Ga naar inhoud

Sylvesterke

Lid
  • Items

    33
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Sylvesterke

  1. Dat gevoel had ik ook. Mogelijk kennen ze zelf niet zoveel van PC's en geven ze wat de specificaties voorschrijven, maar helaas wat verouderd is. Misschien ga ik iets zoeken wat al niet meer bestaat. Daarom mijn vraag want ik kan niet inschatten wat ze nu precies nodig hebben. Waarschijnlijk voldoet elke goede PC (met I7) met éénder welke video kaart?
  2. In een ander topic heb ik een vraag gesteld: We hebben dus beslist om toch maar een aparte PC voor die machine te kopen. Nu stelt die leverancier bepaalde eisen aan die PC waarvan ik als weinig ervaren persoon niet juist weet wat men allemaal bedoelt. Ongetwijfeld zijn hier knappe koppen die dat met een vingerknip kunnen beantwoorden... Hier even de eisen waarbij ik wat vragen heb: Windows 10 enterprise - Pro : ik dacht toch dat enterprise en pro twee verschillende versies zijn? 32 of 64 bit : is Windows Pro niet altijd 64 bit? Intel Xeon of Intel Core i7 : zou dit zo kritisch zijn? met EM64T support en SSE2 3de generatie : wat is dit? Grafische kaart : openGL 1.2 : zou dit kritisch zijn? Net Framework 4.5: waar dient dit voor? Installatie enkel via F4 2016 launcher : wat bedoelt men hier? Het zou fijn zijn als ik al een paar dingen kon doorgronden. Alvast dank.
  3. Dit gaat toch allemaal wat ver, ik ben helaas niet zo goed in die dingen. We gaan het houden bij een extra PC, dat is eenvoudiger en kost ongeveer evenveel denk ik.
  4. Ja, maar ik vermoed dat je niet 'beiden' iets anders op die PC kunnen doen als je bijvoorbeeld met 2 inlogt? Het is volgens mij een schermovername met één bureaublad, terwijl het in Windows Server met verschillende bureaubladen kan. Klopt dat?
  5. Heb je dan voldoende aan Windows Professional? Misschien een domme vraag...
  6. Ik heb hier en daar eens rondgeneusd maar vind geen specifieke antwoorden. Misschien omdat dit minder gebruikt wordt. Mijn broer heeft een klein bedrijf. Zijn administratie draait op een paar Mac's. Hij gebruikt hoofdzakelijk een NAS van Synology voor allerlei doeleinden : fileserver, foto's, mail, agenda, backup (ook Time Machine voor Mac), VPN, backup extern, enz.. Daarnaast gebruikt hij ook een simpele PC met Windows 10 Pro voor 3 administratieve pakketten. Deze bestaan niet op Mac. Deze pakketten worden gebruikt via remote desktop op de Mac's. Ook extern wordt er soms ingelogd op deze PC. Met Windows Pro heb je dus één gebruiker die via remote desktop kan inloggen. Tot nu toe is dat voldoende. Hij wil er nu een machine mee aansturen middels een specifiek pakket dat ook enkel op een Windows PC werkt. Hiervoor zou me wél een tweede user willen die remote kan inloggen want dit gaat me veel vaker gebruiken dan die administratieve pakketten. Welke opties hebben we hier? Wat is jullie gedacht? Is het hier noodzakelijk om Windows Server te installeren? Is hiervoor een andere oplossing op die éne Windows PC? Ik ken niet veel van die prijzen van windows server, je vindt op internet de gekste prijzen hiervoor. Of zou het makkelijker zijn om een simpele tweede Windows PC met Windows Pro aan te schaffen? De performance van de PC's is ondergeschikt, alle pakketten vragen weinig van de PC.
  7. Ik ben al heel blij met alle antwoorden. Grote dank. Ga ik eens bekijken. Ja die zou inderdaad 32GB moeten zijn. Een raadsel waar de rest naartoe is. Ik heb helaas nagenoeg geen eigen files, alles moet op de opstartschijf staan. Het monitoring programma met eigen database ook, maar die is maar een paar honderd MB groot. En ik meen me te herinneren dat die ook op de opstartschijf moet staan. Ik heb al eens geprobeerd om hem te openen maar ik krijg hem niet open. Ik wil het voorlopig ook niet doen omdat hij nog onder garantie is. Allé, ik ben geen PC/Windows fanaat, dat weet iedereen wel. Maar ik ben toch blij met dat ding. Ondanks dat hij niet groter is dan een sigarettendoosje, werkt het ding vrij vlot en (behalve dit) zonder noemenswaardige problemen onder Windows 10. Hij wordt geleverd met Windows 10. Dan vraag ik me toch af waarom Windows zo'n bombastisch geheel is dat niet toekomt met 32GB. Toch gek...
  8. OK dank. Ik heb de SoftwareDistribution verwijderd en heb nu terug voldoende plaats. Voor hoelang is natuurlijk de vraag.
  9. Dat is geen SD kaart, dat is on-board flash geheugen. Dat is wat ik me ook afvraag. Waarom moet er zoveel geheugen in beslag genomen worden door die Software Distribution map. Want als ik het goed begrijp staan daar de pas uitgevoerde updates. Waarom staan die er eigenlijk nog als de update is uitgevoerd?
  10. Even erbij vertellen dat mijn kennis van Windows eerder beperkt is. Ik heb een mini PC'tje met Windows 10 OEM versie erop. Volgens mij een volwaardige home versie. Er staat nagenoeg niets op behalve een simpel monitoring programmaatje dat in visual basic draait en een paar 100 MB vereist. De flashdrive is ongeveer 25 GB groot. In het begin was er ongeveer een 12-13 GB vrij. Nu op het moment nog maar 3 GB. Ik weet niet waar die GB's naartoe zijn. Ondertussen heb ik WinDirStat eens geïnstalleerd en getest. Hier zie ik dat een groot gedeelte is ingenomen door de folder 'SoftwareDistribution' (8,3GB) en 'WinSxS' (5,8GB) in de Windows folder. Kan ik hiermee iets? Kan/mag ik die SoftwareDistribution folder zomaar ledigen? En wat kan ik met die WinSXS ? Alvast dank.
  11. Hier nog even een update. Het werkt nog steeds goed. Blijkbaar zit er geen batterijtje in de PC. Het blijft dus een raadsel waarom het nu wel werkt met die aparte NTS software en niet met de ingebouwde. Als ik zogenaamde 'kenners' erover aanspreek zeggen die allemaal dat ze niet de Windows Time server gebruiken. Dan stel ik me toch de vraag waarom die erin zit als hij zo slecht is.
  12. Toevallig ook deze site gevonden : http://www.thewindowsclub.com/windows-10-clock-time-wrong-fix Vermits ik alles geprobeerd had, waren alle opties op. De PC openen en batterij testen had geen zin, want ik kreeg de PC niet open. Als de PC niet eens open gaat, kunnen we toch stellen dat die PC geen vervangbare batterij heeft. Dus de overblijvende optie was de NTS installeren zoals ook Leono aangaf. Nu draait hij al een dag heel stabiel, inclusief shutdown en restart test. OK, het werkt. Maar als techneut ben ik toch benieuwd naar het 'anders'. Wat is er dan anders aan die andere Internet Time Server van NetTime? Ik veronderstel dat die toch ongeveer hetzelfde doet, behalve dat de tijd van een andere server komt? Ik neem toch aan dat die software eveneens de systeemklok af en toe goed zet. Is het dan zo dat het iets te maken had met de windows time server time.windows.com? Ik had nochtans ook die andere in het control panel geprobeerd.
  13. Omdat ik niet weet waarom die klok nu fout loopt, in de veronderstelling dat het niet die CMOS is omdat het een nieuwe PC is. Want logisch is het niet, zeker niet als de tijd soms ook achteruit loopt.
  14. Het is duidelijk (behalve uw tweede, die slaat nergens op, volgens mij slecht vertaald), maar het was al duidelijk hoor. Misschien toch even melden , ben zelf een techneut, behalve dan op het gebied van Windows en alles wat daarmee te maken heeft. Ik weet ook wel wat zo'n CMOS gedoe doet en waarvoor dit in een PC dient. Maar zoals ik al zei is dat BIOS gedoe een voorhistorisch systeem. Waarom slaan ze die belangrijke settings niet op in iets anders dat geen batterij nodig heeft? Op mijn laptop heb ik alleszins geen BIOS én geen CMOS die van een batterij afhankelijk is. Dus geen gedoe met settings en klok die niet juist zijn. Maar ik heb begrepen dat de ook BIOS in moderne Windows PC's niet meer werkt met een batterij of eventueel met een oplaadbare. Ik onderschat uw kennis niet maar één ding moet je toch eens opzoeken, ik meen toch dat de CMOS geen batterij verbruikt zolang de PC aan staat. Of misschien is dat bij heel oude PC's wel nog zo. Een klok die niet juist loopt is meestal niet zo'n ramp, maar in mijn geval draait daar continu monitoring software op die volledig afhankelijk is van de systeemklok en bij elke grote afwijking in de problemen komt.
  15. Ja ze zijn niet oplaadbaar. Maar toch snap ik dan het systeem niet dat men dit dan onafhankelijk wil aansturen, zelfs al is de netspanning aanwezig. Op die manier zou de batterij het toch langer trekken. Ben ik nu dom, of is dat gewoon een dom systeem? Daarnet even ingelogd op de pc : de klok is deze nacht om 1 uur volledig stil gevallen. Daarnet zie ik de klok terug in gang springen en springt naar de HUIDIGE tijd. Hoe kan dat nu zo plots? Is dat omdat ik inlog? Dus hij vertrekt weer en valt een minuut later weer stil, om een paar minuten later verder te gaan en te blijven lopen (weliswaar een beetje achter). Allé, dat gaat mijn verstand te boven. Als die batterij leeg zou zijn, kan dat toch niet. Soms loopt hij een uur goed, en dan ligt hij weer een halve nacht stil, totdat ik toevallig inlog op de PC...Bizar. Heeft het iets met de laatste Windows update te maken?
  16. Ja klopt. Maar toen sprong hij niet vanzelf naar de correcte tijd. Nu blijkbaar wel. Wat ik verwacht? In elk geval niet zo'n gekke dingen. Een bios accu die eventueel leeg loopt binnen het jaar ondanks dat de PC niet spanningsloos is geweest? Dat zijn toch rare dingen.
  17. Hierboven een nieuwe snapshot waarin je kan zien dat de tijd achteruit loopt tov de vorige snapshot. Ik heb hem terug op automatisch gezet en staat nu weer op de huidige tijd. Eens kijken hoe lang het nu zo blijft.
  18. http://speccy.piriform.com/results/LtfguH8ZFFYdPxi1Tx8y6Oa
  19. Hij staat wel op een warme plaats (voorlopig). De klok is net juist gezet, een kwartier voor dat ik de snapshot had gemaakt. Op dit moment staat ze bijna 50 minuten achter, op 21h47, zomaar zonder iets te doen. Ik snap er niks van.
  20. Dit is 'm : http://speccy.piriform.com/results/D1NGFV4ajdoXkSeD8806U3l
  21. Ik zal het eens proberen. Ter info : https://www.orbsmart.de/produkte/orbsmart-aw-06-plus/ maar dan de voorganger (zonder plus)
  22. Ik geef toe dat ik niet veel van PC's ken (Windows PC's) en dus ook niet van bios. Maar ik neem toch aan dat de batterij geen functie heeft zo lang het moederbord onder spanning staat? Anderzijds, denk ik dat er geen batterij in zit. Het is een mini PC niet groter dan een sigarendoosje, én nog geen jaar oud, én heeft nog geen minuut zonder spanning gestaan. Dus ik neem aan dat een eventueel batterijtje niet plat zal zijn. En als de batterij eventueel plat zou zijn, zou de tijd toch automatisch correct gezet moeten kunnen worden via internet? Of vergis ik me?
  23. Ik probeer mijn tijd in Windows 10 correct te krijgen maar dat lukt niet. Plots zag ik dat de systeemklok 4 uren achter liep. Ik heb al vanalles geprobeerd. Automatische tijdsynchronisatie afzetten, andere tijdsserver kiezen, herstarten enz... Niks helpt. Zelfs als ik de tijd manueel instel, loopt de tijd plots vanzelf weer een kwartier of half uur (willekeurig) fout. Hoe kan dat nu?
  24. Vreemd voorval. Ik heb op een NAS in één map 5 excel files staan, die allemaal ongeveer op elkaar lijken. Eén van die 5 is eergisteren pas aangemaakt maar gaat niet open op een iMac : This file is locked for editing. Locked by : ....... Filename : (naam file) Bij 'Locked by' staat er een onbekende naam. Voor zover ik kan zien is niemand van buitenaf ingelogd op het netwerk. Ik heb van buiten het netwerk het document van op de NAS gedownload naar een Windows PC, en gaat daar wel open. Daarna heb ik vanop een andere locatie ingelogd middels VPN en nog eens geopend met dezelfde MS Excel versie, en gaat ook zonder problemen open. Vreemd.... Wat zou dit kunnen zijn?
  25. Gevonden. Blijkbaar iets mis met die film of PPT. Ik heb een nieuw test-PPT met ander klein filmpje gemaakt, en dan verschijnt dat menu wel. Nu nog vinden waarom het niet met die ene PPT of film gaat. Geweldig , bedankt !
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.