Ga naar inhoud

OliWare

Lid
 • Aantal items

  32
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over OliWare

 • Verjaardag 06-09-1972

PC Specificaties

 • Besturingssysteem
  Ubuntu 10.10

Contact Info

 • Website URL
  http://www.oliware.be

OliWare's prestaties

 1. 15 mensen, 4 mailboxen 3 kantoren met 3 gedeelde mailboxen (complete mix, iedereen heeft toegang tot de andere mailboxen). Iedereen gebruikt de optie 'categorie' om de mails te labelen wie met wat bezig is. Probleem: nu al 3x sinds nieuwjaar zijn ALLE categorieën weg (terug naar standaard). Ik moet dan deze mailbox restoren en idereen moet reloaden (ben ik dus hele nacht mee bezig). Ik weet dat het niet ideaal is hoe ze werken, ze weigeren bvb iedereen een aparte mailbox te geven, iedereen moet elkanders mailbox kunnen zien. Heb het internet al rotgezocht waarom die categorieën verdwijnen, maar geen pasklare oplossing gevonden. Dit komt blijkbaar voor alle versies van outlook, zowel bij IMAP/exchange/office365. Ikzelf heb een zimbraserver, maar normaal is de connectie hetzelfde als op een exchange server. Iemand hints of tricks om dit probleem te tackelen? Ook: zijn er 'best practises' hoe ze beter met hun mailbox zouden moeten omgaan?
 2. neen, enkel de bestanden (met USB hulp overgezet)
 3. Ik heb een oude (maar nog degelijke) Acer Travelmate 800 De harde schijf is gecrasht. Ik heb de inhoud van de harde schijf kunnen redden met een externe lezer. Ik heb een nieuwe harde schijf gekocht en heb er successvol ubuntu kunnen op zetten. Ik zou er nu echter een nieuwe XP willen op zetten, de licentie is nog leesbaar op de achterkant. Nu heb ik al met 3 verschillende XP CD's dit proberen te installeren, maar de licentie wordt steeds geweigerd. Ik denk dat ik hiervoor een recovery cd oid nodig heb, maar ik vind die nergens (en nee, ook niet op de acer website). Wat nu te doen ?
 4. Kameraad hier heeft een PC als 'gateway PC', dit is een pc die rechstreeks op internet hangt en waarvan hij de 2e netwerkkaart op de switch heeft hangen met een 10-tal PC's achter. Dit is dus eigenlijk dus gewoon een klein routertje. Blijkbaar houdt die dus wel niet veel tegen. Mijn vraag is dus hoe we daar op 1 of andere manier iets kunnen op installeren zodat we het internetverkeer kunnen limiteren en bvb poort 25 te blokkeren, buiten voor de eigen SMTP. Zonealarm al geprobeerd, maar die voldoet niet, ik kan daarmee niet selectief blokkeren Uiteraard kan ik eens met PFsense ofzo proberen (dus linuxroutertje van maken), maar hij zou liever XP op die PC houden.
 5. Ik moet een klein serverke installeren: -puur applicatieserver. -eerste instantie geen AD enzo -10 gebruikers Ik heb dus nodig: zo goedkoop mogelijke licentie Windows 2008 server (OEM) SQL Server (volgens de developper moet die downgradable zijn naar 2005. Welke versies neem ik het best ? Ik zie echt het bos door de bomen niet meer, kom zelf uit de linuxwereld.
 6. Wil dus Vista opstarten (32-bit) maar krijg dus dat ntkrnlpa.exe niet kan gestart worden. Ik heb dus al ongeveer 10x een herstel met de OEM DVD willen doen, maar dit lukt dus niet. Ik wil dan herinstalleren zonder te formatteren, maar er is niet genoeg plaats zegt hij. Zou het kunnen dat de OEM DVD nog vista zonder SP is (de PC zélf had al alle updates). Help, al 48u zonder VISTA PC...
 7. ok, combofix heeft gelopen en heeft een kleinigheid weggedaan. Nog steeds traag, "start-programma's openen" duurt bvb 10 seconden. combolog bijgevoegd log.txt
 8. nog niets gevonden, bijgevoegd mbam log & hj log hijackthis.log mbam-log-2009-10-25 (18-12-50).txt
 9. Probleem is het geheugen, er is altijd maar meer en meer in gebruik, zonder dat er iets gestart wordt. Malwarebytes al gerund, 2 trojans weg. Dit is de HJ log hijackthis.log
 10. Ok bedankt, eigenlijk hebben ze helemaal geen 2003 server nodig, maarja, voor nog geen 100 euro krijgen die mannen al hun licenties, van 2003 met 20 CAL's en exchange server en met zelfs een sharepoint. Anders had ik er natuurlijk linux op geïnstalleerd voor zulke simpele zaken. Toch bedankt, nu weet ik ook dat ik geen botten van windows 2003 server ken ;-)
 11. XP HOME en XP PRO Maar hij kan er zelfs lokaal niet aan. Hij geeft de fout ook al op de server zélf. Ik denk dat het iets is met het feit dat er 2 kaarten inzitten ? ---------- Post toegevoegd om 20:23 ---------- Vorige post was om 20:14 ---------- Lol, gevonden, bestandsdeling stond niet aangevinkt bij de netwerkverbindingen, kan me niet voorstellen dat dat standaard is.
 12. dit in de eventlog gevonden: Windows kan geen toegang krijgen tot het bestand gpt.ini voor groepsbeleidsobject CN={31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9},CN=Policies,CN=System,DC=JCW. Het bestand moet aanwezig zijn op locatie \\JCW\sysvol\JCW\Policies\{31B2F340-016D-11D2-945F-00C04FB984F9}\gpt.ini. Windows kan het netwerkpad niet vinden. Controleer of het netwerkpad juist is en of de doelcomputer niet bezet is of is uitgeschakeld. Neem contact met de netwerkbeheerder op als Windows dan nog niet het netwerkpad kan vinden. . Verwerking van groepsbeleid afgebroken. Volgens MS moet ik SP2 installeren, maar die staat er al op
 13. ad is dus geïnstalleerd, nog steeds hetzelfde probleem. Naar wat moet ik nu kijken ?
 14. Ik heb een standaard installatie van W2003 gedaan. Een drive geshared, maar ik geraak met geen enkele PC op die server. Pingen gaat wel Snap er niet van. Wie kan me helpen ? Is een server voor een non-profit organisatie. Geen active directory ofzo geinstalleerd. Zelfs wanneer ik op de server zelf \\192.168.1.105\ ingeef geeft hij dat het netwerkpad niet kan gevonden worden.
×
×
 • Nieuwe aanmaken...