Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen.

Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

AMSIM

Lid
 • Aantal items

  3
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

 1. In excel maak ik een nacalculatie voor verschillende klanten. Op tabblad 'waardes klant' plak ik handmatig een resem gegevens uit mijn aankoopprogramma. Op tablblad ' overzicht klant ' vul ik de grijze velden handmatig in (uren gewerkt) + (verkoopprijs) en berekent mijn excelfile mijn percentages. Ik doe dit nu voor een 100tal klanten per jaar handmatig, en sla dit telkens op als een apart document. Vraag is nu : bestaat er een manier om , als ik opnieuw een reeks gegevens wil 'plakken', automatisch extra tablbladen aan te namen 'waardes + overzicht' op die nieuwe referentienaam ; om zo alles in één document te hebben in dezelfde opmaak? Indien nee : als ik elk document apart blijf opslaan onder de naam van de klant, kan er via een macro of vba of ... een link gelegd worden in een APART word of exceldocument waar ik gewoon het eindpercentage zie van elke file met naam ? in dit geval REFERENTIE - 67 % ; wanneer ik dan nogmaals een document opsla opnieuw, REFERENTIE 2 - 57 % (vb) Zien jullie een betere manier om hier een overzicht in te krjigen? bedankt ! voorbld.xlsx
 2. AMSIM

  Nacalculatie

  Zie bijlage, hopelijk ben je hier wat mee? voorbld.xlsx
 3. AMSIM

  Nacalculatie

  Beste, Graag wil ik jullie advies. Ik wil mijn nacalculatie in mijn bedrijf vergmakkelijken, momenteel doe ik volgende stappen : Ik download uit mijn gegevensprogramma een excellijst met allerlei waardes ( verkoopsom, aankoop materialen, gepresteerde uren en bijhorende kost). Eens ik die lijst heb gedownload, doe ik nu handmatig de berekeningen (totalen rekenen, percentages uitrekenen, etc). Tot daartoe geen probleem. Ik heb nu een exceldocument gemaakt waarbij ik die overzichtslijst moet plakken in blad één, en er op blad twee automatisch gerekend wordt naar totalen en percentages, al één stap minder dus. Blad twee neemt telkens de referentienaam van de klant uit de lijst en de totaalsommen (die voor mij van belang zijn). Een overzicht dus. Mijn vraag is nu : Zou er een systeem zijn, waarbij ik telkens éénzelfde BASISdocument open om gegevens in blad één te plakken, waarna ik op een knop moet duwen (macro?) om dit bestand op te slaan onder een naam uit de cel , bijvoorbeeld : nacalculatieklantX , MAAR, en dat is de moeilijkheid, dat er ook op basis van een macro of ander systeem een kopie gaat van het eindresultaat (dus van blad twee) naar een totaal overzichtsdocument, waar ik , na verloop van tijd, alle nacalculaties in een oogwenk kan terugvinden (onder elkaar? ). Eigenlijk het toevoegen van de naam klant + eindpercentage uit blad twee op een algemeen document ? Ik heb dus excel 1 - waarbij ik op blad twee uitkom ' klant X , 5 % winst ' en bijvoorbeeld excel 2 - waarbij ik op blad twee uitkom ' klant XX , 10 % winst ', en ik wil dit zo voor 100 klanten doen, en op het einde van het overzicht niet elk documentje apart hoeven te openen maar één overzicht te krijgen in een aparte excel. Zien jullie hier een oplossing, of zien jullie een gemakkelijkere methode en maak ik het mijzelf moeilijk?
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...