Ga naar inhoud

Denhugo

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Denhugo

  1. Denhugo

    Voorwaarden

    Simpeler! Verkeerde woordkeuze Bedankt voor de moeite en het resultaat!
  2. Denhugo

    Voorwaarden

    Deze lijkt me een pak ingewikkelder dan degene die ik nu heb dus ik neem deze over! Al even bij twee klanten geprobeerd en het lijkt te kloppen. Bedankt!
  3. Denhugo

    Voorwaarden

    Niet 100% maar ik denk dat dit juist is: =E10*F10*ALS(B10=0;0;1)+ALS(B10=0;(E10*F10*(H8-A10)/12)) Is dit logisch? Het lijkt alvast te kloppen in eerste instantie.
  4. Denhugo

    Voorwaarden

    Sorry voor de verwarring! AJ= aanslagjaar= het jaar na het boekjaar. Dus aanslagjaar= 2015, dan is het boekjaar (en dus het afschrijvingsjaar) 2014. Ik heb er even twee extra voorbeelden bij gezet om het duidelijker te maken. AFSCHRIJVINGEN AJ 2015.xlsx
  5. Denhugo

    Voorwaarden

    Ik heb er even een voorbeeld bij gestoken: De kolom G zou dus zo veranderd moeten worden dat indien in kolom B 0 staat, kolom G een andere waarde weergeeft dan het product van kolom E en F (in dit geval zou er dus 166.67 moeten komen te staan in plaats van 200). AFSCHRIJVINGEN AJ 2015.xlsx EDIT: Trek je niets aan van AJ 2015. Aanslagjaar 2015 staat gelijk aan boekjaar 2014. Vandaar dat afschrijvingsjaar in dit geval 0 is.
  6. Denhugo

    Voorwaarden

    H8 gebruikt ik niet. H6 wel en dit is de maand waarin het boekjaar eindigt. Maanden worden weergegeven in cijfers. Bijvoorbeeld: einde boekjaar december=12, iets aangekocht in februari=2 ==> H6-A8=10
  7. Denhugo

    Voorwaarden

    Hallo iedereen Ik ben een sjabloontje aan het ontwikkelen voor een afschrijvingstabel. Nu zit ik met een probleem bij het berekenen van het bedrag dat elk jaar wordt afgeschreven. Normaal is dit gewoon het aankoopbedrag*afschrijvingspercentage, behalve wanneer de aankoop in dit jaar is gebeurt. Dan is dit bedrag gelijk aan aankoopbedrag*afschrijvingspercentage*percentage van jaar dat het goed al in gebruik is. Ik heb geprobeerd hier een formule met voorwaarden voor te gebruiken maar ze wilt niet aanvaard worden door Excel. Ik vroeg me af of het mogelijk is om ze aan te passen zodat ze mogelijk wel aanvaard wordt? De formule die ik gebruik is: =ALS(B8=0,(($H$6-A8)/12*E8*F8),(E8*F8)) B8= Afschrijvingsjaar (0 betekent dit jaar aangekocht) H6= Maand waarin het boekjaar voor hun afsluit A8= Maand van aankoop E8= Aankoopbedrag F8= Afschrijvingspercentage Moest het niet mogelijk zijn om dit te verwerken in een formule met voorwaarden, is er een andere manier om dit wel te verwerken? Alvast bedankt!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.