Ga naar inhoud

morsabis

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

morsabis's prestaties

  1. Ik had zelf ook opgemerkt dat daar geen RAW stond. Maar als ik met Windows installatie medium naar het cmd venster ga, vervolgens disk part, list vol intik dan krijg ik het scherm op de afbeelding. Waar duidelijk wel RAW staat. (Sorry dat de afbeelding ondersteboven staat)
  2. In het begin zeg je om de harde schijf aan een andere pc te connecteren. Echter heb ik daar het materiaal niet voor. Wat ik wel heb gezien is dat knoppix testdisk bevat; Als ik jouw stappen volg maar dan via testdisk op knoppix, dan geraak tot net voor deze lijn. Het vervolg vind je op de afbeeldingen; ik heb niets gewijzigd maar misschien moet ik dat wel doen? (telkens enter gedrukt). bij de 2de afbeelding kan ik de letters voor hpfs veranderen. (met groene tekst) en ik heb niet op WRITE, gedrukt, daarvoor wacht ik op jouw bevestiging.
  3. smartctl staat er op; Via de terminal kan ik dat oproepen maar ik weet niet welke command ik moet intikken. (dit is volgens mij een hard drive tester) via het windows installatie medium (CMD) had ik gisteren eens diskpart ingetikt. (verliep heel traag +- 20 min om te openen). vervolgens "vol list" ingetikt (duurde 5tal minuten); hierbij gaf hij op de partitie waar windows op staat het FS(file system) RAW; Ik had ergens gelezen dat dit mogelijk de oorzaak is? echter ben ik hier niet zeker van.
  4. Ik zal deze middag een scan uitvoeren en het resultaat hier plaatsen. Indien ik windows opnieuw installeer, zou dat het probleem niet verhelpen?
  5. Bij de 1ste command staat er: "The operation completed succesfully.". Bij de 2de komt er gewoon "toegang geweigerd." te staan.
  6. Ik heb enkel hdd, geen ssd; mijn hdd heb ik dus verwijderd, opnieuw aangesloten. Vervolgens heb ik de laptop gestart zonder batterij en kreeg zelfde Error message (unmountable boot volume). Waarna windows opnieuw automatisch herstel doet. Indien nodig kan ik deze middag eens kijken wat die 2de command van Error message gaf.
  7. Ok, ik heb dus effe gewacht tijdens het verschijnen van dat blauwe scherm (zonder iets op). Uiteindelijk verscheen na 10/15 tal minuten de gewenste box, waar ik de taal moest kiezen. Klikte ik verder naar 'uw computer herstellen' moest ik nog eens 20 minuten wachten. (drukte ik op spacebar/enter, tijdens het laden van computer herstellen menu, dan sprong het naar het vorige scherm en liep alles vast). uiteindelijk na lange tijd kwam ik op het CMD scherm waar ik de eerste command zonder problemen kon uitvoeren, bij de 2de command gaf hij aan dat er iets fout liep; iets met geen toegang (als ik me niet vergis). Bij het herstarten van mijn pc, duurde het windows laden langer maar kreeg ik nog steeds "blue screen of death". mvg, Dieter
  8. Mijn excuses, misschien was ik niet helemaal duidelijk geweest. Ik heb wel degelijk een installatie medium gemaakt. En hierbij krijg ik de eerder beschreven problemen. ter informatie; ik heb die installatie medium in de afgelopen 3 dagen al 4/5 keer opnieuw gemaakt... (de laatste keer 2u geleden, vanaf jouw link en ik krijg nog steeds hetzelfde te zien bij het opstarten) Een herstel medium heb ik dus niet gemaakt.
  9. Zoals ik in mijn bericht aangaf had ik zo een stick al aangemaakt (en deze heb ik nog steeds ter beschikking). Wanneer ik daarmee opstart krijg ik gewoon een blauw scherm zonder knopjes/vakjes om te selecteren...
  10. Als extra heb ik via: "knoppix - gparted" de disk indeling van mijn harde schijf gevonden. Een afbeelding ervan vind je hier terug. Sda2: hier staat windows op Sda4: hier staan mijn bestanden op De andere heeft windows zelf gemaakt, veronderstel ik.
  11. Dat is net het probleem; Na zo een stick te maken en mijn pc via deze stick te booten verschijnt er geen GUI; Mijn scherm is gewoon blauw, geen vakjes om aan te klikken enkel mijn muis is zichtbaar. mvg, Dieter
  12. Goedemiddag, Ik heb sinds deze week problemen met mijn Lenovo Z50; bij het opstarten gaf hij een "blue screen of death" met als boodschap Unmountable boot volume. Hierna ging windows in zelfreparatie toestand wat totaal niets hielp (Er verscheen een zwart scherm (niets meer, niets minder) en mijn muis kon ik bewegen). Ik heb het exact zelfde probleem 9 maand geleden gehad dus ik wist wat ik wel/niet mocht doen. Ik heb vervolgens een windows 10 recovery USB gemaakt; deze heb ik aangesloten en mijn pc vanaf usb geboot. In tegenstelling tot 9 maanden geleden verscheen er nu gewoon een blauw scherm zonder iets... hier had ik dus ook niets aan; ik heb uiteindelijk Knoppix op een usb gezet en gebruik dit als OS via usb. Echter weet ik niet hoe deze linux variant exact werkt. Ik had 9 maand geleden mijn harde schijf opgedeeld in 2 partities (c en d); de c partitie bevat windows en alle programma's: de d partitie bevat al mijn data (die ik niet kwijt wil). Via knoppix kan ik al deze data van mijn pc halen maar dit neemt heel veel tijd in beslag en ik heb geen externe harde schijf die meer dan 250gb data kan opslaan. Nu is mijn vraag: Is er een manier om via deze Knoppix usb windows 10 opnieuw te installeren/repareren zonder dat ik mijn data op de d-partitie in gevaar breng? Zoja, hoe doe ik dit? Mvg, Dieter
  13. 1ste ping is met wifi, 2de met wifi uit en ethernet aan.
  14. De installatie is gelukt, echter nog geen verandering met de ethernet verbinding. http://speccy.piriform.com/results/pfEqhipH0khKcNmPtLXXZyO Ik denk dat je uit bovenstaande link kan opmerken dat de installatie gelukt is.
  15. Al de instellingen stonden al goed dus ben ik direct overgegaan naar het CMD gedeelte. daarbij krijg ik volgende error berichten: C:\WINDOWS\system32>ipconfig /release Windows IP Configuration An error occurred while releasing interface Ethernet : Er is nog geen adres verbonden met het eindpunt van het netwerk. No operation can be performed on Bluetooth-netwerkverbinding while it has its media disconnected. C:\WINDOWS\system32>ipconfig /renew Windows IP Configuration An error occurred while renewing interface Ethernet : unable to contact your DHCP server. Request has timed out. No operation can be performed on Bluetooth-netwerkverbinding while it has its media disconnected.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.