Ga naar inhoud

RonnyC

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door RonnyC

  1. @PasserDankjewel om dit alsnog te melden !
  2. Hartelijk dank aan eenieder hier voor alle zeer nuttige bijdragen. Ik kan er intussen mee leven dat dit niet geïnstalleerd geraakt en wacht rustig de oplossing van Microsoft af voor een en ander volledig om zeep gaat. Nogmaals dankjewel !
  3. @nokiaproxIn dat geval denk ik dat het inderdaad beter is om de update te verbergen. @Passer : Waar ik naartoe wil? Een "cleane" versie van Windows 10 (fabrieksinstellingen) zonder dat bestanden opnieuw worden geïnstalleerd.
  4. Beste forumleden Ik krijg 1) steeds foutmelding bij volgende update : "...2024-01 Beveiligingsupdate voor Windows 10 Version 22H2 voor op x64 gebaseerde systemen (KB5034441)..." "...Er zijn problemen bij de installatie van de updates, maar we proberen de installatie later opnieuw uit te voeren. Als u dit bericht dan weer ontvangt en meer informatie wilt zoeken via internet of ondersteuning wilt, komt het volgende wellicht van pas: (0x80070643)..." Ik heb reeds een systeemherstel gedaan met alles verwijderen, doch de fout blijft terugkeren. 2) Graag had ik geweten hoe ik een (veilig) systeemherstel uitvoer waarbij alle bestanden van systeem worden verwijderd, want thans bemerk ik dat bepaalde bestanden gewoon terugkeren na een systeemherstel. Kan iemand mij helpen aub? Alvast bedankt !
  5. Mijn versie van Windows is 100% legaal. Punt. Echter wanneer hierover belachelijk moet worden gedaan, hoeft het voor mij niet meer. Bedankt !
  6. @p38cyq: u vergist zich. Middels uw post hebben we wel de gegevens over betreffende Windows versie terug. Thans zijn de dus in bezit van de producktcode. Maar intussen geraken we niet meer opgestart via usb-stick, omdat we de usb-gang niet bovenaan de opstartopties krijgen. Misschien weet ook hier iemand een middel voor?
  7. Dank je wel voor het zeer gewaardeerd advies. We gaan de installatie van Windows 10 opnieuw proberen. Maar nu krijgen we usb-stick niet langer bovenaan geplaatst als waarmee het toestel moet opstarten. Het gaat hier om een Dell Inspiron 10. Kan iemand uitleggen hoe we dit precies doen, want ergens doen de iets fout? En we kunnen maar niet vinden wat.
  8. Besten, we hebben een Dell Inspiron 10 mini met Windows 7. Nu willen we deze upgraden naar Windows 10 maar we krijgen vrijstel een scherm om producktcode op te geven. De producktcode staat niet meer aan de onderzijde van toestel. Wanneer we op geen produckcode klikken krijgen we een scherm waarop we een Windows versie moeten aanduiden waarna we toch weer niet verder geraken en opnieuw gewezen wordt op producktcode... Graag jullie zeer gewaardeerd advies.
  9. De problemen zijn 100% opgelost, waarvoor we uw diensten dus bijzonder erkentelijk zijn. De Topic mag dan ook worden gesloten.
  10. Omdat zelf te verwijderen zo ze niet automatisch worden verwijderd door MS! Is er nog een andere keuze? Gewoon laten staan?
  11. Heeft iemand enig idee hoe we die ‘old.bestanden’, de map ‘Windows.old’ kunnen vinden/waar die map staat?
  12. Dus, niets doen, is de boodschap. Dankjewel beste mensen voor het opnieuw zeer gewaardeerd deskundig advies.
  13. Dus als we het goed begrijpen, gaat het hier om voorlopige bestanden, dewelke na een tijdje toch worden verwijderd? En de vorige versie van Windows, we denken dat we die reeds verwijderde bij het leegmaken van de HD tijdens de installatie van Windows 10?
  14. We hebben Windows 10 geïnstalleerd, waarbij installatiebestanden zouden zijn weggeschreven in een verborgen systeemmap genaamd : $Windows.~WS, wat een aantal GB’s aan ruimte in beslag zou nemen, waarom deze bestanden na installatie ook verwijderd zouden morgen worden. Heeft het repercussies op de goede werking van het systeem als we deze bestanden verwijderen en hoe geraken we aan deze bestanden ?
  15. @droske: het probleem stelde zich op de pc waarvoor topic was aangemaakt en Doske heeft inderdaad gelijk: het was die pc waarvoor er geen Win licentie was. Bedankt allemaal en nog een zeer prettige avond!
  16. @p38cyq: Sorry dat de niet hebben geantwoord op je vraag. Natuurlijk kunnen wij dat doen. Al zullen we nog moeten zien hoe één en ander in zijn werk gaat... Van zodra we daarmee klaar zijn plaatsen wij hier de screenshot. Intussen is het wel zo dat alles terug in orde is, maw, de installatie van Windows 10 is perfect verlopen en updates enz... binnengehaald.
  17. Beste mensen, intussen is er terug nieuws. Er was even tijd om de pc en de update naar Windows 10 opnieuw te bekijken. Bij het opstarten van de pc zagen we reeds wat er aan de hand was: er verscheen een scherm dat Windows 8.1 nog diende geactiveerd. We hebben 2 pc’s en hebben voor de 2 pc’s dezelfde opstart-stick gebruikt, waardoor op de ene pc de Windows versie niet geactiveerd werd. Na contact met Microsoft is dit opgelost geraakt. Daarna opnieuw een update naar Windows 10 en alles schijnt weer dik in orde te komen. We willen van deze gelegenheid gebruik maken om de mensen die hier hebben geholpen, en het nodige deskundig advies hebben gegeven om de boel terug draaiende te krijgen, nog eens oprecht te bedanken. Dit forum is een geweldig initiatief!
  18. We gaan toch voor optie A gaan, dus een volledige schone versie. We komen hier binnenkort zeker terug om te vertellen hoe één en ander is verlopen. Intussen nogmaals dank en beste groetjes aan iedereen hier
  19. Ok, nogmaals een welgemeende bedankt. We zijn wat in paniek geraakt waarom we de oude Windows versie Windows 8.1 opnieuw hebben geïnstalleerd en dit is ons geluk. Wat onze pc deed natuurlijk niets meer en er stond ook niets meer op. Van hieruit kunnen we nu terug opnieuw starten. Is het aangewezen om Windows 10 opnieuw van dezelfde usb-stick te installeren of moeten we Windows 10 opnieuw van de website van MS op de usb-stick installeren?
  20. Wederom zeer erg bedankt voor het zeer gewaardeerd advies. Wij weten dit etnoloog te appreciëren. Welnu, we kiezen voor ‘dezelfde versie’ en we drukken op ‘ik heb geen producktcode’ en dan kunnen we kiezen welke versie en na welke versie komt opnieuw het scherm dat we produckcode moeten opgeven. Zou het een probleem kunnen zijn dat we de HD volledig hebben schoongemaakt bij het herinstalleren?
  21. Dankjewel voor antwoord. Omdat we grondig op verkenning waren geweest in het besturingssysteem wenste we opnieuw te starten met een schone versie. Het systeem blijft echter naar een productcode vragen. We geraken niet verder. We kunnen kiezen tussen tussen een aantal versies van windows 10, en eens we daarop klikken blijft systeem naar produckcode vragen. We geraken niet verder. Voor deze installatie hebben we zoals ook aangegeven in filmpje de HD volledig leeggemaakt. Mogelijk stond daar profuckcode tussen??? Alvast bedankt voor alle relevant advies!
  22. Besten, zoals beloofd zouden we hier terugkomen om te vertellen hoe schone installatie is verlopen. Welnu, aanvankelijk is dit goed verlopen. Maar bij een tweede schone installatie liep het fout. We hebben opnieuw opgestart via usb stick en alles op HD verwijderd (zoals ook wordt getoond in filmpje) maar uiteindelijk werd gevraagd naar producktcode maar deze hebben we niet gezien het hier dus om een gratis versie gaat. Hoe lossen we dit op, want nu is natuurlijk alles van pc verdwenen? Alvast bedankt om jullie gewaardeerd advies!
  23. We zijn er absoluut zeker van dat u advies de juiste keuze is. Wij gaan dan ook de fout jou voorgestelde schone installatie toepassen. We gaan dit ook doen op een moment dat er voldoende tijd is. Dus zeker niet tussen de soep en de patatten door. We laten hier dan ook nog weten hoe één en ander is verlopen. Alleszins gaan we je nu reeds danken voor je zeer zeer zeer gewaardeerd deskundig advies. We zijn zeer tevreden. Bedankt, Droske!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.