Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Broerke

Lid
 • Aantal items

  16
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Broerke

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Beste, De grafische kaart in mijn computer heeft het begeven. Toen ik mijn computer kocht in 2007 zat er een Asus EN8600GTS silent in. Deze heeft een goede vijf jaar mee gegaan. Die heb ik dan vervangen door een Asus Geforce GT630. Deze heeft het nu begeven. Nu moet ik op zoek naar een compatibele grafische kaart voor mijn Asus P5K moederbord. Alleen, ik ben aan het verbouwen en ik heb weinig tijd. Op zich wens ik weinig geld te spenderen, deze computer is reeds bijna 10 jaar oud. Langs de andere kant wens ik er wel een scherm op aan sluiten via HDMI met een 4K resolutie. Het geluid zou ook mee gestuurd moeten worden via deze hdmi kabel. Op zich is het simpelweg tijd om een nieuwe computer samen te stellen, maar ik zou eerst willen minder stof in huis hebben. Er terug een beetje "doen" aan zien, weet u wel?! Ik sta open voor suggestie en linken naar een andere grafische kaart. Ik game niet, maar ik gebruik wel video en andere grafische software. Hartelijk dank voor elke suggestie!
 2. U mag het topic afsluiten. Hartelijk dank voor de hulp!
 3. Jammer dat met slechts vier kilobyte aan verdwenen data Windows niet meer opstart. Ik heb al schijven gezien met ettelijke mega aan beschadiging en de computer startte nog op. Hij had wel zijn tijd nodig. Maar goed, het is niet anders. Een nieuwe HDD erin en een linuxbesturingssysteempje erop en de laptop zal weer snorren als van tevoren of als nooit te voren*. *: afhankelijk van hoe men bekend is met Linux.
 4. Moet de datum uit de cel D16 komen of voegt u gewoon &Format(Now, "yyyymmddhhmmss") na & strFileName? Als u enkel de datum wil kan u die hhmmss weglaten want dit staat voor uur, minuten en seconden. Verder heb ik niet gecontroleerd of uw macro werkt. Ik ben de laatste jaren niet veel bezig in Excel.
 5. Ja, welke andere schijf zou ik controleren? (^_^) Bij het opstarten heb ik chkdsk laten lopen. Ik heb verkleinde maar toch voldoende duidelijke foto's in de bijlage gezet.
 6. Yep!! Ik zal vanavond chkdsk eens laten lopen op de laptop harde schijf. Maar als ik me niet vergis is de miserie met mijn computer zo begonnen ...
 7. Nope, ik zou eerder gaan voor SOM(INDIRECT(formule 1;":";formule 2)) Maar het is jaren geleden dat ik me nog heb bezig gehouden met Excel, er kan dus eenschoonheidsfoutje inzitten.
 8. Mijn schoonbroer werkt met een ander mail programma en sloeg mails op met de *.eml extensie. Hij krijgt deze extensie op zijn nieuwe pc ook niet meer open. Ik kreeg de *.eml wel open. Ik beantwoorde zogezegd de mail, selecteerde alles (Ctrl A), kopieerde (Ctrl C) en plakte (Ctrl V) dit voor hem in een Word document. Voor een *.doc bestand bestaan er veel programma's die dit allemaal perfect openen. Maar dit is wel een omslachtige manier. Ik hoop voor u dat u betere antwoorden krijgt!
 9. Mijn computer "bevriest" binnen het uur als ik HDTune gebruik ... Enkel een hard reset zorgt terug voor een "werkende" pc. Na een volledige malware scan waar er Trojans werden mee gevonden en een chkdsk vanuit XP start W7 nu op zonder de vraag om te controleren op consistentie. Als ik de harde schijf uit de laptop aankoppel, krijg ik deze vraag wel, maar dan om de harde schijf van de laptop te controleren op consistentie.
 10. In veilige modus krijg ik geen bluescreen, enkel een zwart scherm en een heropstart. Maar ik kan opstarten in veilige modus met opdrachtprompt. Maar ik ken te weinig van dos commando's ....
 11. Alvast van harte dank voor het advies voor mijn computer. Momenteel ben ik aan het scannen voor malware en dat zal nog enige tijd duren. Wat de laptop van mijn schoonbroer betreft: Ik heb beide bleuscreens in Gimp over elkaar gelegd en ik zie geen verschil. De laptop start op, er is een vliegensvlug bluescreen en vervolgens start de laptop opnieuw op. Het bleuscreen bevat dus dezelfde informatie zoals in mijn beginpost. Opstarten in veilig modus => bleuscreen Opstart herstel => Kan het probleem niet oplossen. Dit ligt zo in mijn geheugen. Maar op mijn leeftijd kan dit geheugen al eens haperen. Bijgevolg zal ik het nog eens uitproberen. Mocht het resultaat anders zijn dat hetgeen ik mij meen te herinneren, ik zal het niet nalaten om dit te posten. Ondertussen is opstartherstel beëindigd. Computer is opnieuw opgestart, een bleuscreen en een nieuwe herstart.
 12. Dan zal ik toch eerst chkdsk triggeren vanuit XP en mijn W7 eens serieus scannen op malware. Ik zal hier posten wat het resultaat is. Onafhankelijk van het resultaat van mijn computer, hoe zou ik de Vista van mijn schoonbroer terug opgeknapt krijgen? Met mijn computer heb ik tal van mogelijkheden maar bij hem ben ik eerder beperkt. Hij heeft een backup op een usb stick van een jaar oud, maar eigenlijk heb ik, denk ik, voorlopig alle nodige data en documenten doorgemaild. Hij heeft zijn laptop niet meer echt nodig en ik zou er graag een dual boot van maken. Vista voor als hij toch nog iets nodig mocht hebben en Mint omdat mijn zus het gewoon is om met Mint te werken. Eigenlijk is het een omgekeerde wereld. Mijn zus heeft angst om iets verkeerd te doen op een besturingssysteem waar dit moeilijk is daar ik ook nog eens enkele instellingen heb aangepast en mijn schoonbroer klikt op alles wat beweegt en weigert om Linux te leren kennen omdat iedereen op zijn computer Windows heeft staan ...
 13. Mijn huidige computer komt volgend jaar 10 jaar oud. Ondertussen zijn alle harde schijven vernieuwd, zit er een andere grafische kaart in daar de oude het had begeven en heb ik er een Hauppauge Colossus HD video recorder Pcie card erin gedropt. Die Colossus kaart heb ik perfect werkend gekregen op W7 mediacenter maar daar is het met mijn beperkte computer kennis bij gebleven. Ik overweeg de aanschaf van een nieuwe computer, maar dan een computer die perfect werkt met open source drivers. Welke HDMI input kaart kan u mij aanraden als u weet dat er open source drivers dienen beschikbaar te zijn?
 14. De harde schijven worden naast de voedingskabel aangesloten met een Sata kabel. Bij Ide kabels had men inderdaad de mogelijkheid om meerdere harde schijven aan te sluiten op één datakabel, zijnde een Ide kabel. Het kan zijn dat er een Sata-kabel bestaat met een tussen aansluiting maar ik heb het alvast nog niet gezien. Enkel op vraag van mijn schoonbroer werd de harde schijf aangekoppeld om bepaalde bestanden op te zoeken en door te sturen desnoods met behulp van Wetransfer. Zodra ik de harde schijf niet meer nodig had, werd deze terug afgekoppeld. Bij de laatste aankoppeling ben ik dus bovenstaande tegen gekomen. Iedere keer ik opstart onder W7 annuleer ik de vraag om mijn harde schijf op consistentie te controleren. Moet ik het aandurven om de checkdisk nog eens te laten lopen?
 15. De disk is of was goed aangesloten, daar ben ik 100 % zeker van!! De besturingssystemen van Microsoft staan elk op een aparte partitie van eenzelfde harddisk. Via EasyBCD kan ik kiezen voor W7, Xp of Grub van Linux. Ook dit bootmenu staat op deze harddisk. De besturingssystemen van Linux staan op een andere harddisk. Enkel Ubuntu werkt redelijk. Als ik de harddisk met de besturingssystemen van Microsoft afkoppel, start mijn computer op via het Grub-bootmenu. Mocht de harddisk met de besturingssystemen van Microsoft niet goed aangekoppeld zijn, start mijn computer dus standaard op onder Linux. Vandaar mijn eerste zin. Er zit nog een derde harddisk in mijn computer met meerdere partities. Daarop staan al mijn documenten en de back-ups. Reserve back-ups van de Windows besturingssystemen staan er ook nog eens op de harde schijf waar de linux distro's op staan. De harde schijf uit de laptop koppel ik intern aan. Momenteel is mijn dvd-writer niet aangesloten maar de harde schijf zit wel al terug in de laptop. Harde schijven met slechte sectoren worden vervangen door nieuwe. Alle harde schijven in mijn computer zijn goed. De harde schijf met de Vista uit de laptop is goed maar niet meer excellent. Mocht deze in mijn computer zitten, ik zou ze nog verder gebruiken maar ik zou ze zeker opvolgen.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.