitool partition manager opgestart. Dan zie je: I (h) is de nieuwe schijf en door windows disk 0 genoemd Disk 1 is de oorspronkelijke schijf en daar staat windows staat op dan op m Daarna tweede plaatje: Losgekoppeld, screenshot gemaakt met diskmanagement dan is het gewoon c
  5. Vond deze pagina op de microsoft website, maar heb geen enkele ervaring met het aanpassen van het register. Zou dit tot een werkbare oplossing leiden?
  6. Ben vanochtend dit tegengekomen: (zie foto's) als ik de computer opstart met alleen de eerste schijf dan zie ik dat in minitool dat de opstartpartitie zoals gebruikelijk als c: wordt weergegeven, maar als ik de tweede harde schijf aansluit dan heet hij opeens m: Volgens mij kun je die letter niet wijzigen. Zou dat een oorzaak kunnen zijn van het niet doorstarten van windows? (Excuus, maar maar tablet geeft de foto's niet gedraaid weer) (foto's gedraaid)
  7. Ga ik doen. Bedankt voor het meedenken en laat weten als ik meer weet
  8. Helaas, tweemaal testdisk zoals in de post aangegevn laten draaien, maar het heeft niet tot succes geleid. Er is geen backup mbr Van een kennis winpe 10 easus data recovery geleend en ook deze ziet de schijf. Wdd data recovery ziet ook een gezonde schijf. D.w.z. Zo wel hirens windowsminixp en winpe 10 als alle andere progs herkennen de schijf en geven hem een stationsnummer. Wat is hier aan de hand? Zal me eens verdiepen in mbrfix om te kijken of daarmee iets te doen valt
  9. Beste Passer, Ik heb de tweede schijf nogmaals aangesloten en via hirens boot cd windowsminixp opgestart. Dit om te kijken of ik op deze manier de schijf kon benaderen en formateren. Toen ik explorer opende stond de tweede schijf tussen alle andere stations. Volgens de partitiemanager is de schijf "healthy" maar ik heb hem voor de zekerheid toch maar geformateerd. Na het aflsuiten van minixp voor de zekerheid toch maar chkdsk en testdisk een scan laten doen. testdisk geeft aan "bad relative sector " hetgeen er volgens mij alleen op wijst dat er onjuiste informatie staat over een partitie. Een restart met nu opstarten vanaf de harde schijf geeft het originele probleem: hij blijft hangen en ben ik weer terug bij mijn oorspronkelijke vraag: waarom herkent w7 de tweede schijf niet. Ik ben dus bang dat een dockingstation hier niet het probleem gaat oplossen. Zal,in ieder geval met hirens cd kijken of er progjes op staan die kunnen helpen.
  10. Beste Passer, Ontzettend bedankt voor de moeite die je steekt in het oplossen van het probleem. Ik zal me eens verdiepen in de mogelijkheden van een externe schijf of eens kijken of ik niet toch een nieuwe schijf zal aanschaffen
  11. Beste Passer Bedankt voor je snelle reactie. Inderdaad zodra de tweede harde schijf wordt aangekoppeld en de pc wordt opgestart lijkt het alsof windows de hele procedure begint te doorlopen: bewegende bolletjes e.d maar blijft dan hangen op de bewegende vlag.
  12. In de zoektocht naar een oplossing heb ik de tweede schijf al een aantal malen losgehaald en start w7 zonder al teveel problemen weer op. Het verwisselen van de stekkers heeft helaas ook geen resultaat opgeleverd. In de bios kan ik onder harde schijf gewoon kiezen voor een van beide en heb ik de keuze om van een van twee harde schijven op te starten. Ook minitool partition manager herkent twee schijven. Vreemd dat het probleem zich beperkt tot w7
  13. Ik heb vanochtend de tweede harde schijf geformateerd, maar dat heeft niet tot het gewenste resultaat geleid. De partition manager is van minitool: partition manager 8 Wel vreemd: toen ik probeerde de boot.ini te openen met de boot-editor gaf hij aan dat hij deze niet kon vinden op de c schijf. Ik zal straks nog een poging doen met omgewisselde stekkers.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.