Ga naar inhoud

Bython

Lid
  • Items

    60
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Bython

  1. C# af en toe, om spelletjes te maken in Unity voornamelijk. .net 8 had ik al, de Dev pack heb ik ook maar mee geïnstalleerd.
  2. Nee, quickconnect geeft geen loginpagina meer. Network repair tool volledig (ook op geavanceerd) uitgevoerd als administrator, en pc herstart, geen succes.
  3. Ik dacht ik probeer quickconnect nog eens, maar nu vertaald ie inderdaad naar het intern IP adres van de NAS, en geraak ik er niet op.
  4. Elke browser heeft hetzelfde issue. Ik heb even wat over quickconnect.to gelezen ( Linkje ) en de quickconnect.to connectie verloopt via de servers van Synology, hierdoor gaat de connectie extern via HTTP of HTTPS. En gewone websites bezoeken, lukt perfect.
  5. Ik kan mijn shares zien van de NAS, uiteraard heeft de NAS een vast IP adres in dezelfde range, namelijk: 192.168.2.1/24 Via Verkenner / Netwerk zie ik de NAS, als ik daarop dubbelklik kom ik opnieuw bij de foutmelding uit (zie afbeeldingen hieronder). Ik heb gewoon een willekeurige poort gekozen, maakt op zich niet veel uit, mijn bedoeling was voornamelijk dat de focus al heel de tijd enkel op de NAS is. Maar dat ik dit op deze pc met elk toestel voorheb, ook nieuwe toestellen. Laat ons er dus gerust vanuit gaan in het verder troubleshooten dat het externe apparaat correct is ingesteld. Het probleem ligt aan iets op mijn vaste pc (en recent ook op de surface, die na een reset wel terug werkt)
  6. Via verkenner en dan netwerk zie ik mijn NAS. De optie pc zichtbaar maken in het netwerk staat aan. Ik heb zonet een raspberry pi geconfigureerd als server met een webinterface op poort 9999, en dat lukt ook niet. Op een ander toestel (ook de geresette surface) lukt dat meteen.
  7. Ik zie alle apparaten in het netwerk met advanced ip scanner op mijn pc.
  8. Ja, resetten heeft bewezen dat het softwarematig is. SSID veranderen gaat mij niet echt verder helpen aangezien mijn vaste PC met een internetkabel is verbonden, en geen wifi heeft. Ter verduidelijking: Surface werkt het nu om mijn NAS of cloudkey te bereiken op z'n interface, op mijn vaste PC niet.
  9. Het resetten van mijn surface heeft geholpen (volledig up-to-date). Jammergenoeg is dat absoluut geen optie voor mijn vaste PC.. er moet iets mee opstarten wat hiervoor zorgt, echter vind ik niks abnormaal 😕
  10. Update: Omdat het het minste werk is, ga ik mijn Surface resetten. Als het na een reset nog niet lukt ga ik eens update per update terugdraaien.
  11. Vergeet mijn laatste bericht :s Op de surface lukt het ook niet, het lijkt dus richting Windows te zijn waar het issue mee is. Op mijn smartphone (android) en ipad lukt dit meteen. Ik heb op de NAS dan even een soft reset uitgevoerd en het netwerk opnieuw ingesteld, nu terug via poort 5000 ipv 5007. Vanaf de quickconnect.to site lukt het ook om te verbinden, maar lokaal op 2 Windows 10 Pro devices niet. Op mijn surface staat veel minder software op, en is met het juiste netwerk verbonden.
  12. Op deze pc lukt het niet, op mijn surface zowel via kabel als wifi in hetzelfde netwerk gaat dat perfect. Beide zitten in de "WORKGROUP". IP scan vind de NAS, ik kan aan de netwerkschijven van de NAS, deze zijn ook gekoppeld in verkenner en werken zonder issue.
  13. Is een bug in HTML5 speedtesters. Zou leuk zijn zo'n uploadsnelheid 😄 Via Ookla ziet dat er beter uit:
  14. ^Nieuwe instellingen Netwerkdriver geïnstalleerd zoals beschreven. Netwerkkaart geeft 1,0 Gb/s , lijkt mij voldoende snel. Zie ook speedtest in bijlage. Beide aanpassingen brengen geen verbetering.
  15. Ipconfig: Speccy: http://speccy.piriform.com/results/kAOVbmknPecbExcwd812bB0 Zoals al aangehaald, op een live OS gestart vanaf deze pc werkt dit wel. Mijn netwerkkaart (op het moederbord) is in orde.
  16. Winsock Flushdns Netadapters reset Netwerkadapters volledig verwijderd en opnieuw toegevoegd Allemaal geen succes, zoals ik al zei het moet hogerop liggen, want via wireshark zou ik anders op zijn minst iets tot aan de netwerkkaart moeten zien passeren, het wordt daarvoor al geblokkeerd. Proxysettings ook al nagekeken en volledig uitgezet ipv op automatisch. Ik zit echt vast
  17. Dat was als voorbeeld bedoeld, een Unifi cloud key dan. Ik wil gewoon bedoelen dat het niet enkel mijn NAS is. Killer uninstaller uitgevoerd, maar brengt geen verbetering spijtig genoeg. DNS is in orde, de NAS naam kan zowel omgezet worden van IP naar FQDN als andersom. Tevens spreek ik dit op IP adres aan waardoor DNS niet nodig is. Het netwerk kunnen we toch al volledig uitsluiten daar ik met een Live OS (Ubuntu) wel gewoon aan de NAS kan. Ik kan alleen maar denken dat een applicatie of service hiervan de oorzaak is, het zit 'm sowieso op de applicatie laag. Maar om nu elk programma van mijn pc te verwijderen tot ik het gevonden heb, lijkt me wat hopeloos zoeken. Zoals ik online al gevonden had zou dit kunnen door VPN software, ik heb voor mijn werk meerdere applicaties gebruikt op deze PC, Forticlient, Watchguard VPN en OpenVPN. Allemaal al verwijderd gehad met revo uninstaller op grondig.
  18. Popcorn is verwijderd met de clean up die al is uitgevoerd, enige reden dat ik dat soms gebruik is puur omwille van het feit dat sommige series onmogelijk te kopen of te huren zijn. Of meer dan enkele jaren duurt vooraleer je ze hier kan kopen. Importeren van DVD's is mij net iets te duur met douanekosten erbij.. Rivet networks is meegekomen met een firmware update die ik heb uitgevoerd voor de netwerkkaart ( https://www.killernetworking.com/ Terwijl ik naar een oplossing aan het zoeken was. En staat uitgeschakeld om mee op te starten (control center). Die superadblocker, is mij onbekend, ik gebruik enkel uBlock Origin. Bedoel je niet SUPERAntiSpyware? Geen toptool maar kan soms toch iets opleveren. Ik heb al meerdere scans gedaan, ook met ESET online scanner, dat is één van de eerste programma's nadat ik met ADWcleaner gescand heb, scan, en dat heeft niets gevonden.
  19. Pingen lukt wel, via SMB de share benaderen gaat ook. Het zit 'm niet in het niet bereiken van de NAS alleen, elk toestel met een interface dat via een poort aangesproken wordt denk aan printer, streamdevice, etc. daar heb ik net hetzelfde mee aan de hand. Bijv. https://printernaam:5555 Ik begrijp uw vraag ivm Rivet Networks niet zo goed. Waar ziet u dit staan?
  20. Veilige modus met internetverbinding, heeft ook dit probleem. Bedraad, heeft geen wifi.
  21. Geen enkele browser werkt, iets houdt nog steeds de verbinding tegen.
  22. Geen succes, na het repareren en heropstarten, lukt het mij nog steeds niet om op de NAS te geraken.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.