Ga naar inhoud

Gerard Elings

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Reputatie-activiteit

  1. Vind ik leuk
    Gerard Elings ontving reputatiepunten van henkbruijn in Opstart probleempje   
    Beste Droske,
     
    Je verbazing (als ik zo mag uitdrukken) kan ik heel goed begrijpen. Ik spreek nu even puur voor mijzelf (we weten namelijk überhaupt niet of Henk B een externe harde schijf heeft aangesloten) maar op je vraag waarom ik als computergebruiker de externe harde schijf aangesloten hield, was omdat ik me ooit destijds wijs had laten maken dat het 'beter voor de harde schijf zou zijn'. (Extra slijtage vanwege herhaaldelijk opnieuw 'opstarten' en dat soort 'argumenten'). Toen ik van die opvatting inmiddels 'genezen' was, bleven er toch nog een paar argumenten voor mij over. In de eerste plaats was daar de opstelling van mijn pc: onder bureau, slecht bereikbaar (alleen de aan/uit knop was 'makkelijk' te vinden). Aangezien ik zo mijn fysieke beperkingen heb, was het voor mij gewoon 'gemakkelijk'. In de tweede plaatse liet ik mbv een backup programma's regelmatig backups maken, met name van die bestanden waar ik die dag aan had gewerkt. Zo, meende ik, zou mijn noeste arbeid niet zo maar verloren gaan. (Dat bleek een pure misrekening, want de vorige externe harde schijf begaf eind vorig jaar de geest, met daarop nog bestanden van 'jaren' her. (Muziek, foto's etc.) Dus toen ik de huidige WD externe harde schijf aanschafte, wilde ik aanvankelijk dezelfde weg op gaan. Om een lang verhaal niet te lang te maken: mijn stiefzoon heeft de opstelling nu zo gemaakt dat ik de externe harde schijf makkelijk kan loskoppelen maar toch nog mijn backups kan blijven maken. 
     
    Tot slot: ja, met je argument 'uit veiligheidsoverwegingen' heb je zeker een punt. Maar dan moet je niet, net als ik, af en toe zo verstrooid zijn dat ik alsnog vergeet de losgekoppelde externe harde schijf veilig op te bergen.
     
    Gerard
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.