Ga naar inhoud

vanedo

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door vanedo

  1. Werkt perfect! Ter info: Heb de fout bij lege velden nog weggelaten met dit: =ALS.FOUT(GEMIDDELDE(ALS(DEEL(A2:A62;4;2)="05";B2:B62));"") Zo simpel had ik het niet verwacht. Heel erg bedankt! gr
  2. Beste excel kenner(s) Graag jullie hulp. Ik krijg regelmatig een lijst doorgestuurd waarin het stroomverbruik per maand staat (xml file die ik importeer). Daaruit had ik graag het gemiddelde per maand en per jaar gehaald om er grafieken mee te maken. Op zich geen probleem om gemiddeldes te berekenen met bijvoorbeeld voor maand mei: =GEMIDDELDE(B2:B32) Maar het probleem is dat de lijst telkens wordt aangepast waardoor de waardes van positie (kunnen) veranderen, waardoor B2:B32 niet altijd het verbruik van mei zal bevatten. Ideaal zou dus zijn als de waardes voor het gemiddelde in kolom B worden gefilterd uit de datums in kolom A. Zie bijgevoegd voorbeeld. Het zal een combinatie zijn van functies, die ik niet krijg samengevoegd in een formule. verbruik voorbeeld.xlsx Alvast bedankt voor jullie hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.