Ga naar inhoud

Schaap1

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Schaap1

  1. Hartelijk dank voor de oplossing met makro. Ziet er als oplossing goed en bruikbaar uit. Dank voor het meedenken t.b.v. onderzoek naar alle soorten zeevis.
  2. Hartelijk dank. In de cel wordt bijv. 88 ingevoerd en het resultaat wordt automatisch pp. 88 (een verwijzing naar pagina 88). Ik heb zitten rommelen met de formule, maar wat moet er worden aangepast bij in voer bijv: 88, 93 88-93 88-93, 98 en 97 Hoe krijg ik automatisch? pp. 88, 93 pp. 88-93 pp. 88-93, 98 en 97
  3. Vraag 1: Ik wil met “gegevensvalidatie” een lijst (keuze uitklapmenu/rolkeuzemenu) maken. Wat heb ik zelf bereikt: Ik ga naar: Gegevens-Hulpmiddelen voor gegevens-gegevensvalidatie-instellingen-toestaan-lijst-(en dan verschijnt bron). Ik voer bij de bron in gegevensvalidatie zelf handmatig de keuze opties in. Ik loop vast bij: Is bekend hoeveel tekens ik kwijt kan bij de bron? Ik heb een hele lijstje van keuzes gemaakt en hij pakt hem niet -blijkbaar- teveel tekens??? Hoe kan ik het aantal tekens oprekken, zodat ik meer keuzes kwijt kan in het uitklapmenu? Illustratie: Voorbeeldbestandje: vraag 1.xlsx
  4. Bij de vragen 1, 2 en 4 3: heb ik per vraag even een plaatje bijgevoegd vraag3.bmp vraag2.bmp vraag1.bmp
  5. Goede avond, Ter voorbereiding voor een rapport wil ik met Excel allereerst de gegevens verwerken. De Excel-kennis is ver weg gezonken; ik hoop dat u mij kunt helpen en heb daarom wat vragen op het forum geplaatst. Een goed weekend gewenst en ik ben benieuwd... 1) Ik wil met “gegevensvalidatie” een lijst maken(keuze uitklapmenu/rolkeuzemenu) maken. Ik ga naar: Gegevens-Hulpmiddelen voor gegevens-gegevensvalidatie-instellingen-toestaan-lijst-(en dan verschijnt bron). Ik voer bij de bron in gegevensvalidatie zelf handmatig de keuze opties in. Is bekend hoeveel tekens ik kwijt kan bij de bron? Ik heb een hele lijstje van keuzes gemaakt en hij pakt hem niet -blijkbaar- teveel tekens??? Hoe kan ik het aantal tekens oprekken, zodat ik meer keuzes kwijt kan in het uitklapmenu? 2) Een ander punt: ik wil een keuze uitklapmenu/rolkeuzemenu maken in een kolom. Elke cel in de kolom krijgt een keuze menu: de kolommen zijn chimp1 chimp2 chimp3 Elk rij met keuzemenu laat telkens 3 combinaties van groenten en fruit zien waarvan 1 kan worden aangeklikt In totaal 19 regels met 19 combinaties VIA GEGEVENSVALIDATIE-LIJST krijg ik niet zoveel opties ingevoerd. Aardappel-komkommer-banaan Radijs-sinaasappel-mais En dat nog 17 keer opties 4) Ik wil in Excel een aanvink schema maken. De volgende rijen: tomaat banaan kiwi De volgende kolommen chimpansee 1-chimpansee2-chimpansee 3 Ik wil in een groot grijs vlak aanvink bolletjes hebben zodat ik per chimp. aanvink welk fruit hij eet. Wat is ook weer mogelijk?
  6. Goede avond, 1) Graag wil ik versneld datums invoeren. Actie: -In Celeigenschappen kies ik voor de korte datum notitie. -Ik tik in de cel 01012018. -Ik verwacht in de cel 01-01-2018 -Ik krijg te zien #################### Hoe krijg ik na invoer 01012018 in het scherm 01-01-2018 te zien? 2) In een bepaalde cel wil ik wanneer ik bijvoorbeeld 88 invoer, automatisch pp. 88 in beeld krijgen. Hoe krijg ik automatisch pp. in een cel ingevoerd wanneer ik een cijfer invoer?
  7. Goede avond, 1) Als ik een nieuwe rij in Excel wil beginnen te beschrijven wil ik dat automatisch in alle cellen in deze rij het volgende wordt vermeld: n.a. Om het wat lastiger te maken wil ik een aantal cellen hiervan uitsluiten en blanco houden. Hierna wil ik gegevens invoeren en waar nodig ook de cellen eerst met n.a. erin ook beschrijven/tekst invoeren. Hoe doe ik dat? 2) Bij het invoeren van gegevens in een nieuwe rij, wil ik in de eerste kolom de huidige datum invoeren. Als ik 2 dagen later nieuwe gegevens in een andere nieuwe rij invoer wil ik de dag van die dag automatisch laten noteren zonder dat bij de eerdere rij ook de datum mee verander. =VANDAAG() zal niet volstaan, deze corrigeert alle reeds ingevoerde data naar de dag van vandaag. Hoe verder?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.