Ga naar inhoud

itsme

Lid
  • Items

    3
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

itsme's prestaties

  1. bedankt voor jullie hulp, helaas is het mijzelf niet gelukt, dus heeft mijn vader een ict-er gebeld. Hoop dat deze topic wel nuttig zal zijn voor personen met gelijkmatige situatie. Nogmaals bedankt, itsme
  2. ik weet niet wat ik verkeerd doe? Ik ga namelijk elke stap bij langs. Ik heb rufus-2.12.exe en rufus-2.12p.exe en ook het bestand ubcd536.iso gedownload, heb gedaan wat op de website stond en nog zegt de laptop ''Deze schijf is geen wachtwoordherstelschijf.'' Dus wat zie ik over het hoofd? wat doe ik verkeerd?
  3. Hallo, van de week is bij ons het w8word van de huis laptop (Windows 7) veranderd, en hierdoor komen we niet meer in onze laptop met deze nieuwe w8word. Heb gezocht naar een oplossing, met bijv. hulp van deze topic en heb geprobeerd om een programma genaamd ''CyberLink ISO'' te downloaden en deze eerst op een schrijf te branden en daarna te kopiëren op mijn usb stick, (ik weet niet of ik hier iets verkeerds heb gedaan) aangezien de laptop de usb stick wel herkent als een ''wizard'' en de cd schijf gewoon weg niet pakt, alleen bij de usb stick geeft ie vervolgens aan dat ''Deze schijf is geen wachtwoordherstelschrijf.'' Daarnaast probeer ik ook via deze site naar de 1 te gaan dan kom ik uit op deze site https://www.maxmind.com/en/home?pkit_lang=en alleen daar kom ik niet echt veder mee, aangezien ik niet weet waar ik heen moet? Dus tot nu toe is alles wat ik heb ondernomen helaas tevergeefs geweest. Als iemand een andere oplossing heeft voor ons, heel graag, want wij zitten momenteel vast. Ik moet wel zeggen, wij zijn geen helden als het op computers aan komt, we kennen wel iets er van af maar niet zo heel veel, dus aub hou het zo simpel mogelijk. met voordaad dank.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.