Ga naar inhoud

derockere

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Over derockere

  • Verjaardag 31-08-1949

Profiel Informatie

  • Geslacht
    Man
  • Land
    België

PC Specificaties

  • Besturingssysteem
    WIn 10
  • Behuizing
    Laptop

PC Ervaring

  • PC Ervaring
    Matige Kennis

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

derockere's prestaties

Meewerkend lid

Meewerkend lid (7/14)

  • Eerste post
  • Actief
  • Gespreksstarter
  • Week één klaar
  • Een maand later

Recente badges

0

Reputatie

  1. Dat heb je prachtig gedaan!! Ik heb hier een oud aftreksel van die ledenlijst in Word, en je toepassing werkte direct. Het oude Word-document had als extensie "*.doc" dit heb ik naar "*.docx" gebracht en werkte in een no-time. Dit zal je wel de nodige tijd hebben gekost. Daarvoor mijn dank! Als ik je met iets plezier kan doen, dan mag je het gerust laten weten. Grtjs, Die dame zal heerlijk verrast zijn! 😊
  2. De meeste leden zijn dus wel al op een gezegende leeftijd zou ik zeggen. Dus soms valt er wel iemand af. Dat voorbeeldbestand heb ik trouwens al bij mijn eerste vraag gedeponeerd. Verder durf ik nog niet gaan vermits ik niet weet welk dat de goede richting is. Is het trouwens wel mogelijk. Als dat niet zo is, dan laat ik de dame rustig voortdoen met wat ze bezig is. Voor mezelf is en blijft het nog altijd een uitdaging om zoiets samen te stellen. Dus mijn vraag blijft nog altijd geldig. Kan er in dat voorbeeld een koppeling tussen cellen gemaakt worden, zodat die eender wat je met die lijst doet, dat ze niet gescheiden worden en het toch duidelijk is dat die samenhoren.
  3. Neen, om het haar wat lichter te maken en overzichtelijker, heb ik besloten haar te helpen en alles in een excel-lijst te steken. Er zijn momenteel een 65 tal leden. Ieder jaar moet zij een jaarverslag samenstellen met de gegevens van nieuwe leden en ook de leden die, je kunt het zien aan hun geboortejaar, overleden zijn. Net als de financiële kant. Hierin kan ze dan ook rechtstreeks eventueel een e-mail naar een lid zenden, enz... .
  4. Ik heb even het betreffende formulier een beetje ingekort en sommige data een beetje veranderd. Hopelijk is dit voor jullie een hulp? Vlas overzicht 2017.docx
  5. Dit is een logische en goede oplossing! Maar deze lijst is bestemd voor iemand die het secretariaatswerk op zich neemt. Deze dame moet deze lijst regelmatig bijwerken, in een vroegere aanpak is die lijst opgemaakt in Word. De koppels stonden gegroepeerd in een omlijnd vakje, de enkelingen ook, ze is dus gewend om in vakjes te werken, ze kent namelijk weinig i.v.m. computers, en toch doet ze het. Ze is namelijk achter in de zeventig, bewonderenswaardig. Dus probeer ik maar verder!
  6. Ik heb de lijst een beetje omgebouwd. Kunnen jullie me verder op weg helpen? Test_Vl@s_Adressen_01.xlsx
  7. Ik heb echter nog één vraagje! Kan ik 2 cellen aan elkaar koppelen? Dus sorteer ik op degene die een "H" heeft, deze pakt dan automatisch de cel mee waarin de "B" staat? Dat was in feite mijn basisvraag.
  8. Dit schijnt me wel een goede oplossing te zijn. Ga ik vandaag uit proberen! Ik laat zeker nog iets weten. Dank u!
  9. Ik ben aangesloten bij een Vl@s-afdeling, d.w.z. "Vlaamse Actieve Senioren". Voor deze afdeling wil ik nu een Excel-adressenlijst maken, ik zit hier echter wel met een serieus probleempje. Een koppel, bestaande uit man en vrouw bijv. bestaat uit een hoofdlid en een bijlid. Dit koppel wil men in de lijst in één cel zien. Welnu ik heb een experimenteel lijstje opgesteld, dus dit lijstje bevat ook alleenstaande mensen. Wanneer ik dit lijstje wil sorteren op "Naam" dan krijg ik de melding dat de cellen eenzelfde hoogte moeten hebben. Daar raak ik dus echt niet uit, mijn kennis van Excel is op dit gebied beperkt. De bedoeling is dan ook nog eens, wanneer er moet gesorteerd worden op "Naam" dan moet enkel de bovenste naam (van een hogere cel) bezien worden. Kent er hier soms iemand een logische oplossing voor? Test_Vl@s_Adressen.xlsx
  10. Mijn vraag is beantwoord en werkt correct. Bedankt voor jullie hulp!
  11. Werkt perfect!! Je moet er maar aan denken, tussen het verschil Engelstalig of Nederlands. Bedankt.
  12. Spijtig ik krijg het volgende als resultaat "#NAAM?". Je vorige oplossing werkt trouwens perfect! Nogmaals dank ervoor.
  13. Ja dat is wat ik nastreefde! Hartelijk dank!
  14. Ik ben nog volop bezig met hier thuis ons energie verbruik te verwerken in een Excel lijst. Nu zou ik graag een bekomen waarde die uitgedrukt is in m³ omzetten naar aantal liter. De gegevens van onze watermeter zet ik op dezelfde manier in de Excel lijst. Het is dus de bedoeling om in cel "B3" de waarde in liters aflezen. Dus "=A3-A2" extra aanpassen. Is dit mogelijk? Testje.xlsx
  15. Bedankt. Maar bestaat er soms een andere oplossing voor? Namelijk in de kolom van de "Temperatuur" heb ik bij de "cellen opmaak" gekozen voor "Aangepast", daarin heb ik voor de opmaak een aparte instelling gemaakt namelijk "00°C", hier vul ik dan als waarde "5" in waarna er dan automatisch "05°C" in komt te staan. Rekening houdende met hogere temperaturen. Dus zonder tussenkomst van een VBA-functie?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.