Ga naar inhoud

Welkom op PC Helpforum!
PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

3S

Lid
 • Aantal items

  12
 • Registratiedatum

 • Laatst bezocht

Over 3S

 • Titel
  Lid

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

 1. Over het algemeen ben ik zeer tevreden van Scarlet, gewoon echt niet van de service op dat moment met die persoon. Jammer genoeg krijg ik niet uw download en upload snelheden, 47.59 down (krijg max 50 binnen) en 3.86 up (krijg max 4 binnen). Scarlet heeft me nadien ook echt geholpen om het issue op te lossen! Mijn issue is op dit moment niet meer teruggekomen, dus hopelijk blijft alles werken met deze nieuwe kabel. Denk echter nog steeds dat mijn kabels ok zijn, ik denk niet dat die zomaar opeens stuk kunnen gaan zonder dat er ergens iets in contact is gekomen met deze kabels, en ik heb nog steeds geen verklaring waarom het internet maanden of weken perfect werkte, en opeens een dag niet, nadien terug hetzelfde maanden/weken ok, een dag niet, etc.. Misschien is het het RJ45 Modular Koppelstuk tussen de 2 oude kabels dat het probleem is, maar zolang ik daar geen nieuw op zet zal ik het niet weten. Iedereen alvast bedankt om mee te zoeken naar een oplossing. Hopelijk helpt deze post ook voor anderen in de toekomst met hetzelfde probleem.
 2. Voorlopig alles ok met de lange kabel. Ga dit nog een paar dagen zo testen, als alles blijft werken haal ik de andere kabels van muur en plafond etc.. en hang ik de lange in de plaats. Op hoop van zegen. Toch raar hoe dit zo weken zonder problemen kon werken, dan een dag niet, dan terug weken ok, dan opeens at random een dag weer niet, etc..
 3. Dinsdag 27 (de dag nadien) en vrijdag 30 augustus ook opeens dit issue.. Daarna continu, elke dag.. (vr+ma+di+wo, geen idee voor za/zo, kon toen niet testen). Misschien is toch 1 van mijn 2 kabels stuk, of misschien is het dat tussenstuk. Either way, een lange kabel van 30 of 50 meter blijkt te helpen vandaag (woensdag 4 september 2019), hopelijk blijft dit ook zo.. I'll have to wait and see..
 4. Edit: - Heb scarlet ook al gebeld maar de medewerker daar kan me totaal niet helpen, met eender wat, het stocknummer is volgens haar niet belangrijk want het zat niet in haar opleiding, niemand van haar collega's kent het (zonder het na te vragen), en het is waarschijnlijk iets voor het magazijn, niet voor de helpdesk of de klant. - Ook het doorschakelen naar de vragenlijst voor de klantenservice te beoordelen na het gesprek is ook niet gelukt, ook al heeft ze dit vriendelijke gevraagd en gezegd dat ze mij ging doorschakelen, en had ik ook de juiste optie al aangeduid in het keuzemenu voor je een medewerker aan de lijn krijgt. Ik kreeg bovendien instant music wanneer het gesprek moest starten voor een aantal minuten, en het kon me niets schelen, maar achteraf gezien, en alles samen, vraag ik me het volgende af: --> Zou dit een bewuste actie zijn in de aard van: "I don't know, I don't care, I won't ask others, please just go away as fast as possible, and no way in hell you will tell my boss how good or bad of a job I did" of heb ik een totaal verkeerd gevoel? - Ze was wel vriendelijk, ook met de vraag of ze mij met nog iets anders kon helpen, en of het mij ging lukken om de modem aan te sluiten, maar toch.. Anyway, vraag gerust voor extra info indien nodig: - Voorlopig werkt het internet terug met de nieuwe modem, maar hopelijk is alle info nu compleet om de oorzaak te vinden. - Is het verschillend stocknummer een probleem? - Ik zal mezelf en scarlet de tijd maar besparen zeker om nogmaals te bellen, of niet?
 5. Dankjewel - ISP: Scarlet. - Modem: o-box (3v) Is dit alle info dat nog nodig was of ben ik nog iets vergeten? Vandaag trouwens na +/- 2 weken geen problemen te hebben, vanuit het niets terug hetzelfde issue. Heb ondertussen een andere modem gekregen, heb deze ook juist aangesloten. Is het echter een probleem dat het SN en MAC kloppen met de info van de doos, de wifi info ook, maar het stocknummer niet? Bij stocknummer heb ik een verschillend cijfer op de doos vergeleken met de sticker op de nieuwe modem.
 6. Hallo iedereen, - Issue 1 - Het internet op mijn vaste pc werkt voor weken aan een stuk perfect via ethernet (kabel+tussenstuk+kabel vermits de afstand te groot is voor 1 van deze kabels), maar opeens is er een dag waarbij het ethernet werkt, niet werkt, werkt, niet werkt, werkt, niet werkt, etc.., nadien terug weken geen issues, en vandaag terug hetzelfde probleem met wel/geen internet de hele tijd. Wat zou de oorzaak kunnen zijn en wat zou de oplossing zijn om dit probleem in de toekomst niet meer te krijgen? (Mijn vaste pc heeft geen WiFi, en het huis waar ik woon heeft bovendien een zeer slechte WiFi ontvangst waar de pc staat, dus een WiFi adapter is geen optie.) Waar ik zelf aan denk: LAN settings of issue met pc Windows network diagnostics zegt ook dat de netwerk kabel niet goed insteekt of misschien stuk is, maar dit kan volgens mij niet het geval zijn vermits het weken aan een stuk perfect werkt, opeens een dag niet meer, en in de avond alles terug ok is. Kabel De kabel en de pc kunnen bijgevolg normaal gezien dus niet het probleem zijn denk ik dan. Vermits er geen wijzigingen zijn aan pc of kabel. Modem De modem kan het eventueel wel zijn volgens mijn ISP, maar een reboot lost het probleem niet op, en een reset helpt ook niets. Alle lichtjes dat moeten branden, branden. Bovendien geeft de modem WiFi volledig correct door. ISP ISP zou het ook niet zijn, er zijn verschillende testen uitgevoerd en deze zijn allemaal ok. Het enige wat op dit moment eventueel kan is de modem, vermits: Elke 36 uur zou deze een nieuw IP moeten krijgen, maar volgens mijn ISP is dat soms wat vroeger. De internet kabel veranderen van poort in de modem (gebruiken van poort 2+3 ipv 1+2 bv. voor pc+tv) heeft bij wonderbaarlijke wijze mijn internet op dit moment even stabiel gemaakt. Zou het echt aan de modem kunnen liggen, of wat denken jullie? - Issue 2 - --> Extra issue waar ik opeens aan denk en hier heel misschien toch iets mee te maken kan hebben: Heb een WiFi AP/Router (Maginon Mobile Dual-Band WiFi-versterker) geprobeerd toen ik hier ben komen wonen om via het stopcontact in deze ruimte betere wifi te krijgen, en een korte kabel vanuit deze hardware te kunnen trekken naar mijn pc zodat de ethernet kabel niet door heel het huis moet lopen, maar dit gaf eigenlijk hetzelfde issue toen, internet aan/uit/aan/uit/... Deze gebruik ik op dit moment bijgevolg helemaal niet vermits internet dat continu wegvalt zeer vervelend is, maar dit issue klinkt min of meer hetzelfde als het issue dat ik nu heb. Mvg, Dries
 7. Thx all Topic can be closed.
 8. Hier ga ik eens goed naar kijken. Zorin OS kende ik nog niet, maar heeft blijkbaar wel een lite version ook, wat handig zou kunnen zijn voor mijn old crappy laptop (ipv lubuntu). Linux Mint is blijkbaar beter dan Ubuntu volgens wat ik tot nu toe heb gelezen, maar om zeker te zijn zal ik eerst nog heel wat extra moeten lezen/opzoeken. Alvast bedankt voor de suggesties
 9. Nog geen idee welke Linux, zeker niet Lubuntu xD Dit gebruik ik op dit moment op de laptop (omdat dit ding gewoon niks anders degelijk kan draaien), maar blijf hier problemen hebben met de screensaver dat na een tiental minuten automatisch activeert, ook al zou dit niet meer mogen gebeuren.
 10. Dankjewel voor de zeer nuttige info Dasle -1- Memory compatibility support List check wist ik niet, dankjewel, dit is een zeer nuttige tip. -2- Thx, zal azerty.nl ook eens bekijken -3- Ryzen 7 2700 is inderdaad beter voor mij dan de Ryzen 7 2700X, is een zeer goede wijziging! Waarom echter een voeding van 550W nemen? Als er in de toekomst upgrades komen is het dan niet handiger dat de voeding ineens sterk genoeg is? Welke SSD zou je dan gebruiken ipv de Intel 660p 1TB M.2 SSD? Ik had deze gekozen omdat deze beter is dan een normale SSD/HDD, en op dit moment belachelijk goedkoop is. (Intel 760p 1TB M.2 SSD is een pak beter, maar ook +/- dubbel de prijs, hetzelfde voor de Samsung 970 EVO bv.) -4- Cooler idee is niet slecht, misschien dat ik dit wel doe, de koelpaste is thermal paste neem ik aan? (zo ja, heb ik dit al liggen, heb dit juist gekocht en gebruikt om mijn oude pc (intel i7 2600, 16gb ddr2ram) terug leven in te blazen, mijn CPU werd blijkbaar 97°C+ waardoor deze automatisch uitviel, ondertussen CPU temperatuur stabiel gekregen op +/- 60°C) -5- Welk soort backup (of backup software) raad je dan aan? Ik heb op zich wel external hard drives liggen, maar geen deftig automatisch (freeware) backup systeem/software. -6- De prijzen van RAM lijken alleen maar te stijgen de laatste tijd, vandaar dat ik aan het twijfelen was voor 64 ipv 32, maar ik zie nog wel, dit maakt eigenlijk niet zoveel uit. Alle virtuele machines krijgen dan in ieder geval wel genoeg memory xD
 11. Thank you. Waarschijnlijk zal ik wel upgraden naar 32 ipv 16, virtuele machines zonder memory is inderdaad een probleem, dus beter te veel dan te weinig geheugen voorzien.
 12. - overclock niet nodig - zen2 maakt het nog harder om te kiezen wat te kopen - 64gb ram is wss overkill indeed - pc moet gebruikt kunnen worden voor eender wat, op dit moment zou ik graag een Linux distro opzetten voor alles behalve gamen, dat zou ik willen doen met een win10 in een virtual pc.
 13. Hey iedereen, Ik zou graag zelf een pc samenstellen (om mijn 10 jaar oude intel i7 (gen2) te vervangen), maar voor ik deze onderdelen bestel heb ik toch enkele vragen. Met deze setup denk/hoop ik een pc te hebben dat ik toch minimum 5 jaar te kunnen gebruiken (liefst +/- 10). Ik hoef geen powerhouse van bv. 3.000+ euro te hebben, maar wel graag een pc dat voor eender wat kan gebruikt worden (kantoor, gaming, videobewerking, of whatever). Ik denk dat de huidige setup in totaal +/- 1.764 euro is via megekko.nl (+/- 1.355 voor pc en +/- 409 voor de drie schermen). Pc heeft geen wifi nodig (mag, moet niet) vermits kabel > wifi. -1- Past deze setup bij elkaar, is alles compatibel? -2- Waar zou ik deze stukken best bestellen? (megekko.nl, alternate.be, ergens anders?) -3- Ga ik beter voor andere onderdelen? (pc future proof houden of betere alternatieven) -4- Moet ik nog andere dingen bijbestellen? (bv. koelpasta, of andere dingen waar ik niet aan denk) -5- Is automatische backup van de ene m2ssd naar de andere m2ssd mogelijk met deze setup? (denk dat dit "raid 1" noemt, nog nooit gedaan. Of is raid1 van een ssd met OS not done?) -6- Kan ik hiermee Linux gebruiken als main OS (bv. pop!_os of een andere Linux distro (nog geen idee welke distro ik wil) maar win8 of win10 als main OS wil ik zeker niet, en win7 zal binnenkort gedaan zijn), en bijvoorbeeld gamen met een win10 in VM-ware of iets gelijkaardig (of gamen via wine in pop!_os, maar dat ging blijkbaar niet op mijn oude laptop)? (ik zou dus liever geen dual boot hebben om af en toe te gamen (warframe, league of legends, …), het zou veel beter zijn als ik daarvoor een virtuele pc zou kunnen opzetten) Op dit moment dacht ik aan het volgende: CPU, 1x AMD Ryzen 7 2700X MBO, 1x MSI X470 Gaming Plus GPU, 1x Gigabyte GeForce GTX 1660 OC 6G Videocard RAM, 2x Corsair 16GB DDR4-3200 Vengeance LPX (or maybe 4x to get 64GB instead 32) SSD, 2x Intel 660p 1TB M.2 SSD (hopefully this can work in raid 1 so when one drive crashes i can automatically use the other identical one) PSU, 1x Cooler Master MWE Gold 650 Full Modular DVD, 1x A random cheap DVD writer (e.g. Liteon DVD+/-R/RW iHAS 124 SATA Black OEM) Case, 1x Sharkoon VG6 RGB Midi Tower (ATX) Screen, 3x iiyama 25" G2530HSU-B1 Full HD monitor (3x is needed, 2x isn't enough for sure, but maybe 4x is overkill?) Met vriendelijke groeten, Dries
Logo

OVER ONS

PC Helpforum helpt GRATIS computergebruikers sinds juli 2006. Ons team geeft via het forum professioneel antwoord op uw vragen en probeert uw pc problemen zo snel mogelijk op te lossen. Word lid vandaag, plaats je vraag online en het PC Helpforum-team helpt u graag verder!

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.