Ga naar inhoud

FredSiegl

Lid
  • Items

    24
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door FredSiegl

  1. Thanks, maar ik had weer eens duidelijker moeten zijn. Ik zou graag vanuit de data (eerste werkblad) de op een na laatste kleur willen laten weergeven. Ik heb het bereik aangepast, maar zou ik nog iets aan het dik gedrukte gedeelte moeten veranderen hiervoor? =index(A:A;vergelijken(9,9E+307;A:A)-1)
  2. Wederom een volgende vraag Hoe krijg ik de op één na laatste waarde van al mijn data weergegeven? Ik heb dit gevonden en vertaald uiteraard, maar dan werkt die niet. Enig idee? 1. Selecteer een lege cel voor het plaatsen van de voorlaatste waarde, voer de formule in = INDEX (B: B, LARGE (IF (B: B <> "", ROW (B: B)), 2))
  3. Daar kun je wel eens gelijk in hebben, maar gaande weg leer je natuurlijk. Ook met moeilijke code. Uiteindelijk kom ik wel bij wat ik wil hebben dus dat is top. Thanks!
  4. Ik snap dat je idd met de recorder de code van dat gedeelte kan krijgen, maar hoe krijg ik zoiets dan standaard voor mijn neus? De oplossing die ik nu gebruik is het kopieren naar een nieuwe tabblad. Dit is de code, wat makkelijker om te quoten. Sub macro1() Dim a As Integer, cl As Range, k As Integer, kl As String, lr As Integer Dim mc As Range, r As Integer, st As Integer, x As Integer, y As Integer Sheets(2).Cells.ClearContents With Sheets(1) r = 1: lr = .Cells(.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row Set mc = .Range("c1:l1") For Each cl In mc k = 1: kl = cl.Value Sheets(2).Cells(r, 1) = kl st = Application.Match(kl, .Range("a1:a" & lr), 0) For x = st To lr y = 1 Do While (x + y) <= lr And .Cells(x + y, 1).Value <> kl y = y + 1 Loop k = k + 1 Sheets(2).Cells(r, k).Value = y st = x + y: x = x + y - 1 Next x r = r + 1 Next cl End With With Sheets(2) lr = .Cells(.Rows.Count, 1).End(xlUp).Row + 2 r = lr + 2 For y = 1 To lr .Cells(r, 1).Value = .Cells(y, 1).Value .Cells(r, 2).Value = .Cells(y, .Cells(y, .Columns.Count).End(xlToLeft).Column) r = r + 1 Next y End With End Sub
  5. Is het mogelijk dat je mij een kleine uitleg geeft over de macro? Zo ervaren ben ik er nog niet in eerlijk gezegd. Heb wel via wat fora en youtube die form kunnen maken, maar de rest gaat nog wat stroef.
  6. Dit is mijn huidige bestand. - Rond B700 zit een knop voor een formulier waarmee ik de data wat makkelijker kan invoeren. (of hotkey ctrl shift + G) - M27:S37 is een overzicht van de data die ik gebruik. (met wat voorwaardelijke opmaak) - B1 heeft een knop met een macro voor het berekenen van de witte cellen(+1) Vragen 1. Kan ik aan de knoppen in het formulier ook een soort autoload van 'Macro1' toevoegen, zodat al mijn data telkens geupdate wordt? 2. De knoppen van het formulier geven een waarde aan de geselecteerde cel en selecteren daarna de volgende cel. Kan dit ook automatisch onder het laaste stukje data geplaatst worden in kolom A i.p.v. het telkens te moeten te selecteren? (bij begin van het invoeren van data dan) 3. De data uit M27:S37 zou ik altijd in beeld willen hebben om af te kunnen lezen. Wat is de beste optie hiervoor? Groet Fred RacetrackStats.xlsm
  7. Met de aanpassing doet hij dit wel en geeft hij ze weer in de cellen eronder. Love it. Thanks again
  8. Jou macro geeft alleen de getallen aan van de kleuren die weer voorbij komen, maar niet hoeveel beurten(cellen) die nu onderweg is zonder voorbij gekomen te zijn.
  9. De macro van Bakerman geeft het getal hoe vaak een bepaalde kleur niet naar voren is gekomen. Dat is de waarde waarmee ik nu verder wil werken. Deze waarde wil ik in een vaste cel naar voren laten komen, zodat ik die kan gebruiken voor andere doeleinden
  10. =ZOEKEN(2,1/(NIET(ISGETAL(B13:DCM13))),B13:DCM13) Ik heb wat gevonden, maar dit geeft een foutmelding. Enig idee waarom? Brond: https://exceljet.net/formula/get-value-of-last-non-empty-cell
  11. Dat is precies wat ik nodig heb! Is het ook mogelijk om die uitkomst altijd in een bepaalde cel te laten weergeven?
  12. Als eerst wil ik jullie beide bedanken voor de tijd die jullie erin stoppen, het werkt ovigens als een zonnetje! Dit weekend al een beetje mee gestoeid en kan nu de gemiddelde, modus en mediaan ervan uitrekenen. Weer een stapje verder... denk ik. =] Wel geven beide dezelfde uitslagen behalve op het einde? Waar zit het verschil? Inmiddels heb ik weer een vraag, staan jullie daarvoor open?
  13. Yes dit is correct. Als het goed is gemaakt inderdaad...
  14. Om even duidelijkheid te scheppen over het werkblad. Het is een 'horceracing' game, waarbij je kunt inzetten op bepaalde kleuren, elke kleur heeft een ander payout. Aangezien de maker van het overkoepelende spel deze horce racing game zelf heeft gemaakt ben ik aan het testen of er patronen inzitten die ik kan gebruiken. De kolommen zijn de kleuren en de rijen geven aan welke kleur komt ná het vallen van de kleur in de kolom. In de bijlage het officiële bestand. - Kolom A is de grove data, daar zal overigens ook de overige data ingevoerd worden. - Wellicht verstandiger geweest om dit direct uit te leggen en het bestand bij te voegen. - Ik wil dus weten hoe vaak het inzetten is voordat de kleur weer valt en dat bij elke kleur. - Is kolom A een betere lijdraad om de macro op toe te passen? Racetrack Patterns.xlsx
  15. Ja, ik had het door. Sorry voor mijn onwetendheid! Ik zal het voortaan wat specificeren.
  16. Aah, excuses. Een getal. Kolom Yellow: - Orange naar Black: 11 (cellen) - Black naar 14 Kolom Orange: - Orange naar Orange: 1 - Orange naar Blue: 1 - Blue naar Red: 15 Etc etc
  17. Alle kolommen kun je afzonderlijk zien en uiteindelijk wil ik de formule voor alle kolommen gaan gebruiken. Ik zal dus een kolom ertussen of een totaal nieuwe tabel invoegen om de resultaten kwijt te kunnen.
  18. Ik wil het aantal witte cellen tellen tussen de waarden per kolom. Het liefst nog +1, dus het aantal keren voordat er weer een match is. Kan dit met een formule?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.