Ga naar inhoud

DaviDierick

Lid
  • Items

    13
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

DaviDierick's prestaties

  1. Hey Droske, alles is opgelost. De 4x 2GB 667mhz van Kingston met double chip set werkt perfect. Blijkbaar geeft het moederbord toch problemen met 4x 800mhz. (3x 800mhz werkte wel perfect) Nu staat de Medion pc terug up to date voor media gebruik. Ook de 120GB ssd van Kingston is een goede aankoop geweest. Daar staat enkel Windows 10 op, op de 1.5TB hdd muziek en foto's. De Intel update via de Intel-updater programma lukt niet, evenals de Nvidia update. De intel chip set update van Medion zelf wel. Bedankt voor uw hulp! Mvg David
  2. hey droske, de chiset update gedaan, is succesvol gegaan, waarvoor dank. Wel geeft het geen oplossing geboden voor de ramkaarten. de 4x 2gb 667 zijn nu onderweg. we zullen zien. Er bestaat een intel update programmaatje ook, ik heb dit eens geïnstalleerd en mijn pc gescand, daar is 1 update beschikbaar. is dit een zinvolle update?
  3. bedankt hoor, paar vraagjes hier over, is dit een risicovolle update op crachen mobo? En als ik een ssd opslag station steek later, moet ik dan de update herdoen, of is dit net als bios dat dit op mobo geprogrammeerd word. zal de update zo meteen even doen.
  4. http://www.medion.com/gb/service/_lightbox/treiber_details.php?did=3974&hgt=1252 er is een chip set driver beschikbaar, maar niet voor windows 10. Is dit en risico volle update zoals een bios update? Hoe doe ik de update, gewoon uitpakken? Kan het zijn dat windows vista indertijd of windows10 dit automatisch updatet? Staat die chipset diver software op hdd of in het mobo zelf geprogrameerd? bios update heb ik al gedaan.
  5. ik heb de nieuwste bios (1.0R) anno 2011 voor dit mobo. Mijn windows 10 64bits is up to date, deze melding had ik niet meer na het herinstalleren van windows 10 met die ramkaarten, daar had ik 2x 1GB 667mhz doube sidid chip set + 2x 2GB 800mhz double sided chip set. totaal 6GB 667mhz in totaal. En met de set nu 4x 2GB 800mhz double chip set gaat het niet, bios wil dan zelfs niet opstarten(zwart scherm geen opstart beeb), met 3x 2GB 800mhz gaat het nu terug wel. Ook alle kaarten gaan toch bij wisselen (op mijn laatste quote niet). Ik heb nu 4x 2GB 667mhz besteld en ga een aller laatste poging doen en indien dit niet lukt zal het toch zijn dat mobo geen 8GB aankan. Wat ik mij afvraag, ieder 2GB module geeft eigenlijk 2048mb dit is dus x4= 8.192GB, is dit de reden? vermoed van niet, maar ja tgaat momenteel wel niet. Welk mobo en ramkaarten (type merk single/double sided chip set) heb jij in je Medion pc droske?
  6. Droske, welk mobo heb jij en welk merk ramkaarten heb je kunnen steken? is dit dan double sided of single sided chipset? Ik heb nu 4 nieuwe 2dehands kaarten gekregen 2GB 800MHz en bios gaat terug in alarm. ik heb alle kaarten dan eens enkel probeert, dus 1x 2GB er in, en er is 1 kaart van de 4 dat bios in alarm gaat. mogelijke een defecte kaart. de overige 3 kaarten neemt hij wel aan. maar dan wel niet te samen. Kan dat zijn dat 3 kaarten niet in 4 slots kunnen? Ik bedoel dat je vb altijd een set van 1 kaart, of 2 of 4 kaarten moet gebruiken maar niet 3? Dus nog altijd bezig met iets dat makkelijk moet zijn.
  7. Zopas Windows 10 geïnstalleerd op een andere harde schijf (mijn harde schijf ontkoppeld) en dit met in alle 4 de slots double chip set ramkaarten, 2x 1GB van mij + 2x 2GB die ik gekregen heb bij bestelling. Dan werkt het wel, blijkbaar kun je eens windows 10 geïnstalleerd is niet meer wisselen van double/single chip set.... Dus mailtje zenden voor juist nog 2 identieke 2GB 800mhz 2 modules zodat dual channel werkt, maar ook bios niet crasht. Heb dit ook met Lenovo laptop gehad slot 1 en 2 zelfde merk en type, maar anders chip set en andere fabricage, laptop wou ook niet opstarten. Is dus eindelijk opgelost. Zal nog een postje geven als ik de ruil gekregen heb en pc terug draait met 8GB 800mhz ram.
  8. Ik heb vandaag toch nog eens geprobeerd met de desktop om uit te zoeken wat de oordzaak is, met verschillende combinaties. en het resultaat is weer wat verwarrend en anders als eerst gedacht... Zal eerst de huidige set up nog eens zeggen hoe het nu standaard is. Totaal aan 3GB geheugen aan 667mhz met 4 slots slot A1 (groen) zit een 1GB 667mhz, double chip set. slot A2 (oranje) zit een 500MB 667mhz, single chip set. slot B1 (groen) zit een 1GB 667mhz, double chip set. slot B2 (oranje) zit een 500MB 667mhz, single chip set. Dus de geleverde kaarten werkten niet (4x 2GB 800mhz) IK heb vandaag eens enkel in slot A1 en B1 (groene) enkel de 2GB 800mhz double chip set geplaatst en in de oranje slotje niks, pc start op en heb mooi 4GB en het moederbord benut mooi de volle 800mhz... dan de volgende combinatie: slot A1 (groen) zit een 2GB 800mhz, double chip set. slot A2 (oranje) zit een 1GB 667mhz, double chip set. slot B1 (groen) zit een 2GB 800mhz, double chip set. slot B2 (oranje) zit een 1GB 667mhz, double chip set. bios start mooi op maar windows gaat telkens in fout met fout code system Thread exception not handled (wat is mislukt: storahci.sys) en systeem blijft heropstarten en in fout gaan. en weer de volgende combinatie: slot A1 (groen) zit een 2GB 800mhz, double chip set. slot A2 (oranje) zit een 500MB 667mhz, single chip set. slot B1 (groen) zit een 2GB 800mhz, double chip set. slot B2 (oranje) zit een 500MB 667mhz, single chip set. tot verbazing start pc mooi op en ik heb de volle 5GB, pc draait terug op 667mhz dus de 800mhz modules zijn terug geklokt. Conclusie is dat waarschijnlijk slot A2 en B2 de oranje geen double chip set aan kunnen. Is dit een instelling in windows? want bios zelf start mooi op en in het bios menu kan ik niks aanpassen... Wat adviseren jullie? Zouden jullie vb nog 2 single chip set 2GB 800mhz modules hebben in DDR2? Gelukkig faalt bios niet meer. Daar was waarschijnlijk die blauwe module er te veel aan. Mvg David.
  9. Hey droske, Ja ik heb al gemailt met ram-geheugen.nl, en ze vroegen Speccy te downloaden. een soort test Nederlands talig (een aanrader trouwens). en net raport op te zenden. zei vermoeden ook kloksnelheid alhoewel je overal leest dat mobo altijd terug klokken. Ik vermoed eer die ene blauwe printplaatkleurige ramkaart. om alle mogelijke problemen uit te sluiten. mag ik ruilen met DDR2 2GB 667MHz, en ik heb ook 4 zelfde fabricage nummer types gevraagd of toch op zijn minst 2 x 2 dezelfde zodat dual chanel ook geen probleem kan geven. Als het gelukt is laat ik zoeiezo het weten.
  10. Hey Dasle, Bedankt om mee te denken. Ja, ik heb op ram-geheugen.nl zie link: https://www.ram-geheugen.nl/product/elpida-2gb-ddr2-800mhz-6400/ dus 4x 2GB DDR2 6400 besteld, dus alle 4 dezelfde types en merk, en ik kreeg ook 4 dezelfde types en merk, enkel hebben er 3 een goene printplaat en 1 een blauwe printplaat. de elctro baantjes op de print zien er het zelfde uit maar de chips zijn wat anders (ook ander nr op de chips, merk is zelfde), ook het model nummer van de fabrikant is anders op het etiket, (ander bouwjaar denk ik). Zou dit tot probleem kunnen lijden? Want in dual channel modus zou dit wel eens probleem kunnen geven denk ik, maar of dan het moederbord daarvoor bijna crasht dat ik 6x cmos reset moet uitvoeren vind ik ook wel raar... Nu heb ik 4x 5300 types (667mhz) er in zitten, is dat het probleem? volgens internet scanners die mijn moederbord scannen mag ook 6400 (800mhz) types gebruikt worden. weet wel niet in hoever deze scanner hun info betrouwbaar zijn. link van scanner: http://www.interngeheugen.com/mappreporter.odb . Of ik probeer nog eens enkel in slot 2 en 4 de nieuwe kaarten die de zelvde kleur hebben, om te testen, had dit na dat ik ze allemaal gebruikt had en pc uitviel ook al getest maar toen haf mijn moederbord het bieb memory alarm aan, mogelijks van alle nieuwe lattjes die ik gestest had ervoor... Eerlijk gezegd durf ik niet meer te testen en normaal gezien zou dit niet nodig zijn.
  11. Hallo, ben een nieuweling hier, Woon in Rollegem, West-Vlaanderen ben papa van 1 kindje en ben een beetje een alles kunner, maar zeker geen pc specialist. Dus veel ervaring heb ik weinig, maar begrijp wel de werking van onderdelen, enkel niet diepgaand in software. Wel al een geslaagde bios chip vervangen na een bios update met bios crash tot gevolg. Waar ik al trots voor ben :-). Mijn vraag, Ik heb een Aldi pc van 2008, een Medion MD8833 met MSI mc7502 v1.2 moederbord met 4 DDR2 slots, 1 en 3 oranje en 2 en 4 groen. met intel core 2 quad Q6600 processor van 2.4ghz en moederbord chipset intel P35, vidiokaart Geforce 8600GT met 256mb. Volgens Medion specs verdraagt mijn moederbord max 8GB aan ramgeheugen, verder geen info... Omdat deze wel al oude pc nog steeds snel genoeg (enkel ram zit constant aan 60 a 70%) dagelijks intensief gebruikt word met internet/foto's /muziek enz..., (geen gaming) hebben we onze oude Vista 32bis besturingssysteem weggedaan omdat deze in April 2017 toch geen onderstuning meer krijgt net als XP geweest en we een Windows 10 64bits gekocht en geïnstalleerd, 64bits met het oog om een ram upgrade te doen later. Windows 10 is gelukt, enkele problemen geweest met de bios update (zie tekst bios hierboven) die nu tevens opgelost is. Ik had die update gedaan omdat ik al gelezen had deze update nodig is om een ram upgrade te doen naar 8GB. (weet niet in hoever deze info correct is) maar nu is de bios versie van 2007 naar de nog steeds voor deze pc recentste 2010 bios gegaan. Dus ik vol moed ram kaarten besteld op ram-kaarten.nl, zijn geteste 2dehands kaarten, voor een zeer aantrekkelijke prijs met garantie. De 4 bestelde ram kaarten zijn van Elpida 2GB 2Rx8 PC2-6400U-666 double sided chipset, nu heb ik in slot 1 en 3: 512mB PC2-5300U-555 single sided chipset zitten en in slot 2 en 4: 1GB PC-5300U-555 double sided chipset zitten te samen 3GB met een snelheid van 667MHZ (5300) Ik weet dat ik 800MHZ besteld heb, via chat zeiden zei dit geen probleem kan geven voor mijn moederbord. IK ontvang de 4 kaarten, allemaal zelfde merk en zelfde specs, enkel zit er 1tje met een ander kleur en andere grote van chips, print is wel het zelfde (enkel kleur dus) en geeft een andere fabricage nr. Toen ik na het installeren van de ram kaarten pc terug opstarte ging windows 10 in fout en deed diagnose en pc viel uit. Dus ik direct de link naar die blauwe kaart gelegd en gewoon 2x oude kaarte en 2x nieuwe (met zelvde kleur) kaarten er in. Maar opstarten lukte al niet (was dit van er voor al of was deze set up ook niet oke...), moederbord piepte constant, (zou memory fout signiaal zijn). Ik dus weer volledig origineel gezet, maar bleef piepen, dacht lap, weer gecracht, wel 3x cmos reset gedaan vooraleer ik terug in intel logo zag (verder niks), dan nog 3 x cmos reset en bios starte terug op en windows deed een systeem herstel met diagnose en herstart PC werkt terug als een zonneteje maar wel met originele setup Nu dus durf ik niet meer te proberen voor pc helemaal de geest geeft, en weet ik ook niet waar de fout zit, of -in de hogere MHZ van 667mHZ (5300) --> 800MHZ (6400) of -door die ene blauwe kaart of -double/single sided chip set probleem of moederbord geen ondersteuning? Ik dacht plug en play maar tis dus niet zo (bij Medion)... ps ik heb telkens mij statisch ge-ontladen dus daar denk ik geen probleem te zijn. Wat denken jullie? Heel erg bedankt voor (waarschijnlijk die zoveelste ram upgrade) mijn vraag te beantwoorden.
  12. Ja vrees dat je de bios chip moeten vervangen door een (met de recentst bios software) voorgeprogrameerde bios chip, ---> www.bios-chip24.com Ik heb dit ook voorgehad bij een update, updaten kan zeer risico vol zijn. Met de nieuwe chip te bestellen bij bios-chip24, en er in solderen, werkte mijn pc terug perfect met de recentste bios. Of uw huidge bios chip laten herprogrammeren bij ihttps://www.3d-electronics.eu/nl/9-bioschip-reparate , ze halen deze er dan uit (of u) ze herprogrammeren hem en ze steken (je steekt ) hem er terug in. de bios reset al eens lang (een nachtje) geprobeerd met jumper en cel batterij te samen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.