Ga naar inhoud

sersac

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

sersac's prestaties

  1. In elk geval: merci +++ Topic mag nu afgesloten worden, denk ik
  2. Jawadde, een echte 'programmateur' zal ik wel nooit worden...
  3. Alles OK. Er was nog één klein probleem: - ik voeg in kolom A van Blad1 woorden in tot regel 25 + de vertalingen in kolom B - ik verander de getallen in cellen C5 en E5 naar B25 - ik verander het getal in de randomformule naar 24 MAAR: voor elk woord boven '14' krijg ik bij vertaling de foutmelding #N/B in plaats van 'correct' of 'fout' - ik merk dan dat de getallen in de cel E5 terug op B15 staan Ik heb dit opgelost door in de randomformule in de 2 laatste regels b15 door b25 te vervangen - OK? Alles is nu OK - BEDANKT +++++++++++++++++++++++++++++++++++++
  4. OK, begrepen! Wel nog één vraagje: waar vind ik de 'randomformule' (die met 9) ...?
  5. Bijlage werkt in OpenOffice. Nog één probleem: ik heb, als probeersel, de lijst Nederlandse woorden uitgebreid tot 15 woorden. (zie bijlage) alpha.ods Bij het selecteren van een 'nieuw woord' wordt (alleen bij mij?) steeds een woord geselecteerd van 2 tot 10 en niet verder. Moet de formule in C5 op Blad2 aangepast worden?
  6. OK, sluit maar af. Bedankt voor de hulp!
  7. Ik vond volgende éénvoudige maar in het gebruik wel omslachtigere en minder elegante WOORDEN ZOEKEN.xlsWOORDEN ZOEKEN.xlsoplossing op een internetsite. Een voorbeeld vindt je in bijlage. Van A1-An noteer je de at random te genereren woorden. In B7 noteer je de formule: =INDEX(A1:An;GEHEEL(n*ASELECT()+1);1) Door op F9 te duwen wordt een random woord uit je lijst geselecteerd – opnieuw op F9 duwen selecteert een ander woord. Met mijn 'Word' database + de functie 'Zoeken en vervangen' bij de hand kan ik zien of de vertaling van het gegenereerde woord correct is. Bedankt voor je tijd en moeite.
  8. Ik zal ook zelf nog wat verder zoeken op internet of ik een, voor mij, gemakkelijke oplossing vind. Ik laat je zeker iets weten als dat het geval is.
  9. Doe wat je kan maar dit is zeker geen must!
  10. Ik had de macro's al permanent ingeschakeld. Ik gebruik de Excel functie van OpenOffice 4.1.2
  11. Alvast bedankt voor de mooie file. Eén probleem: als ik op 'nieuw woord' duw gebeurt er niets. Ik kan wel C5 en D5 manueel leegmaken en zelf een woord in C5 invullen met de vertaling in D6. Op ENTER duwen geeft dan aan of de vertaling correct is. Kan je dat nog even nakijken?
  12. OK - ik wacht wel - er is geen haast bij
  13. Beste alpha, Ik heb een klein bestandje opgeladen om je te tonen hoe mijn Word bestand er uitziet - is dat niet moeilijk om dat zo in Excel (in kolommen) in te voegen? Is het niet éénvoudiger dat ik een nieuw bestand maak in Excel met enkel de Nederlandse woorden en daar at random een naam uit laat kiezen? Geen titel 1.doc
  14. Twee problemen: - mijn database omvat +/- 2.000 woorden en vervoegingen - dat is +/- 90 bladzijden in Word - dat allemaal terug ingeven in Excel zie ik niet zitten - ik ken niks van Excel - 'randomfunctie' en hoe je dat moet doen is voor mij Chinees
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.