Ga naar inhoud

INGE3366

Lid
  • Items

    4
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

INGE3366's prestaties

  1. Ja idd, misschien geef ik best eerst wat uitleg over de bedoeling van deze file: Eerst en vooral: ik spreek over rij 43 tot 50 De verkoper moet in kolom H kiezen via een dropdown lijst of de goederen aangekocht worden in EUR of USD (enkel deze valuta zijn van toepassing voor de aankopen, altijd USD of EUR) Het gewicht (in TON) wordt ingevuld in kolom G In de kolommen I en J worden eventuele bijkomende vrachtkosten ingevuld (steeds in de valuta die in kolom H aangegegen wordt) In kolom K wordt dan de container kostprijs per ton ingeput (eveneens in de valuta aangegeven in kolom H) Dus het komt erop neer: mocht alles altijd in USD ingeput worden (aankoop 'geel' en verkoop 'blauw') dan is de margeberekening eenvoudig. Maar doordat aankopen soms in EUR of USD gebeuren, is het niet zo eenvoudig. De verkopen (blauw) gebeuren wel altijd in USD! Uiteindelijk moet in kolom O de marge berekend worden tss aankoop en verkoop. Maar aankopen in EUR moeten eerst omgerekend worden naar USD om een correcte margeberekening met verkopen in USD te kunnen berekenen. Na de omrekening (indien nodig) moet dus de marge berekend worden tussen kolom L (kosten) en N (opbrengst) Misschien heb ik nog niet alles goed uitgelegd, laat me gerust iets weten Alvast heel erg bedankt voor de support!
  2. Beste emielDS, Het is niet de bedoeling dat de cellen in kolom M gewijzigd worden, daar moet de verkoper de prijs per ton invullen... De margeberekening moet gebeuren in kolom O Kolom M en N moeten sowieso ingevuld worden door de verkoper. Dus ik denk in kolom O moet een combinatie van formules: de bedragen die in Euro staan in kolom L eerst omzetten naar USD, om daarna de marge in USD te berekenen. Kan dat allemaal in één veld, zo'n formule?
  3. Oeps, in bijlage het bestand C.I. template 2 versie inge.xlsx
  4. INGE3366

    formule ALS

    In bijgevoegd werkblad wil ik in cel O43 (en de cellen eronder indien van toepassing) de marge berekenen tussen de verkopen en de aankopen. Maar de aankopen gebeuren soms in EUR, en soms in USD (in kolom H wordt aangegeven in welke valuta de aankoop gebeurt). De verkopen zijn altijd in USD. En de marge moet uitgedrukt worden in USD. Dus als een aankoop in EUR uitgevoerd wordt, moet die eerst omgerekend worden naar USD (zie wisselkoers in cel C54, deze wisselkoers wordt dagelijks aangepast). Welke formule moet ik in cel O43 invullen, om de marge te berekenen, rekening houdend dat de aankopen in USD omgerekend worden? Nog iets, als er geen bedrag ingevuld is mag er geen nul staan, gewoon blanco veld dus (kan ook in de formule verwerkt worden denk ik)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.