Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

Ludo De Groote

Lid
 • Aantal items

  8
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over Ludo De Groote

 • Titel
  Nieuweling

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Ludo De Groote

  Jaren optellen

  Hey iedereen, Weer eens een hersenkraker, voor mij dan toch. Ik heb in kolom A:A de firma's A en B staan, allemaal door elkaar. In kolom B:B heb ik de datums van waarop ik voor die bepaalde firma gewerkt heb. Nu wil ik weten hoeveel keer ik werken heb uitgevoerd voor de firma A tijdens 2019 en ook voor de firma B tijdens 2019., ook voor andere jaren. Ik heb reeds van alles uitgeprobeerd en ik kan wel het aantal A en B eruit krijgen, maar vanaf dat ik begin te vragen naar aantal keer in een bepaald jaartal loop ik vast. Iemand ?
 2. Neen hoor, zelfde voorbeeld, andere mensen, ander soort houding, ander soort gedult voor ouderen, ander soort respect ... Je had even goed daar kunnen antwoorden als je toch bezig bent de fora af te schuimen om pissige commentaar te geven op mensen die willen leren. Toch bedankt om op dit forum een hoop "on-hulp" te plaatsen en af te wijken van de doelvraag, of toch op z'n minst moeite te doen.
 3. Hallo iedereen, Ik krijg mijn hoofd niet om de "vertikaal.zoeken" formule. In bijlage een voorbeeld: De verkopers in A, hun quota in B, wordt dagdagelijks bijgewerkt en ik wil de top 5 verkopers automatisch selecteren in kolom F, met hun resultaat telkens er bij in kolom G, dus de top-5 (namen en quota) kan er morgen anders uitzien dan overmorgen. De formule in kolom F haal ik op met de funtie "grootste" dat is geen probleem. Logisch gezien gebruik ik de dan ofwel de formule vertikaal zoeken of index. Met vertikaal zoeken geeft die dan totaal andere namen naast de cijfers dan de cijfers die ze werkelijk behaald hebben, en ik krijg het niet rechtgezet want ik doe alles wat de functie mij opdraagt, en toch zit er iets niet juist. Iemand hulp ? thx, Top5.xlsx
 4. Wow, ja, en zo eenvoudig .... Bedankt voor je hulp !
 5. Hallo, Ik zit met een blijkbaar moeilijker probleem dan dat ik dacht, en ik krijg er mijn logisch denken maar niet om heen. Ik heb het voorbeeldje erg eenvoduig gemaakt want het gaat mij uiteindelijk om de formule. Ik verkoop fruit en telkens ik wat verkoop noteer ik dat, alles netjes onder elkaar; appelen, peren, bananen, enz.. in de kolom A. In D1, E1, F1, G1 wil ik nu weten van welk stuk fruit er hoeveel verkocht verkocht werd. M.a.w. Uit kolom A wil ik bijvoorbeeld appels zoeken en hoeveel er daar in totaal van verkocht zijn. Ik kan nu ook telkens voor ieder fruit een aparte kolom maken en daar de som van opvragen, maar er zijn 1000 verschillende soorten fruit en dit zou onoverzichtelijk worden. Mij lukt het althans niet :-( Bij voorbat dank, Ludo Appelenpeer.xlsx
 6. Ik stel me de vraag, en ik kan er geen schermafbeelding bijvoegen die dit visueel duidelijk kan maken, over een bepaalde manier van optellen/bijtellen. Dus: Cell A1 geeft telkens een totaal weer. In cell B1 geef ik in "1". Cell A1 geeft 1 weer In cell B1 geef ik nadien een 3 in. In cell A1 wordt dit automatisch 4. In cell B1 geef ik dan achteraf bijvoorbeeld 5 in en in A1 cell grijg ik dan een 9. Dus het is een soort "er bijtellen" zonder eindeloze rijen of kolommen van getallen zoals in bijvoorbeeld =som(B1:Z1), dat een totaal geeft van heel die rij. Gewoon telkens een nieuw cijfer in B1 die in A1 bij het vorige wordt bijgeteld. Is dit mogelijk, want dit lijkt me, als leek, bijzonder onwaarschijnlijk.
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...