Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Chewie70

Lid
 • Aantal items

  11
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Chewie70

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Misschien toch iets gevonden op een engelstalige website, waar iemand hetzelfde probleem leek te hebben. Het probleem werd veroorzaakt door Steam.. Steam was op zijn dataschijf geïnstalleerd en daarom beschouwde Windows die schijf blijkbaar als systeemschijf. Hij heeft Steam verwijderd, terug opgestart, en daarna werd de schijf niet meer als systeemschijf beschouwd. Zal dat eens proberen maar zal pas morgen zijn.
 2. Nee, heb daar nooit iets anders op gezet dan data. Twee jaar geleden had ik enkel mijn 'C':-schijf . Toen ik Windows10 heb laten installeren heb ik de 'K':-schijf gekocht om als dataschijf te gebruiken. Ik heb zelf niets geïnstalleerd (hardware/software). Is allemaal bij de PC-verdeler gebeurd. Onderstaande afbeelding geeft wat meer info mbt wisselbestand, … Dat staat allemaal op de C. Het is me een raadsel waarom K: als systeemschijf wordt beschouwd.
 3. Bedankt voor antwoord, maar alle handleidingen - deze ook - die ik al bekeken heb zeggen hetzelfde en lossen mijn specifiek probleem niet op. Het probleem is dat ik in de lijst met schijven waarvan ik een backup wil maken, geen selecties kan uitvinken. Alles wordt standaard aangevinkt (zie afbeelding). Ik kan de K: niet verwijderen uit de lijst. Ik vind het wel raar dat bij Data (K:) ook 'Systeem' staat. De C en K schijven zijn 2 totaal verschillende schijven (dus geen 2 partities op 1 schijf). In de systeemkopie wil ik enkel de eerste 3 in de lijst, niet de K:
 4. Tot hier toe werkte ik enkel met backups van mijn dataschijf. Maar ik wil nu een systeemkopie maken zodat ik bij een ernstig probleem niet steeds opnieuw Win10 + software moet herinstalleren. Wanneer ik een 'systeemkopie' wil maken, selecteer Win10 zelf het volgende: EFI Systeempartitie, Windows Herstelomgeving (Systeem), (C:) (Systeem) en Data(K:)(Systeem). Maar ik wil de K-schijf helemaal niet in die systeemkopie. De data op mijn K is al gebackuped naar 2 externe schijven. Ik kan die K: echter niet verwijderen uit de lijst voor de systeemkopie, waardoor de systeemkopie 1,12 Gb in beslag neemt, maar mijn externe schijf is kleiner dan 1 Gb. Waarom selecteert Win10 automatisch mijn K-schijf en waarom kan ik die niet verwijderen..?
 5. Ik werk regelmatig van thuis uit, waarbij ik me inlog via een vpn van het werk, met e-ID, via Pulse Connect Secure. Tot gisteren kon ik nog prima inloggen. Sinds deze morgen niet meer. Ik krijg steeds de melding 'Missing certificate. Check that your certificate is valid and up-to-date and try again'. Heb alles al geprobeerd: certificaten verwijderen, terug toevoegen... Niets werkt. Ik dacht dat BitDefender er voor iets zou tussenzitten, dus die verwijderd... Probleem bleef bestaan. Iemand een idee wat hier aan de hand is? Ik werk al jaren op deze manier... en nu vandaag werkt het niet meer. Tnx!
 6. Ondertussen ook ventilator van de kast aangesloten. Temperaturen zijn en blijven nu normaal.
 7. Ik denk dat het probleem opgelost is... Ik heb de kast eens opengedaan en hoewel ik niks van hardware kan was het toch duidelijk: de cpu-cooler was slecht bevestigd. Er waren 2 pinnen die niet vastzaten waardoor de cooler langs één kant wat omhoog stond. Heb hem vastgezet. 2de probleem... de kabel van de ventilator van de kast hangt er gewoon in... dus niet aangesloten... Daar moet ik nog even op zoeken waar ik die moet aansluiten. Maar temperatuur is nu normaal. Ik zit nu aan 45°C bij normaal gebruik en zelfs na 5 minuten Rise of the Tomb Raider te spelen, komt temperatuur nog niet aan 50°C.. (waar hij dus voordien tot 95°C kwam..). Gamen gaat nu weer vloeiend. Gemiddelde fps in Superposition Benchmark is gestegen van 29fps naar 42fps op '1080p High'. Ben in ieder geval niet te spreken over de service van de PC verkoper. Sinds hij het 'nieuwe' mobo heeft geïnstalleerd zijn de prestaties pijlsnel gedaald en ik stond op het punt een nieuw mobo en gpu te kopen. Dus: heel erg bedankt voor de tip mbt de temperatuur, dat heeft me een aardige som geld bespaard!
 8. Ik denk dat het probleem opgelost is... Ik heb de kast eens opengedaan en hoewel ik niks van hardware kan was het toch duidelijk: de cpu-cooler was slecht bevestigd. Er waren 2 pinnen die niet vastzaten waardoor de cooler langs één kant wat omhoog stond. Heb hem vastgezet. 2de probleem... de kabel van de ventilator van de kast hangt er gewoon in... dus niet aangesloten... Daar moet ik nog even op zoeken waar ik die moet aansluiten. Maar temperatuur is nu normaal. Ik zit nu aan 45°C bij normaal gebruik en zelfs na 5 minuten Rise of the Tomb Raider te spelen, komt temperatuur nog niet aan 50°C.. (waar hij dus voordien tot 95°C kwam..). Gamen gaat nu weer vloeiend. Gemiddelde fps in Superposition Benchmark is gestegen van 29fps naar 42fps op '1080p High'. Ben in ieder geval niet te spreken over de service van de PC verkoper. Sinds hij het 'nieuwe' mobo heeft geïnstalleerd zijn de prestaties pijlsnel gedaald en ik stond op het punt een nieuw mobo en gpu te kopen. Dus: heel erg bedankt voor de tip mbt de temperatuur, dat heeft me een aardige som geld bespaard!
 9. OK, heb Speccy uitgevoerd. http://speccy.piriform.com/results/nfDPZUj5wYpFppLzrny4j2m
 10. Ik heb een i7 5775C CPU. Als ik de PC aanzet en laat hem gewoon wat staan, loopt de temperatuur van de CPU op tot iets boven 90°C (gemeten met HWMonitor, met uitschieters tot 97°C. Is dit normaal..? Zou dit eventueel kunnen verklaren waarom games zo slecht lopen? Tot een jaar of zo geleden had ik daar geen probleem mee.
 11. Tot een aantal maanden geleden kon ik zonder problemen gamen op mijn PC. Ik had een Asus Z97 Deluxe mobo, 16 GB RAM en een GTX 980 grafische kaart. En Win7. De gratis upgrade naar Win10 gaf geen enkel probleem. Op een dag begaf het mobo het... Geen probleem dacht ik, het was nog onder garantie, dus ik naar de dealer. Volgens hem kon hij dat mobo niet meer krijgen van z'n leveranciers, en hij zou een andere oplossing zoeken. Toen ik een paar dagen later mijn PC terug ging halen, had hij er een MSI H97 Gaming 3 mobo ingestoken. Volgens hem waren dat vergelijkbare mobo's... Maar sindsdien is gaming een nachtmerrie geworden, zeker met nieuwe games en op hogere resolutie. Het beeld is schokkerig, en het geluid zit vol met gekraak. Ook met games die op mijn vorige config perfect draaiden, zoals Rise Of The Tomb Raider. Toen ik hem dat meldde zei hij dat dat wel aan iets anders zou liggen... Maar de configuratie is identiek, behalve het mobo dan... Ik ben van plan een nieuwe configuratie te kopen (bij een andere dealer), maar heb het nodige budget nog niet, want ik kom aan zo'n 3.000 EUR, en dat is toch wel een beetje teveel momenteel. Iemand een idee of ik dit probleem kan oplossen zonder een nieuw mobo te kopen? Waar kan dit probleem aan te wijten zijn? Heb de laatste drivers voor de grafische kaart geïnstalleerd.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...