Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Orbis

Lid
 • Aantal items

  6
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. Het probleem lijkt zichzelf opgelost te hebben. Ik startte vanmiddag mijn computer op en beide externe harde schijven deden het meteen. Ik zal nog eens kijken wat de opties zijn qua externe/interne schijf na aan leiding van het commentaar hierboven. Maar het probleem is nu opgelost. Bedankt voor de hulp.
 2. Het probleem is dat mijn oude harde schijf en interne schijf samen enorm veel ruimte in gebruik nemen. Als ik een nieuwe interne harde schijf zou gaan gebruik in plaats van die twee dan zou die wel heel erg groot moeten zijn om zowel mijn oude bestanden en eventuele nieuwe bestanden te kunnen bevatten.
 3. De oude harde schijf is niet ontkoppelt en het enige andere aangesloten aparaat was de nieuwe harde schijf, die niet de letter F heeft gekregen. Bij het aanpassen van de schijfletters stond ook dat de letter F niet in gebruik was. Maar de letters zijn nu geen probleem meer, mijn oude harde schijf neemt automatisch de letter F weer aan, zoals voorheen, zelfs als de nieuwe harde schijf aangesloten is. Het probleem is dat bij het opstarten van mijn computer de nieuwe harde schijf automatisch werkt en de oude eerst opnieuw aangesloten moet worden. Ik heb eerder ook met twee externe harde schijven gewerkt (een daarvan was deze oude harde schijf) en daar had ik geen problemen mee gehad.
 4. De nieuwe schijf heeft niet de letter F overgenomen. Hij nam standaard letter H aan, wat ik nogal vreemd vond. Toch was de letter van mijn oude schijf opeens veranderd. Maar dat is nu niet het probleem meer, het probleem is dat mijn oude schijf niet meer automatisch opstart zoals voorheen. Wanneer ik hem opnieuw aansluit doet hij het prima en werken de programmas ook weer, maar het is niet erg handig om dat elke keer te moeten doen. Omdat ik zelf geen verstand heb van computers vind ik het niet erg handig om zelf met de interne schijven te rommelen. Een externe harde schijf leek me dus een prima oplossing. Ik gebruik externe harde schijven op deze manier al 8 jaar en heb er tot nu toe ook nooit een probleem mee gehad. Zijn er nadelen aan het instaleren van programmas op een externe schijf? Essentiele programmas staan uiteraard op de C schijf.
 5. Ik heb de schijfletter van de oude schijf terug veranderd naar F, wat het jaren geweest is. De nieuwe staat er nu in als H. Ik heb de verandering gedaan via computerbeheer > schijfbeheer > Stationsletter en paden wijzigen.
 6. Hallo, Ik heb maak al jaren gebruik van een externe harde schijf voor mijn computer. Echter begon deze recent vol te raken en besloot ik om een tweede externe harde schijf aan te schaffen. Ik heb deze nieuwe harde schijf gisteren voor het eerst aangesloten op mijn PC, en hij werkte prima. Mijn oude schijf starte echter niet meer automatisch op met mijn computer (ik had op dat punt nog niets veranderd aan de oude schijf). Ik moest de USB-kabel van de schijf er opnieuw in doen om hem weer te laten werken. Daarna bleek dat de schijfletter was veranderd. Dit heb ik zelf weer aangepast zodat mijn programmas die op deze schijf stonden weer fatsoenlijk laten werken. Maar het probleem bij het opstarten blijft. Elke keer als ik mijn computer opnieuw opstart moet ik de USB-kabel opnieuw in de poort doen om mijn schijf ook op te laten starten. Dit is niet erg handig omdat ik veel programmas die met mijn computer opstarten op die schijf heb staan. Ik weet zelf niet zo veel van PCs of schijven, hoe kan ik dit oplossen?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.