Ga naar inhoud

loe

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door loe

  1. Ik heb een excelbestand met data, waarin o.a. examennummers van leerlingen staan. Vanuit Word worden certificaten gemerged en aan de voorkant geprint met data vanuit Excel. Voor het gemak noem ik deze gemergde en geprinte documenten A. Tot zover prima. Leerlingen hebben documenten gemaakt en opgeslagen met hun examennummer. Deze documenten noem ik B, en kunnen/moeten ingevoegd worden op de achterkanten van de documenten A, maar ik krijg dat niet ‘geautomatiseerd’. Ik wil de in Excel aangemaakte array’s in een macro in Excel ophalen en gebruiken om in Word de leerlingcertificaten te voorzien van de leerlingen hun eigen bijdrage en die op de achterkant printen. Ik krijg dit met een macro niet voor elkaar en stuk voor stuk is veel werk . Suggesties om dit met een macro te doen? Zie ook schema in de bijage.
  2. Ik heb een portfolio voor leerlingen en gegevens daarvoor haal ik uit een geëxporteerd excelbestand. Elke leerling heeft ook eigen informatie geschreven en dat bestand opgeslagen onder zijn/haar leerlingnummer. Dat leerlingnummer correspondeert met het leerlingnummer uit het excelbestand. Probleem is nu dat ik bij het mergen ook het bestand van die een betreffende leerling in het documnet moet worden opgenomen en dat natuurlijk in de merge voor alle leerlingen. Mergen is geen probleem, maar per leerling eigen bestand ook invoegen wel. Hoe moet dit? Kan iemand helpen?
  3. Via inputbox wordt een afkorting ingegeven. Daarna moet excel van cel naar cel springen waar die afkorting in staat en daar even blijven wachten. Veel gezocht maar niets bruikbaars gevonden. Graag voorbeeldmacro Ronald
  4. Ik heb een cel met daarin terugloop van tekst. Ik wil graag de regels wat dichter bij elkaar brengen. Is er een mogelijkheid om de regelafstand IN één cel aan te passen?
  5. Ik wil graag dat de naam van tabbladen gelijk wordt aan die van vaste cellen, bijvoorbeeld A1. Een cel de inhoud geven van de naam van de tab is geen probleem, gaat juist om de andere kant op.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.