Ga naar inhoud

GeertMFL

Lid
  • Items

    11
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

GeertMFL's prestaties

  1. Het item kan gesloten worden. Hoe kan ik in het vervolg een item sluiten?
  2. Ik heb de aanwijzingen van de eerste link opgevolgd maar het edb.log was niet traceerbaar. Het aangegeven pad liep in de voorlaatste stap dood. In de tweede link wordt dit probleem vermeld en de oplossing die gegeven wordt heb ik uitgevoerd. Met het aanmaken van een nieuwe database lijkt het probleem opgelost. W10 werkt weer sneller en de verkenner als voorheen. Miniaturen worden ook weer gegeven tot in de submappen (mits onder de tab Beeld in verkenner grote pictogrammen is ingesteld). Ook bij wisselen van mappen blijven miniaturen nu zichtbaar. Geweldig! Hartelijk bedankt voor de hulp!
  3. Ik heb de instellingen gewijzigd zoals aangegeven, echter geen resultaat. Het werd nog vreemder.... Ik heb een aantal mappen gekopieerd op USB stick en deze in een andere PC uitgelezen. Probleemloos miniaturen op het scherm. USB stick in de PC met problemen terug geplaatst en uitgelezen.... geen miniaturen. Uiteindelijk werd na alle pogingen het openen van mappen steeds trager met kortstondige uitval van het beeldscherm. Laatste poging: De mappen op de D-drive geëxporteerd naar externe HD en de nu lege D-drive gedefragmenteerd. Nieuwe kleine mapstructuur aangemaakt en enkele bestanden terug gezet. Nog steeds zelfde probleem. Vandaag toch maar weer verder gezocht en de Windows logboeken bekeken op fouten in het bestandsbeheer. In het logboek Toepassingen komt vanaf 2 oktober in toenemende mate dezelfde foutmelding 455 tegen welke optreedt bij het openen van het edb logbestand. Zou het een mogelijkheid zijn dit te deleten zodat Windows een nieuwe database kan aanmaken?
  4. Bedankt voor de snelle reactie Porrelaar. Ik heb het bewuste scherm gevonden en het genoemde vakje is niet aangevinkt. Heb ook geprobeerd met 'standaardinstellingen herstellen het probleem te verhelpen maar dat lukt ook niet. Zou mappen herstellen een optie zijn?
  5. a de laatste automatische update van Windows zijn de miniaturen in mijn foto mappen vervangen door miniaturen, dit is niet te veranderen door de eigenschappen (rechtsklikken op de map) te veranderen van 'diverse bestanden' in 'afbeeldingen'. De map weergave blijft gedefinieerd als 'diverse bestanden'. Er zou een mogelijkheid zijn om via Configuratiescherm > Verkenner dit probleem onder map weergave te verhelpen, maar het configuratiescherm heb ik tot dusver nog niet kunnen vinden. Heeft iemand een tip?
  6. Ik heb een herstelpunt gemaakt en de aangegeven stappen uitgevoerd. Met een Logitech optische muis werkt het nu prima, maar de originele Medion muis niet. Vreemd is wel dat die Medion muis het wel doet op een oude W9 PC. Voor mij verder geen probleem, heel hartelijk bedankt voor uw hulp Droske!
  7. De muis is een Medion model AGM-946P. Het probleem met de RTL stick speelde al enkele maanden geleden. Deze werd bij inpluggen door Windows geïdentificeerd als 'unknown device' ik ben toen onterecht ervan uitgegaan dat dit werd veroorzaakt door het ontbreken van de driver en heb de bestaande driver vervangen door de Zadig driver. Na lang zoeken bleek de fout in de RTL dongle zelf te schuilen (open soldeerverbinding). Installatie verliep daarna probleemloos, maar de optische muis kreeg ik niet meer aan de gang. Ik ga de tips die je hebt gegeven uitproberen, Top!
  8. Bedankt voor de reactie Droske. Helaas blijken er geen herstelpunten te zijn. Met de oudere versies van Windows was ik vertrouwd omdat de installatie zelf werd uitgevoerd. Bij de aanschaf van de nieuwe PC, 3 jaar geleden, was Windows 10 (waar ik nog niet veel ervaring mee had) al voorgeïnstalleerd, naar nu blijkt zonder actieve backup voor herstelpunten. Was even balen, ik heb dit inmiddels geactiveerd voor de toekomst. De mogelijkheid die systeemherstel mij wel biedt is een schone (nieuwe) installatie van W10 maar dit betekent dat aanvullend reeds geïnstalleerde software verwijderd wordt. Probleem, omdat een hernieuwde installatie alleen gedurende het eerste jaar (zonder kosten) mogelijk was. Enige mogelijkheid die mij rest lijkt me handmatige herplaatsing van de originele muisdriver, alleen hoe en waar is de driver te downloaden? Het ontbreken van de optische muis faciliteit is vooralsnog geen probleem, maar bij uitvallen van de trackball is het wel een welkome vervanger....
  9. Ik had moeilijkheden bij het aansluiten van een module voor metingen in het vhf/uhf radio gebied op mijn pc. Die module is gebaseerd op de RTL USB stick die voor tv ontvangst wordt gebruikt. Hiervoor moest een driver worden geïnstalleerd dmv Zadig (driver installatie software). Daarbij is de driver voor optische muis abusievelijk vervangen door een andere. Ik heb geprobeerd vanuit het W10 systeem menu de optische muis te verwijderen, opnieuw op te starten en de muis in te pluggen. W10 herkent de muis wel, maar deze functioneert niet. Ook een andere muis geprobeerd zonder resultaat. Neem aan dat de juiste driver niet meer beschikbaar is. Deze zou mogelijk via Zadig opnieuw geïnstalleerd kunnen worden maar hoe kom ik aan het juiste driver bestand?
  10. Bij het installeren van een nieuw USB device is (stomme fout van mijzelf) de muisdriver in mijn W10 PC overschreven met als gevolg dat een optische muis niet meer als zodanig wordt herkend (en dus niet functioneert). Gelukkig wordt mijn trackball nog wel herkend en functioneert normaal. De optical muisdriver lijkt bij installatie van Windows standaard te worden geïnstalleerd, lukt mij niet om deze opnieuw te instaleren. Is herinstallatie van W10 noodzakelijk of kan dit langs andere weg hersteld worden?
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.