Ga naar inhoud

Zjokske

Lid
  • Items

    2
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Zjokske

  1. Ja, ik besef het wel van die back-up, maar als je er geen hebt, hoe kan ik de schijf (partities ?) terug herstellen in hun oorspronkelijke staat? Ik heb EaseUS Data Recovery Wizard op de computer staan en heb al wat geëxperimenteerd, doch ik weet niet of ik goed bezig ben. Ik heb al een schijf gescand en heb LostFiles en RAW files maar weet niet goed wat ermee te doen.
  2. Bij het opstarten van de harde schijf krijg ik de schermmelding dat de schijf moet geformatteerd worden. De locatie F:/ is niet toegankelijk. Het volume bevat geen herkenbaar bestandssysteem. Ik heb dit probleem sinds ik een Windows 10 update op 11-12-2017 heb binnengekregen en ge-updated terwijl ik niet wist dat de schijf actief was. De unit bevat 2 Serial eSATA 500 GB HDD's welke in FAST opslagbeleid functioneren. Dwz,dat het FAST (equivalent als RAID 0) opslagbeleid de toegang verdeelt over de beide schijven. Even wel zie ik dat de Steelvine Manager de beide schijven in JBOD in 2 volumes verdeelt: zie Bijlage (Conceptronic CH3B2E niet toegankelijk). Dat was niet eerder dacht ik. Beide schijven waren tot 1 volume herleid waarvan ik me herinner dat er nog ongeveer 80 GB vrij was. De unit bevat vele jaren vakantie Video reportages alsook mijn archief aan foto's. Ik heb ondertussen een nieuwe ext. harde schijf van 4TB waarop ik desnoods kopies kan plaatsen etc.. Als bijkomende info zie je op de bijlage het schema van mijn schijfbeheer. Daarop staat schijf 1 en 2 als deze van de CONCEPTRONIC ext. harde schijf. Schijf 2 is in orde doch als RAW, schijf 1 is niet toegewezen. Graag wist ik waar ik moet beginnen om de gegevens op de schijf te kunnen herwinnen. Met dank bij voorbaat. Conceptronic CH3B2E niet toegankelijk.docx
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.