Ga naar inhoud

JeanB

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door JeanB

  1. Opgelost!! Supersimpel! Het moederbord resetten door gedurende meer dan een minuut de pc zonder stroom (en batterij) te zetten, en alles werkt weer normaal! Kan weer gerust slapen! Toch bedankt voor de reeds geboden hulp!
  2. Hewlett-Packard HP EliteBook 8730w F.0A System Serial Number: CNU8500R7B Asset Tag: CNU8500R7B Chassis Serial Number: CNU8500R7B Enclosure Type: Notebook Board: Hewlett-Packard 30EC KBC Version 91.1E Bus Clock: 266 megahertz BIOS: Hewlett-Packard 68PAD Ver. F.0A 12/15/2008
  3. Uiteraard. Na het (2x) opstarten wordt dan alles opnieuw geïnstalleerd, maar krijg ik tenslotte toch weer de melding dat er iets niet goed is geïnstalleerd of iets mogelijk niet goed werkt.
  4. Hoi, sinds daarnet herkent m'n notebook (Win7 x64) geen enkel USB apparaat meer. De oorzaak is me onduidelijk, al is het sinds ik zonet een apparaat (PSP) heb aangesloten waarvan de batterij volledig leeg was. Sindsdien werkt niets meer, ook mijn USB muis niet. Telkens ik een USB apparaat aansluit krijg ik volgende melding: "Het USB-apparaat wordt niet herkend". Ook staat er een "unknown device" tussen mijn USB controllers in apparaatbeheer. Ik heb deze eveneens al proberen uitschakelen en van elke USB-hub de installatie ongedaan gemaakt, in de hoop dat windows deze opnieuw installed. Ook heb ik reeds een systeemherstelpunt van een week geleden gebruikt. Ik herinner me nochtans ooit eens hetzelfde probleem te hebben gehad met het aansluiten van een Garmin GPS. Formatteren helpte toen zelfs niet. En ik weet eveneens niet meer hoe ik het toen heb opgelost gekregen Ik vermoed dat ik in het register in safemode ben moeten gaan, al kan ik het ook verwarren met iets anders. Iemand suggesties?
  5. Laat ons stellen dat het probleem omzeild is
  6. Het is ook Ricoh voor zover ik kan zien. Anyway, heb hier ondertussen een externe Xerius Smart card reader aangesloten en deze werkt probleemloos. Bedankt alvast!
  7. Ik heb een ingebouwde RICOH Smart Card reader, die verondersteld wordt dezelfde driver te gebruiken als de Media Card Reader dat een ander ingebouwd slot heeft en dat wél SD-kaarten, MS Pro Duo-kaarten accepteert. This package contains the Ricoh Media Card Reader Driver for the supported notebook/laptop models and operating systems. The Ricoh Media Card Reader driver provides support for the following media: Memory Stick, xD-Picture Card, MMC, SD, and SmartCard. Verder wordt ie toch ook verondersteld te zijn met Microsoft Windows 7 Professional (64-bit). Als het niet anders kan heb ik eventueel nog een externe kaartlezer ter beschikking, maar ik had toch gehoopt deze lezer aan de praat te krijgen.
  8. Hoi, belastingaangifte kan nog tot 15 juli op tax-on-web, hoogtijd dus om er eens werk van te maken. Er is echter een struikelblok opgedoken, m'n identiteitskaart wordt niet herkent (melding: onbekend kaarttype). Ik heb een HP Elitebook 8730w met Windows 7 64-bit en de DRIVER is geïnstalleerd. Ook heb ik mijn kaart kunnen uitsluiten aangezien ze op een andere identieke notebook (met Win7 32 weliswaar) gewoon herkend wordt en aangezien een andere ID-kaart ook niet herkend wordt op mijn pc. Ter info: vorig jaar had ik nog Vista x64 en toen ging alles wel vlotjes. Suggesties?
  9. Lijkt me ook het geval. Jammer maar helaas. Toch bedankt!
  10. Hoi, een vriendin van me heeft onlangs haar HP Pavilion dv6700 laten vallen. Bijgevolg werkt het scherm niet zo goed meer (zeer donker). Ze wou het scherm laten vervangen in de lokale computerwinkel, tot ze te horen kreeg dat de notebook niet eens meer wou starten. Nu ik zelf de notebook in handen heb, heb ik ondertussen al gemerkt dat hij wel lijkt te willen starten wanneer de schijf totaal verwijderd is, maar geen krimp geeft wanneer de schijf verbonden is. Ik heb de connector van de 2,5" sata-schijf verwijderd en hem aan m'n vaste pc willen hangen, kwestie van alvast de data terug te winnen. Blijkt dat mijn pc ook niet wil starten wanneer deze schijf verbonden is. Het lijkt er in beide gevallen wel op alsof er een stroomonderbreking is wanneer ik de schijf in de "kring" hang. Iemand een idee wat er aan de hand kan zijn?
  11. Werken andere USB devices nog deftig? Ik heb onlangs een probleem gehad met USB poorten op 2 notebooks, waarbij oa. eenmaal het voorstel tot format tevoorschijn floepte. Indien dat het geval is, is onderstaande topic misschien ook interessant: http://www.pc-helpforum.be/f111/pc-herkent-usb-poorten-niet-meer-24450/
  12. Mijn excuses voor de ietwat late update, maar de eigenaars van de pc hebben simpelweg besloten er niets meer mee te doen, dus ik kan ook niet echt iets nieuws zeggen. Bedankt voor de hulp in ieder geval!
  13. Heb net volgende feedback gehad van de winkel Beetje vaag. Ik zal er wel eens mee tot ginder gaan!
  14. Ik slaag er niet in om de pc te laten booten via de cd-rom. Zover geraakt hij niet aangezien hij blijft vasthangen aan het packard bell scherm. Wat ik wel gedaan heb is de 4GB aangesloten op een andere pc met hetzelfde type geheugen en dat werkte wel perfect (detecteerde 3GB ram maar dat is normaal op 32bit Windows). Wat ik ook al dacht te doen is een bios update, al is dat niet voorhanden voor dit type mobo (dat enkel bij een packard bell geleverd wordt). Ook de CMOS clearen hielp niet. Ondertussen weet ik ook al iets meer over deze pc (die in feite van m'n schoonbroer is). Het probleem is blijkbaar onstaan na een stroomonderbreking tijdens gebruik van de pc. Ze hadden de PC vervolgens binnengestoken bij de lokale pc-boer, welke hem ook al suggereerde dat de oorzaak een stroompanne was en stelde dat de "bios ontregeld was", al weet ik niet hoe hij het opgelost heeft gekregen. In de winkel hadden ze hem blijkbaar aan de praat gekregen, €30 geteld en daarmee was de kous af. Eenmaal thuis echter was het probleem nog steeds hetzelfde...
  15. Bedankt, ik zal dit vanavond eens proberen. Ik hou je op de hoogte!
  16. Sorry Euhm in dat geval heb ik hetzelfde als ervoor: het packard bell scherm.
  17. Met enkel de grafische kaart biept hij continu.
  18. Nope je kan nergens in. En ik kan ook niet vanaf de windows cd booten..
  19. Bedankt voor de snelle reactie. Hij blijft hangen op het packard bell scherm (waar het volgende staat: F2 bios, F3 open disk drive, F8 voor display boot order). Het betreft een Packard Bell imedia Y9028 met nvidia grafische kaart (dubbele dvi uitgang), al weet ik wel niet exact welke kaart..
  20. Hoi, ik heb hier net een packard bell pc (mobo GIGABYTE GA-8I945PM-RH, Vista Home Premium, 4 GB ram) van een vriend in mijn handen gekregen die niet meer opstart. Enkel het packard bell scherm verschijnt en verder niets meer. Ik heb het geheugen al eens vervangen, net als de hard disk. Ik denk niet dat daar het probleem ligt. Ook heb ik al eens de bios gereset door de CMOC_CLR pinnetjes even te verbinden, en toen dat ook niet hielp, de CMOS batterij er 10 minuutjes uitgehaald. Nog steeds niets. Hij is wel al eens in een pc winkel binnengeweest, waar hij gewoon draaide, maar hier krijg ik hem dus totaal niet aan de praat. Iemand nog suggesties? Alvast bedankt voor reactie.
  21. Net gedaan, maar daar heb ik dezelfde foutmelding voor windows update. Mjah..niet veel opties meer buiten een format zeker?.. Toch bedankt voor de gedetailleerde hulp!
  22. Ik had geen mac-adres filtering opstaan, maar om eens te kijken of het verschil maakt heb ik al m'n netwerkapparaten's mac-adres erin gestoken en deze filtering opgezet, alles werkt nog steeds zoals ervoor. In de router heb ik SPI disabled, voor de rest leek er niet zoveel relevants te proberen, buiten misschien UPD endpoint filtering en TCP endpoint filtering? Samengevat, net als ervoor nog steeds verbinding, behalve volgens netwerkcentrum Ik heb ook gemerkt dat deze Vista Premium PC al sinds april geen Vista updates meer heeft uitgevoerd, en telkens ik dat manueel wil doen krijg ik error 80070005. (zou iets moeten te maken hebben met adminrechten die niet beschikbaar zijn op de account, ook al is dit de admin account). Raar..
  23. Heb ook nog even een test gedaan op Internet Connectivity Evaluation Tool Alle testen waren positief, behalve Test 5 - UPnP Support Test : Not supported Result: The operating system is Windows Vista The firewall is disabled UPnP is enabled by the firewall UPnP services are running UPnP Discovery is enabled Detecting Internet Gateway Devices on the network 1 IGD(s) found IGD Device Information: Manufacturer Name : D-Link Systems Model Name : Wireless N Router Model Number : DIR-615 get_StaticPortMappingCollection() returned NULL IStaticPortMappingCollection get_StaticPortMappingCollection() returned NULL IStaticPortMappingCollection get_StaticPortMappingCollection() returned NULL IStaticPortMappingCollection Failed to get port mapping from the IGD Op m'n router staat UPnP trouwens enabled. Ook heb ik gemerkt in de router logs dat er heel wat pakketjes geblokkeerd worden (Blocked outgoing ICMP packet (ICMP type 3) from...
  24. Hieronder nog een screen van services die er misschien kunnen mee te maken hebben, al lijken ze correct te staan.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.