Ga naar inhoud

Irmaxx59

Lid
 • Aantal items

  19
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Irmaxx59

 • Titel
  Lid

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Windows 10 Pro
 • Processor
  Intel i7-7700
 • Geheugen
  16Gb

PC Ervaring

 • PC Ervaring
  Ruime Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. @p38cyq Heb de 'oude' SSD eruit gehaald en de nieuwe SSD op de plaats van de 'oude' SSD geplaatst. PC op gestart met de USB-stick en Windows probleemloos kunnen installeren. Na wat updates en het installeren van een anti-virusscanner de PC weer uitgezet, de 'oude' SSD in het 2e slot er bij geplaatst en een enkele keer om-en-om de PC opgestart met de nieuwe en oude SSD, gaat perfect! Hartelijk dank voor alle info, tips en met name geduld! Thx. I am a happy camper!
 2. @p38cyq Sorry dat ik hier zo over "doorzaag", maar ik wil dat wij elkaar goed begrijpen of ik jou in ieder geval. Jij zegt: oude SSD (SM961) opnieuw schoon installeren en daarna klonen naar de nieuwe SSD (EVO970). Ik wil graag: de oude SSD (SM961) zo laten (voorlopig!) en op de nieuwe SSD (EVO970) een schone installatie uitvoeren. Op die manier heb ik (tijdelijk) 2x bootable SSD's: één met de vervuilde installatie en één met een schone installatie. Op deze manier KAN ik terug naar de oude situatie (om wat voor reden dan ook!) en/of ik kan de indeling van
 3. @p38cyq Even voor de goede orde: ik draai nu Windows 10 Pro (20H2) vanaf de Samsung SM961 M.2. Ik kan dus Windows 10 vanaf een USB (gecreëerd met MCT) schoon installeren op de nieuwe Samsung 970 EVO Plus M.2 en deze wordt dan ook geactiveerd? OPMERKING: Ik wil dus niet de "oude" installatie klonen, maar een schone installatie uitvoeren op de "nieuwe" SSD.
 4. Trouwens, de nieuwe SSD M.2 wordt herkend in de BOS en in schijfbeheer (hier wordt wel gemeld, dat de schijf nog niet is geïnitialiseerd).
 5. @p38cyq Zeg je hiermee, dat ik op beide SSD M.2-schijven dezelfde Windows 10 Pro (20H2) installatie/activatie kan hebben? Wordt er niet gecontroleerd of de hardware aangepast is?
 6. @p39cyq Wauw! Ik blijf je maar bedanken. 👍 Ik zie, dat dezelfde foto ook in de manual staat (blz. 23 / 1-11). Ik moet toch beter leren kijken en redeneren! 🥴 Nu moet het hopelijk wel lukken, denk ik. Vraagje: je hebt het over "gespecialiseerde fora"; kan/wil je ook delen welke dat dan zijn? Ik kom niet zover met mijn zoektocht. Misschien gebruik ik de verkeerde zoekopdrachten.
 7. @p38cyq Nogmaals bedankt voor het inzicht èn voor de tips! Ik ga eerdaags eens "onder de motorkap" kijken waar het e.e.a. zich bevindt. Ben toch van plan om binnenkort een nieuwe SSD M.2 te kopen, dus we gaan het zien!
 8. @p38cyq Bedankt! Je hebt (natuurlijk) gelijk....ik heb die manual allang in mijn bezit maar nooit verder gekeken dan sectie Disassembly - Removing the M.2 SSD Module & Removing the M.2 SATA Module. Gezien die images zou er maar één SSD M.2-slot zijn, terwijl ik idd meende bij de koop gezien te hebben dat er 2 slots waren. Ik weet ook niet wáár het tweede SSD M.2-slot zich bevindt! Nu is het wel zo, dat voor het installeren van een primaire schijf voor de OS er maar één SSD M.2 gemonteerd mag worden.... of heb ik dat verkeerd begrepen?
 9. @p38cyq (1) Laptop = CLEVO 17" P775DM3(-G) (2) Nee, heb maar één M.2-slot
 10. Beste forumleden, Ik heb een 17" laptop met de volgende specs: - Windows 10 Pro (20H2) - RAM 16Gb - NVIDIA GeForce GTX 1060 G-Sync - Samsung SM961 256Gb SSD M.2 NVMe PCIe 3.0 x4 Nu ben ik voornemens (door naderend ruimtegebrek) om een andere SSD aan te schaffen, en wel: Samsung 970 EVO Plus 512Gb SSD M.2 NVMe PCIe 3.0 x4. De laptop heeft maar(!) één M.2-slot. Tevens heb ik een externe DVD-drive èn een Windows 10 installatie DVD. Ik wil namelijk een schone installatie uitvoeren, alle 'rotzooi' van de oude SSD wil ik niet meer. H
 11. Oké, da's duidelijk..... bedankt, ik ga er mee aan de slag!
 12. Dus, zonder beveiliging een internetverbinding hebben om de update binnen te halen en te laten installeren tot-en-met het opnieuw opstarten?
 13. En met 'beveiliging' bedoel u ...... de virusscanner? Kunt u dat nader verklaren?
 14. @droske Wellicht waren mijn bewoordingen wat aan de sterke kant: mijn excuses daarvoor. Ter verdediging: ik ervoer uw 1e reactie als pijnlijk, daar ik het gevoel had weggezet te worden als een 'newbie'. Ik ben blij, dat een mede-forumlid informatie (lees: registratie) heeft gevonden omtrent mijn probleem, waardoor u en anderen zich kunnen realiseren, dat mijn ongelooflijke ervaring met de 'FC-Update' niet zo ongelooflijk is. Behalve dan dàt het gebeurd is! Het feit dat ik binnen 10 dagen een versie terug kan gaan, was mij al bekend..... alleen wat dan?
×
×
 • Nieuwe aanmaken...