Ga naar inhoud

cb321

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

cb321's prestaties

  1. Beste Alpha, zoals ik al schreef zijn er binnen excel vaak meerdere mogelijkheden. De optie van de MS-website werkt voor mij wel (met aanpassing van het bereik/dan wel kopiëren van de opmaak). Die van jou krijg ik niet werkend. En met alle respect, dat hoeft dus ook niet meer aangezien ik de MS-oplossing gebruik.
  2. Excuses, ik wilde alleen m'n reactie aanvullen
  3. "jammer dat je niet meer reageerde, een forum is toch een wisselwerking zou ik denken." ... Ik heb nu eenmaal niet elk moment tijd om op het forum terug te komen En als ik de functie van alpha gebruik en toepas op mijn xls werkt het niet (ik maak dan van het bereik bijv =$B$2:$P$91), vandaar dat ik vooralsnog eerst voor de andere oplossing kies.
  4. "jammer dat je niet meer reageerde, een forum is toch een wisselwerking zou ik denken." ... Ik heb nu eenmaal niet elk moment tijd om op het forum terug te komen En als ik de functie van alpha gebruik en toepas op mijn xls werkt het niet, vandaar dat ik vooralsnog eerst voor de andere oplossing kies.
  5. @dorado, klopt helemaal. En omdat er bij excel vaak meerdere opties zijn om iets te bereiken wil ik graag zien welke voor mij het beste is. De oplossing waar ik zeer waarschijnlijk mee verder ga is te vinden op: https://answers.microsoft.com/nl-nl/msoffice/forum/msoffice_excel-mso_winother/lege-cellen-uitsluiten-bij-voorwaardelijke-opmaak/0b8aef28-5293-4c06-9257-07e62188a197 : "..regel opnemen dat een blanco cel (lege cel) geen opmaak nodig heeft, deze regel bovenin de regellijst zetten en de VO laten stoppen als deze regel wordt uitgevoerd." @alpha Tnx!, dat wordt een eventuele 2de optie. Ik krijg 'm nog net niet helemaal zoals ik wil.
  6. Hallo allemaal,Ik wil graag een voorwaardelijke opmaak in een tabel hebben zoals met de "onderste 10 items". Het probleem dat ik tegenkom is dat ik in aardig wat cellen een 0 heb staan. Logischerwijze ziet excel dat als onderste items, maar dat wil ik dus juist voorkomen. Eigenlijk moet het dus zijn "onderste 10 items > 0". Het aanpassen van de getalnotatie van 0 naar bijv "NB" biedt geen oplossing, en de juiste ALS.xx icm GROOTSTE.xx-formule ben ik nog niet tegengekomen... (? of krijg ik niet werkend). Het gaat in het uiteindelijke bestand om circa 400 rijen en 100 kolommen waarin de gegevens staan en waaronder die nullen.De opmaak wil ik uiteindelijk graag per kolombereik instellen (bijv C10:C50 en dan ook voor D10:D50, maar onafhankelijk van elkaar). Uiteraard kan ik per kolom de juiste cellen handmatig selecteren en dan de opmaak "onderste 10" gebruiken, maar vanwege de hoeveelheid data is dat nogal omslachtig... Wie kan mij verder op weg helpen?Alvast bedankt!CB Test.xlsx
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.