Ga naar inhoud

tegenpool

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door tegenpool

  1. Na heropstarten was het onderdeel "Scannen" van "Kwetsbaarheden" terug verdwenen... Scans met ESET, MBAM en Bullguard gaven geen malware meer weer. Ik denk dus dat er een slotje mag op dit topic. Hartelijk dank uiteraard voor de geboden hulp. mvg
  2. Inmiddels Bullguard terug geïnstalleerd en de melding van kwaadaardige software na een snelle scan wordt niet meer weergegeven. Waarschijnlijk is het dus opgelost.
  3. In bijlage het resultaat (0/60). Misschien wel een FalsePositive, maar ik vraag me af waarom Bullguard telkens melding maakte van die Malware én ze blijkbaar niet kon herstellen. Zou het veilig zijn Bullguard terug te installeren want heb nog 50 dagen voor abonnement afloopt.
  4. Hierbij het logje, er stond niets in quarantaine. scan_170630-194037.txt
  5. Hierbij ook het logbestand ZHPCleaner.txt ZHPCleaner.txt
  6. Ik heb Windows 10 64 bits systeem. Gisteren zag ik dat bij het onderdeel “Kwetsbaarheden” van mijn antivirusprogramma Bullguard “Scannen” ontbrak. Ik heb toen Bullguard geherinstalleerd. Sindsdien krijg ik na de “Snelle Scan” (en ook na “Volledige Scan”) melding van kwaadaardige software nl. Gen:HackTool.WinCred.1 . Dan wordt gevraagd de computer herop te starten om het geïnfecteerde bestand te repareren. Merkwaardig was wel dat Bullguard enkel twee opties gaf bij infectie namelijk “bestand blokkeren” of “bestand repareren” en niet “bestand verwijderen” of “bestand in quarantaine plaatsen”. Wanneer er dan heropgestart wordt, krijg ik weer dezelfde melding na een “Snelle Scan”. De Quarantaine map blijft echter leeg. Een scan van de C en E schijf met Malwarebytes gaf geen infectie aan. Ook een online scan met ESET gaf geen infectie aan. Een scan deze morgen met VirusTotal van het lsass.exe bestand gaf ook geen bedreiging weer (0/62). Gisteren lukte de scan met VirusTotal van het lsass.exe bestand niet want het stond niet in System32 (stond echter wel op mijn PC). PC was gisteren wel erg traag. Ik heb inmiddels deze ochtend wel Bullguard verwijderd van mijn computer en ben tijdelijk overgeschakeld op ESET Internet Security. Eergisteren kreeg ik wel een Bullguard melding dat “Speech Model Download Executable” automatisch toegang kreeg tot internet,maar ik weet niet of dat er iets mee te maken heeft(en weet ook niet wat dit inhoudt). Wel heb ik enige tijd geleden al hetzelfde voorgehad (maar geen melding van bedreiging) nl. dat het onderdeel “Scannen” van “Kwetsbaarheden” bij Bullguard ontbrak en heb toen ook Bullguard geherinstalleerd waarna “Scannen” terug verscheen. Wat te doen? In bijlage een FRST64 scan logje. FRST.txt Addition.txt
  7. Blijkbaar wel. Aan allen hartelijk dank voor het nakijken van de logjes en geven van informatie.
  8. Bedankt voor de tip. Ik ga het eens grondig doorlezen. Dank zij een vriend z'n PC kon ik via wat googlen een "ISO-image downloaden van de installatie-dvd van Win10". Het was de bedoeling om de functie "Toegankelijkheid" te vervangen door command-prompt. Helaas werkte ook dit niet... Er stond ook ergens "systeemherstel" tussen, laatste herstelpunt was van voor ik gisterenavond mijn windows wachtwoord verving door een pincode("End of Disinfection"). Dit lukte blijkbaar wel,maar mijn windows wachtwoord werkte wel niet meer. Wat wel werkte was het microsoft-account wachtwoord dat ik deze voormiddag aangemaakt had. Gelukkig maar. Eind goed,al goed dus.
  9. Helaas niet. Het probleem doet zich al geruime tijd voor. Het paswoord van mijn microsoft account was niet hetzelfde als van mijn windows account.
  10. Blijkbaar wordt enkel het paswoord van mijn microsoft account veranderd. Dan stopt het. Er wordt niet doorverwezen naar windows paswoord...
  11. Bedankt voor de tip. Gisteren heb ik een pincode voor Windows willen instellen maar helaas werkt dit ook niet. Met als gevolg dat ik niet meer in Windows kan. Noch met de pincode,noch met m'n vroeger wachtwoord.
  12. Sorry, het is blijkbaar mijn Microsoft account (en niet Windows account). Ben een leek Vroeger wijzigde ik mijn Windows paswoord door 1. configuratiescherm 2. gebruikersaccount 3.wijzigingen aanbrengen in mijn accounts 4.aanmeldingsopties (2°van boven). Nu echter wijzig ik alleen het paswoord van mijn Microsoft account en blijft het paswoord van mijn Windows account ongewijzigd. Ik kan eventueel een pincode instellen en die dan wijzigen na 3 maand of zo. Géén wachtwoord instellen voor Windows, is dit de veiligheid van uw PC niet verzwakken? Er staat één account die van administrator.
  13. Ik log eerst in met m'n Dell paswoord en vervolgens met m'n Windows paswoord. De Windows account gebruik ik nooit en weet ook niet waarvoor ie dient. Ik herinner me vaag dat bij installatie van Windows 8 en 10 ik eerst zo'n account moest aanmaken maar daarna nooit meer gebruikt heb.
  14. OK,bedankt voor de hulp. Alle gebruikte tools zijn verwijderd. Enig idee waarom ik m'n windows paswoord niet meer kan veranderen? Ik moet eerst via m'n windows account inloggen (waarvan het bestaan me als leek onduidelijk is) en verder gebeurt er niks meer...
  15. Sinds de verwijdering van de Malware gisteren geen meldingen van spyware meer gekregen na scannen met Bullguard en MBAM. Ik maak me wel wat zorgen of ik nu al m'n paswoorden moet veranderen?
  16. hierbij het logje met Spyware.Lokibot MBAM scanlog170212.txt
  17. Hierbij MBAM scanlog en Farbar logjes. MBAM Scanlog.txt FRST.txt Addition.txt
  18. Hallo, Gisteren vond MalwareBytesAnti-Malware malware op mijn PC, nl. Spyware.LokiBot. Ik weet niet in welke mate dit gevaarlijke malware is. Ik heb de malware verwijderd en bij de volgende scans waren er geen bedreigingen meer. Heb ook volledige scan gedaan met Bullguard en die gaf ook geen bedreigingen weer. Ik heb mijn computer wachtwoord veranderd maar mijn Windows wachtwoord kan ik al meer dan een jaar niet meer veranderen,sinds ik een systeemherstel naar de fabriekswaarden gedaan had. Is mijn PC nu terug clean? Hieronder RSIT-logje. log.txt
  19. Ik heb de proefversie van Bullguard verwijderd en dan terug gedownload. Na het downloaden verscheen er een melding : nieuwe update (of upgrade) 16.0.320 van 27 mei 2016. Daarna nog twee keer heropgestart en de fameuze melding dat Bullguard het verdachte bestand “updater.exe” geblokkeerd had, verscheen niet meer. Deze middag ook nog eens een ESET online scan gedaan en ook daar werd er geen virus gevonden. Zou het dan toch een fout-positief melding geweest zijn?
  20. De twee programma's "Software Updater" en "Updateservice" staan blijkbaar niet tussen de "Apps en onderdelen" (zie bijlage).
  21. Hierbij het bestand van ccleaner en twee bestanden van AdwCleaner. install.txt AdwCleanerC1.txt AdwCleanerS2.txt
  22. Hierbij het "Zoek-results.log" bestand. zoek-results.txt
  23. Tor browser staat echt niet (meer) op m'n bureaublad. Ik heb bij Bullguard de optie “starten met windows” uitgeschakeld en zo heropgestart (wel offline). Na een tijdje kreeg ik terug dezelfde melding van Bullguard (zie mijn post van 9u11). De quarantaine map was leeg en de “meer informatie” was ook dezelfde. In bijlage vindt U de twee startup logjes van ccleaner. startup-taken.txt startup-windows.txt
  24. Het pad zou "Desktop\Tor Browser\Browser\updater.exe" zijn, maar het icoontje van Tor Browser op mijn bureaublad heb ik enkele dagen geleden verwijderd samen de software van Tor Browser, nadat ik die meldingen van Bullguard kreeg. Dus het staat blijkbaar niet meer op mijn PC.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.