Ga naar inhoud

Fil

Lid
  • Items

    19
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Fil

  1. Fil

    celopmaak getal

    Bedankt voor de link: ik heb in elk geval al bijgeleerd dat je maximaal een getal van 11 cijfers kan invoeren in een cel. Helaas biedt het geen oplossing voor mijn probleem omdat de methode 1 niet werkt omdat de cel niet als 'tekst' en tegelijk als 'aangepast' kan definiëren en methode 2 helaas ook niet.
  2. Fil

    celopmaak getal

    Zo lukt het wel. Dit is de meest simpele oplossing, omdat die bij de invoering het formaat al juist zet. Hartelijk dank voor de hulp
  3. Fil

    celopmaak getal

    Jawel dat bedoel ik. Mag ik vragen om even de syntaxis van de formule uit te leggen, want ik begrijp de <>"" niet. Dankjewel trouwens voor de oplossing.
  4. Fil

    celopmaak getal

    Hallo, ik wil een getal van 17 cijfers op een specifieke manier opsplitsen en ik loop tegen 2 problemen aan (1) Wat ik ook invoer, het 16e en 17e cijfer veranderen steeds in een 0. Kent iemand hier de oorzaak van en de oplossing? (2) De eigenlijke groepering van de 17 cijfers zou er als volgt moeten uit zien: 12 1234 123456789 12 Ik heb dit proberen op te lossen met direct, via: Celopmaak /Getal-->Aangepast en dan geprobeerd om een typecode toe te voegen - niet gelukt indirect, via formule =TEKST(A1;"## #### ######## ##") met A1 de cel waar het getal in is ingevoerd: ook dat werkt niet: er is geen foutmelding, maar de formule staat levenloos in de cel waar ik ze heb ingevoerd. Iemand een idee? Dank bij voorbaat. testbestand.xlsx
  5. Hallo, Mijn pc draait W10. Ik gebruik deze HP Webcam http://support.hp.com/us-en/document/c02574168 Sinds enkele dagen werkt deze echter niet meer ('t is te zeggen: de videofunctie werkt niet meer, de ingebouwde microfoon werkt wel, het LEDje springt ook aan als ik de webcam inschakel). Onder 'apparaatbeheer' wordt aangegeven 'Dit apparaat werkt correct'. Er bestaan (m.i.) geen W10 drivers voor dit toestel. Iemand een idee om het toestel weer tot leven te brengen? Bedankt.
  6. Ik heb het proberen na te gaan, maar de tellerinformatie zegt me dat het aantal afgedrukte pagina's 332 is, wat natuurlijk onzinnig is. Als ik kijk naar het aantal keren dat ik al een toner of drum vervangen heb, schat ik dat er tussen de 30 en 35 000 afdrukken zijn gebeurd. Wat mij ertoe brengt te zeggen dat op de configuratiepagina wel de geschatte resterende levensduur van toner (kleur +/- 82%; Z/W +/- 55%) en drum (+/- 39%) vermeld wordt, maar niet die van de fuser.
  7. Ter info: de offerte voor een tussenkomst van de Xerox-technieker komt op 456,17€ (BTX in). Toch wel wat veel voor een printer waar ik zes jaar terug (toegegeven, in de aanbieding) 180€ voor heb betaald.
  8. Neen, geen onderhoudscontract. Het is geen professionele omgeving hier ;-) Het toestel is ook al bijna 7 jaar oud. Ik vrees dat de tussenkomst van een Xerox technieker meer gaat kosten dan de aanschaf van een nieuwe printer, vandaar dat ik hoopte dat het met een simpele interventietip van de straffe mannen en vrouwen van PC-helpforum opgelost kon worden.
  9. Hallo, Sinds enige tijd heb ik een zeer vervelend probleem wanneer ik documenten wil afdrukken (Xerox Phaser 6121 MFP): het tweede blad loopt steeds vast in de fuser. Bij print opdrachten van slechts 1 pagina is er geen enkel probleem, maar bij opdrachten van meerdere pagina's loop het steeds opnieuw fout. Stel ik heb een printopdracht van 4 pagina's: dit is wat er gebeurt: 1. P1 wordt afgedrukt 2. P2 loopt vast 3. ik open de printer, verwijder het vastzittend papier, sluit de printer terug. Deze warmt terug op en de printopdracht herneemt 4. P2 wordt afgedrukt 5. P3 loopt vast 6. ik open de printer, verwijder het vastzittend papier, sluit de printer terug. Deze warmt terug op en de printopdracht herneemt 4. P3 wordt afgedrukt 5. P4 loopt vast 6. ik open de printer, verwijder het vastzittend papier, sluit de printer terug. Deze warmt terug op en de printopdracht herneemt 7. P4 wordt afgedrukt Niet alleen kost een document afdrukken op deze manier verschikkelijk veel tijd, de bomen sneuvelen ook bij bosjes... Als ik op dat moment een nieuwe printopdracht geef, gaat P1 er zonder problemen door en herhaalt zich het bovenstaande. Als de printopdracht al in de wachtrij stond (en dus automatisch opstart als de eerste printopdracht is afgelopen), blokkeert P1 wel. Ter info (ik weet niet of het relevant is): bij nameten blijkt dat de bovenste 6,5 cm van het papier is afgedrukt en gefixeerd. De volgende 6 cm is afgedrukt, maar nog niet gefixeerd. Daarna is er niets. Ik veronderstel bijgevolg dat omtrek van een rol dus 6 cm is, en dat het papier de fuser slechts 1 omwenteling maakt. Iemand enig idee wat er loos is en wat eraan verholpen kan worden? Bedankt.
  10. Spot on alweer Plongske: ik had $C$2 ipv $C2. Devil is in the details. Bedankt.
  11. Spot on alweer Plongske: ik had $C$2 ipv $C2. Devil is in the details. Bedankt.
  12. Hallo, Enige tijd terug had ik een probleem met voorwaardelijke opmaak in excel, en vandaag loop ik tegen exact hetzelfde probleem aan. Afhankelijk van de waarde van een cel moet deze een bepaalde kleur krijgen: van 1 tot 30: blauw van 31 tot 56: magenta van 57 tot 140: rood meer dan 140: zwart werkt perfect. Nu komt er een variable bij: wanneer de celwaarde in kolom c gelijk is aan 1 of 2, moet de cel in het bereik al vanaf waarde 57 zwart worden. Ik voer dus volgende formule in: =AND(OR($C$2=1;$C$2=2);$E$2>56) (in de printscreen in het groen om makkelijker te controleren of de formule werkt) Het is duidelijk dat ik ergens iets verkeerd doe, maar wat? Suggesties zijn welkom.
  13. Sorry; enkele drukke dagen achter de rug. Bedankt voor de toelichting: dit wist ik niet. Over de maandkalender: ik vind je benadering erg knap, ik was er zelf niet opgekomen om dat zo te doen: blijkbaar zijn de datumfuncties in excel rijker dan ik dacht. hartelijk dank voor de suggesties!
  14. Plongske, Bedankt voor de reactie. Jouw voorbeeld werkt, dat is duidelijk. Ik had niet begrepen hoe je de range instelde bij het invoeren van de logische test. Blijkbaar is één cel die in de range valt voldoende, begrijp ik uit jouw voorbeeld. Dat wist ik niet. Toch schijnt het niet te werken in mijn bestand. Ik voeg het bij. Enige toelichting: Het is een ontwerp voor gezinskalender die ik heb gemaakt uit onvrede met wat er op de markt is. Idee is dat je, met enkel het invullen van de eerste dag die op de kalender staat (in mijn voorbeeld 26/12/2016), het hele weeksjabloon kan kopieren. So far so good. Probleem rees wanneer ik ook op elk weekoverzicht kort de maand wou afdrukken (cellenrange c28:h34). Het probleem met de eerste van elke maand heb ik vrij eenvoudig kunnen oplossen (al moet ik elke maand de eerste wel manueel invullen, maar dat is acceptabel). Elke maand heeft uiteraard niet evenveel dagen, daar komt de conditionele opmaak. Mijn idee was om elk cijfer hoger dan 28, 30 of 31 in het wit af te drukken (maw: onzichtbaar te maken). In cel A28 wordt met de functie '=MONTH' het maandnummer opgehaald in cel D6, en dat nummer is dus argument in de logische test bij de conditionele formattering. Als jij een oplossing kan vinden, hou je niet in ;-) Ik krijg het niet rond. gezinsjaarkalender.xlsx
  15. Ik ben op zoek naar een oplossing om de opmaak van bepaalde cellen niet enkel te laten afhangen van hun eigen waarde, maar ook van een waarde buiten het geselecteerde bereik. Ik verklaar me nader: In een bepaalde celrange ($B$33:$H$34) wordt een bepaalde bewerking uitgevoerd. Is die celwaarde groter dan 31, dan moet die celopmaak bv. GROEN worden. Tot hier geen probleem. Is echter de waarde in cel E6=2 EN de celwaarde (in de range) groter dan 28, dan moet de celopmaak BLAUW worden. Bijkomend (maar als het bovenstaande is opgelost, dit ook): als de waarde in cel E6 gelijk is aan 4, 6, 8, 9 of 11 EN de celwaarde in de range groter dan 30, moet de celopmaak ROOD worden. Wie dit kan oplossen is straf bezig, denk ik. Ik heb nergens ook maar een aanzet tot oplossing gevonden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.