Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Rik123

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Alles dat geplaatst werd door Rik123

 1. Perfect! Vele male dank Emiel. Topic kan gesloten worden denk ik. Weet niet of ik dit zelf kan.
 2. Zoiets bedoel ik zeer zeker. Erg goed gemaakt, thanks !! Een aanvulling zou het nog mooier maken. Als je de cel N.v.t. aanvinkt krijg je een foutcode bij de berekening. Is het nog mogelijk om de cel N.v.t. niet mee te nemen in de berekening als deze is aangevinkt?
 3. Beste Lui, Ik heb naar enig stoeien en hulp van hier een werkerde macro gekregen waarmee ik door dubbel te klikken een cel groen kan laten kleuren. Nu vraag ik mij af of het mogelijk is om een gemiddelde te laten berekenen van de score die in de gekleurde cel staat (1t/m 4). Zie voorbeeld in de bijlage. De bedoeling is dus dat het gemiddelde automatisch berekend wordt mocht dit mogelijk zijn. Voorbeeld.xlsm
 4. Het is inderdaad zo dat ik in de code nu de ''oude kleur'' handmatig heb gezet en excel niet de oude kleur zelf herkend. Voor mijn doeleinde is het werkend. Zou je echter in een bestand werken waarbij je met meerdere reeds gekleurde cellen werkt zou dit niet werkbaar zijn. Mvg, Rik
 5. Top bedankt, uiteindelijk heb ik het 100% naar wens gekregen door onderstaande Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal Target As Range, Cancel As Boolean) If Target.Interior.ColorIndex = 3 Then Target.Interior.Color = RGB(146, 205, 220) Else: Target.Interior.ColorIndex = 3 End If End Sub Het heeft ook zin om het een en ander te stoeien en googelen. Zal dit in het vervolg meer doen. Dank allemaal. Topic kan gesloten worden!
 6. Toppie het werkt op deze manier voor 95% wat ik wil.. Op het perfect te maken zou het volgende moeten gebeuren. Als ik dubbelklik op een reeds gekleurde cel (stel blauw) wordt deze groen. Klik ik erna nogmaals dubbel wordt de cel weer blanco. Kan het ook zo dat de tweede keer dubbelklik de ''oude kleur'' van de cel (blauw) weer verschijnt. Ben benieuwd. Mvg, Rik
 7. Beste bedankt voor de reactie, Ik heb een document bijgevoegd met een voorbeeld. De code werkt met een lege cel Als je echter de blauwe cel probeert te kleuren met dubbelklikt werkt dit niet. Ik ben benieuwd of jullie dat ook werkend kunnen krijgen bedankt! Mvg, Rik voorbeeld forum.xlsmvoorbeeld forum.xlsm
 8. Beste lui, Ik een ander topic heb ik deels een oplossing gevonden voor hetgeen wat ik in Excel wil. Namelijk dat je dubbel kan klikken en de cel automatisch in groen veranderd. De code hiervoor is de onderstaande. Private Sub Worksheet_BeforeDoubleClick(ByVal target As Range, Cancel As Boolean) If target.Interior.ColorIndex = xlNone Then target.Interior.ColorIndex = 43 ElseIf target.Interior.ColorIndex = 43 Then target.Interior.ColorIndex = xlNone End If End Sub Het probleem wat zich voortdoet is dat dit alleen werkt wanneer een cel geen kleur heeft. Weet iemand hoe je deze code kan veranderen zodat je ook een gekleurde cel kan aanpassen naar groen met dubbelklik?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.