Ga naar inhoud

Stefanie8712

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Stefanie8712's prestaties

  1. Bedankt voor de reacties! De oplossing van plongske werkt. @alpha, ook bedankt voor je reactie. Ik weet dat het makkelijker is als we de uren niet omzetten, maar dit is een opgelegde voorwaarde van ons sociaal secretariaat. Dit is voor hen gemakkelijker om eventuele verloven ook te verrekenen. Ik moet dus jammer genoeg werken met de middelen die ik heb! Groetjes
  2. Dag allemaal, ik heb een vraag over een formule in Excel. Mijn collega en ik komen er niet uit. We maken gebruik van urenschema's in Excel. In kolom F staan de depresteerde uren+minuten. In kolom G en H wordt de omrekening gemaakt van minuten --> concrete waarden. (30 minuten = 0,50) In kolom I komen de overuren. We willen eigenlijk een formule hebben die de meeruren berekend (alles boven 7,40 uren), met als maximum waarde 1,60 meeruren (=maximum 9 uren per dag). Dus concreet: kolom I= het verschil tussen H2 en 7,40 EN met volgende voorwaarden: - indien het resultaat minder of gelijk is aan 1,60, dan mag de reële waarde blijven staan - indien het resultaat meer is dan 1,60, dan moet er 1,60 blijven staan. DUS (zoals in voorbeeld): - rij 2 = 8,50 - 7,40 = 1,10 (=ok, want niet meer dan 1,60) - rij 3 = 11,50 - 7,40 = 4,10 (=niet ok, de uitkomst is 4,10 maar moet beperkt worden tot 1,60) Kan iemand ons helpen? Bedankt alvast!
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.