Ga naar inhoud

Boekie1973

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Boekie1973's prestaties

  1. mensen sturen me regelmatig een mapje door met daarin meerdere pdf-bestanden. ik moet deze telkens 1 na 1 openen en afdrukken. ik herinner me dat er in excel een vba code kan gezet worden waardoor je enkel maar in excel de map moet aanduiden en vervolgens zal excel de pdf-bestanden in die map één na één automatisch afdrukken. dus niet de lijst met pdf-bestanden maar effectief het bestand geopend en daar de afdruk van. ik kan geen code vinden, thans geen code die echt werkt. is iemand die mij kan helpen aub ? -> 1 klik op button om macro of VBA te activeren -> 2 kies juiste map met bestanden -> 3 printen maar het lukt niet en ik verlies zo veel tijd.... bestandje openen, bestandje printen, volgend bestandje zoeken en aanduiden, openen en dan weer printen... zonder daarbij uit het oog te verliezen waardat je gebleven was in het lijstje. iemand die mij aub kan helpen ?
  2. Bestand CN_FILE2018.xls Ik zou in cel A1 een klantnummer ingeven (CN) op basis van dat nummer gaat deze file data kopieren uit een ander .xls bestand FILE2017 toebehorende aan de CN. meer bepaald data op blad2 cel B3 en B8, C9,D10,... locatie : s:/eenmanszaak/'CN'/CN_BELASTINGEN/CN_2017/CN_FILE2017.xls en dan daar in blad2 B3,... en deze overbrengen naar CN_FILE2018.xls waardat ik op dat moment in werk op blad2 B3,... kan dit zonder VBA te gebruiken want ik ben daar absoluut niet mee vertrouwd. en het volgende jaar zal ik dan de data moeten halen uit CN_FILE2018.xls sheet2 B3 bijvoorbeeld en kopieren naar FILE2019.xls sheet2 B3,... misschien moet ik het jaar waaruit de data moeten komen ook in een afzonderlijke cel ingeven vb cel A2 jaartal ??? maar het gaat er om dat ik 2018 open en dat ik data van 2017 ga halen en via een klik op een knop (??) bepaalde data ga halen en zet in de file van 2018. welk is de formule om data van CN_FILE2017.xls sheet2 cel b3 te kopiëren naar CN_FILE2018.xls sheet2 cel B3 locatie = s:/eenmanszaak/CN/CN_BELASTINGEN/CN_2017/CN_FILE2017.xls de bedoeling is dat ik bepaalde data van het voorgaande jaar niet meer moet opzoeken en niet moet overtijpen aangezien ik dit zal doen voor bijvoorbeeld 100 verschillende mensen die elk hun afzonderlijke .XLS hebben in 2017 en ook in 2018. Iemand die raad weet zonder dat ik naar VBA moet grijpen want dat lukt me niet. Pascal
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.