Ga naar inhoud

yopato

Lid
  • Items

    21
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door yopato

  1. Ja droske, ik zal naar de kosten vragen. Nogmaals dank!
  2. Het lukt me niet om de stroomkabel voor de harde schijf eruit te trekken. Ik denk dat ik nu maar beter naar een PC-winkel kan gaan, zoals falstring adviseerde. Dan in ieder geval allen voor de hulp, jullie doen dat heel goed!
  3. En mocht de harde schijf tóch draaien, wat kunnen we dan concluderen? Ik ben benieuwd naar het antwoord.
  4. Bedankt droske voor de uitleg met de 8 cijfers! Er is geen vier-aderige kabel (zwart-Rood-Rood-geel) naar de harde schijf, wél: - een platte twee-aderige kabel (blauw blauw) vanaf het moederbord dicht bij de voeding (op de foto zie je hem lopen tussen de cijfers 6 en 8) en - een vier-aderige kabel (blauw-zwart-rood-wit) vanaf het moederbord dicht bij de harde schijf (je ziet hem niet op de foto). Welke is volgens jou de stroomkabel voor de harde schijf? Maar ik ben er bijna zeker van dat de harde schijf niet draait. Als die inderdaad niet draait, wat kunnen we dan concluderen?
  5. Het toevoegen van de foto is nu toch gelukt.
  6. In lijn met het advies van droske maar niet van falstring heb ik toch de kast geopend. Zou het kunnen dat de videokaart geïntegreerd is in het moederbord? Op het moederbord zit namelijk een zwart onderdeel waar "nvidia" op staat, zie de bijgaande foto. Als mijn vermoeden juist is, denk ik dat er geen aparte fan is voor een videokaart, klopt dat? Ik vermoed dat de harde schijf zich links onder op de foto bevindt, achter 1 van 2 blauwe rechthoeken. Ik voel daar geen trillingen en ik hoor ook niet de gebruikelijke geluiden bij opstarten, dus het lijkt erop dat de harde schijf niet draait. Als ik de knop van de verdeeldoos aanzet (waardoor de 220 V spanning voor de PC en voor het beeldscherm aangaat, staat 's nachts en tijdens mijn afwezigheid altijd uit) zie en hoor ik de ventilator heel even draaien. Ook gaat er een lampje op het moederbord branden, op de foto rechts onder. Als ik vervolgens de PC aanzet gaat de ventilator draaien en blijft het lampje branden. Nu ik opnieuw de inhoud van de kast bestudeer realiseer ik me dat er 1 kaart in zit (er is zo te zien ruimte voor 3) en de kabel van het beeldscherm gaat naar die kaart. Dus dat is misschien de videokaart? Ik zie geen aparte fan voor die kaart. Welnu, ben benieuwd naar jullie reactie, dank alvast. Helaas lukt het niet de foto met behulp van "kies bestanden" toe te voegen (een jpg-bestand van eerst ruim 2 MB, daarna verkleind naar 739 kB en opnieuw geprobeerd). De foutmelding is steeds "er was een probleem bij het uploaden van het bestand". Hoe zou ik de foto alsnog kunnen doorgeven?
  7. Dankjewel droske voor je reactie. Ik heb nu en morgen geen gelegenheid, maar zal overmorgen de kast van de PC open maken. En zal dan mijn bevindingen laten weten.
  8. Dag Droske, het gaat om het linker model. Nog even een vraag: zou de oorzaak van het probleem een andere dan de voeding kunnen zijn, namelijk een kapotte videokaart?
  9. Bedankt falstring, je diagnose is duidelijk. Ik meen de harde schijf helemaal niet te horen tijdens het opstarten, dat lijkt me in lijn met jouw conclusie. Ben benieuwd wat vervanging van de voeding bij de PCboer-om-de-hoek zou kosten, maar dat kan ik zelf nagaan. Nogmaals dank.
  10. Klopt droske, mijn PC is een oudje. Maar vóór dit probleem optrad functioneerde hij wat mij betreft nog altijd goed. Ik heb beide suggesties gevolgd (USB stick inpluggen en met F2/F12 tokkelen). Helaas geen verandering, het scherm blijft zwart. Dat tokkelen in het verleden heb ik wel eens gebruikt bij problemen en dat werkte toen. Maar dat waren situaties waarin bij opstarten het bios iets liet zien op het scherm. Heb je misschien nog een andere suggestie?
  11. Het gaat om een Dell PC, type Optiplex 740. Ik heb hem tweedehands gekocht in december 2012. Men had de harde schijf gewist. Ik heb er Windows 7 op gezet (legaal gekocht) en later bijgewerkt naar Windows 10.
  12. Dag Passer, Dank voor je reactie. Inderdaad, ik krijg niet de bios te zien en ook niet een knipperend cursortje. Het scherm blijft helemaal zwart, terwijl hij toch aan staat. Ik heb het beeldscherm op een andere PC aangesloten en daar werkt alles gewoon. Het andere beeldscherm heb ik op mijn PC aangesloten en dan is er weer hetzelfde probleem. Daarom denk ik dat er iets in mijn PC (Windows, andere software of hardware) niet werkt waardoor er geen enkel signaal naar het scherm gaat. Maar ik heb geen idee over hoe dit verder uit te zoeken en op te lossen. Ik hoop dat iemand een suggestie heeft.
  13. Als ik mijn Windows 10 desktop start, hoor ik de ventilator, maar gebeurt er helemaal niets op het beeldscherm. Ik heb een ander beeldscherm geprobeerd, maar dan gebeurt hetzelfde. Hoe zou ik dit probleem kunnen oplossen? Dank alvast voor reacties. Het probleem begon als volgt: Ik zette de PC aan, het bureaublad verscheen gewoon, ik klikte om mijn browser te starten (Firefox), maar de PC liep vast, er gebeurde niets meer en reageerde nergens meer op, met nog steeds het bureaublad op het scherm. De enige manier om de PC uit te zetten leek mij om de startknop op de systeemkast enige tijd ingedrukt te houden, dat heb ik toen gedaan. Sindsdien gebeurt er niets meer op het scherm als ik de PC aanzet, de ventilator gaat wél draaien.
  14. Ik vertrouw er inmiddels op dat het probleem echt is opgelost. Dankzij jullie prima hulp, nogmaals dank!
  15. Ik heb het advies gevolgd om Windows te herinstalleren, met behoud van persoonlijke bestanden. Daarbij heb ik de handleiding van droske gevolgd en methode 1 gekozen, heeft ruim 3,5 uren gekost. Tot nu toe ziet het er allemaal goed uit. De vrije ruimte is nu ca. 70 GB. Voor map C:\Windows is er nauwelijks meer verschil tussen de Grootte en de Grootte op schijf (9,10 en 9,01 GB), dat ziet er dus ook goed uit. Het Windows Defender-beveiligingscentrum laat geen problemen zien, hiervoor kon ik daar steeds zien dat er iets mis was met Windows Update. Wat me opvalt is dat er geen productcode van Windows is gevraagd, maar misschien komt dat nog. Ik heb destijds Windows 7 gekocht en later op tijd de upgrade van Microsoft gebruikt om naar Windows 10 over te gaan. Hopelijk is de productcode van Windows 7 goed als erom gevraagd wordt? Zeer bedankt nokiaprox voor al je hulp en ook de anderen die aan het begin hebben meegedacht! Ik kijk het nog even een paar dagen aan of het allemaal goed blijft gaan en zal dan nog reageren.
  16. Dank nokiaprox dat je me zo goed blijft helpen. SFC /scannow heeft gedraaid en geen fouten gevonden. Treesize heb ik nog niet gedaan, kan wel want ik heb nog ca. 50 GB vrij. Als de PC aan staat blijft de vrije ruimte langzaam maar zeker afnemen, enig idee hoe dat kan? Even nog een vraag over herinstallatie van Windows, ik kan nogmaals Deze PC opnieuw instellen, gaat als volgt (ik heb dit al ca. een week geleden gedaan): Ga via de Start knop naar Instellingen Typ in het zoekvak: Deze Kies de optie Deze PC opnieuw instellen Klik op Aan de slag Klik op Mijn bestanden behouden etc. Dit lijkt eenvoudiger te doen dan de handleiding van droske, is het in essentie iets anders?
  17. Bedankt nokiaprox voor je suggestie. Ik heb het vinkje weggehaald, waarna de status van de service Windows Update geworden is: Uit behandeling nemen, dus niet Gestopt. Na de PC uit te zetten en weer te starten lukt het helaas niet de map C:\Windows\SoftwareDistribution te verwijderen, er wordt gezegd dat er nog iets openstaat in een ander programma, maar ik heb verder niets open staan, ik heb opnieuw de PC uit en aan gezet, alleen de Verkenner gestart en zonder de map te openen opnieuw geprobeerd te verwijderen, maar er gebeurt weer hetzelfde.
  18. Ik heb het geprobeerd, maar de eerste regel net stop wuauserv geeft helaas de melding "Service starten of stoppen. Probeer het later opnieuw." Zie de bijlage. Ik heb het ook nog een tweede keer geprobeerd, met hetzelfde resultaat. Toch denk ik dat we misschien dicht bij de oplossing zijn, dus ik ben heel benieuwd naar een volgend advies, alvast dank!
  19. Nadat ik de PC uit en daarna aangezet heb, was er opeens weer vrije ruimte, namelijk ca. 92 GB! Dat is misschien toch het gevolg van de ruimte voor systeembeveiliging van 0% naar 10% veranderen. Hoewel ik dat dan niet echt begrijp. Overigens blijkt de vrije ruimte weer langzaam maar zeker kleiner te worden, ook als ik de verbinding met internet verbreek door de internetkabel uit de systeemkast te trekken. Ik heb inmiddels de PC tijdelijk uitgezet om te zorgen dat, terwijl ik me beraad op een volgende actie, de vrije ruimte niet verder afneemt en schrijf dit bericht op een andere computer. De vrije ruimte was van 92 naar 82 GB gegaan. Opvragen van de Eigenschappen van C:\Windows leverde op: "Grootte" 103 GB en "Grootte op schijf" 49,6 GB, dat verschil vind ik vreemd. Dank voor je reactie nokiaprox. Schijfopruiming had ik al gedaan (maar niet aan jullie gemeld, sorry), heeft ongeveer 2 uur gedraaid en daarna was de vrije ruimte nog steeds 0 bytes. Nadat er weer opeens vrije ruimte was maar vóór ik de PC uitzette, heb ik geprobeerd C:\Windows\SoftwareDistribution te verwijderen. Ik heb dat helaas niet kunnen doen, want de eerste actie, namelijk het stoppen van Windows Update heeft enige tijd geduurd (een voortgangsbalk werd getoond en er was voortgang), maar vervolgens kwam er een foutmelding, zie bijlage. Ik dacht dat het misschien zou zijn omdat ik de internetkabel vóór ik aan het stoppen begon eruit had getrokken, heb de kabel weer aangesloten en wilde opnieuw het stoppen uitvoeren, maar ik krijg niet meer de knop te zien om te stoppen of te starten. Door de eigenschappen van de service Windows Update op te vragen is te zien: "Status van service: Wordt gestopt". Ik zou heel graag horen hoe ik het stoppen van de service Windows Update alsnog tot een goed einde zou kunnen brengen. Want daarna kan ik C:\Windows\SoftwareDistribution weggooien en dat is mogelijk de oplossing voor de problemen met Windows Update.
  20. Dank stegisoft voor de reactie. Ik heb je aanwijzingen gevolgd. De maximale ruimte voor systeembeveiliging was 0%. Ik heb er 10% van gemaakt. Helaas is de vrije ruimte nog steeds 0 bytes. Hoe nu verder? Iets anders, kort vóór de schijf vol ging lopen waren er problemen met Windows Update en die zijn er nog steeds. Ik begin te vermoeden dat dat de oorzaak is van de volle schijf omdat de lijst van mislukte installaties van updates steeds langer wordt. Zie bijlage. Ook Passer bedankt voor je reactie, fijn dat je ook meedenkt. De enige harde schijf in mijn PC is de C-schijf, geen SSD, totaal 148 GB, momenteel 0 bytes beschikbaar. Al mijn data (geen applicaties) heb ik overgehaald naar een externe schijf, waarop ik nog genoeg vrije ruimte heb. Wat betreft het advies om een progje op te halen om te zien waar de schijfruimte naartoe gaat: hoe moet dat als de C-schijf al helemaal vol is, gaan de problemen dan niet nog groter worden? Ik kan ook geen zelf geïnstalleerde programma's meer weggooien, die zijn namelijk allemaal weg omdat ik aanvankelijk geprobeerd had om de problemen op te lossen door de PC opnieuw in te stellen, daarna heb ik alleen firefox, avira en foxit reader geïnstalleerd.
  21. De harde schijf van mijn PC met Windows 10 Pro, waarin een week geleden ca. 100 GB vrije ruimte was, is langzaam maar zeker verdwenen, zonder dat ik allerlei apps geInstalleerd heb of grote bestanden heb neergezet. Ik heb vrijwel alles waarvan ik wist dat het weg kon verwijderd of naar een externe schijf overgehaald, maar de vrije ruimte verdwijnt opnieuw. Zodoende lukt "de PC opnieuw instellen" niet, omdat daarvoor ca. 5 GB nodig is. Een scan met mijn virusscanner (de gratis versie van Avira) heeft geen malware gevonden en via https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/ik-wil-mijn-bedrijfscomputer-beschermen-tegen-een-/ eenmalig een scan uitvoeren met de F-Secure Online Scanner ook niet. Ook heb ik defragmenteren uitgevoerd, heeft 2 uur gedraaid maar daarna was er nog steeds 0 bytes beschikbare ruimte, volgens de Verkenner. Verder viel me op dat als ik met de Verkenner de Eigenschappen opvraag van de map C:\Windows, de "Grootte" ca. 100 GB is, maar de "Grootte op schijf" slechts ca. 50 GB is. Mijn vraag is: Hoe zou ik de vrije ruimte die er was weer terug kunnen krijgen?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.