Ga naar inhoud

wlp

Lid
  • Items

    5
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

wlp's prestaties

  1. Bedankt voor de gedetailleerde uitleg. Ik heb een regel aangemaakt zoals je voorstelde, en kijk nu uit naar het effect ervan. Ik zal je laten weten of het werkt of niet.
  2. Op mijn hotmail account arriveren regelmatig mails die door de hotmail server als "ongewenst" aangemerkt worden. Als gevolg daarvan worden die mails op de server in de map "Ongewenst" geplaatst. Mijn Thunderbird mailclient haalt de ingekomen mails van de server op via POP3. Een mail die door hotmail in de folder "Ongewenst" werd geplaatst wordt in POP niet naar de email client verplaatst. De vele (een 10tal verschillende per week) "false positiv" mails moet ik dan via Webmail op de hotmail server van de map "Ongewenst" naar de map "Inbox" verplaatsen om ze uiteindelijk in mijn Thunderbird mailclient te kunnen ontvangen. Heeft iemand ervaring met het zodanig instellen van een hotmail (of "live") account dat de hotmail server geen enkel bericht als "ongewenst" aanmerkt? Als dat zou kunnen, dan zou ik de mails die echt ongewenst zijn er in mijn Thunderbird met de normale anti-SPAM filter, aangevuld met enkele Thunderbird "rules", kunnen verwijderen.
  3. wlp

    Formaat datumcell

    Bedankt emielDS. Heel onverwacht lijkt de betrokken bank zich gerealiseerd te hebben dat de door hen gebruikte datumnotatie voor problemen zorgt in de meeste Europese landen. Ze hebben mm/dd/yyyy aangepast naar dd/mm/yyyy. Deze "tekst" is gemakkelijk te herformateren naar het formaat dat ik wil (dd-mmmmmm-yy) door het te editeren en de cell ongewijzigd te saven. Toch bedankt voor de oplossing, misschien kan ik dit voorbeeld in de toekomst gebruiken voor een ander probleem. PS: ik merk dat de module EUROTOOL.XLAM beveiligd is met een wachtwoord. Is het mogelijk om me dat wachtwoord te geven (of een nieuw voorbeeld te zenden dat niet beveiligd is)? Dit omdat ik geinteresseerd ben in de interne werking.l
  4. wlp

    Formaat datumcell

    Alvast bedankt. Hierbij vindt je een geanomiseerd bestand zoals ik het ontvang. Ik ben nog niet aan dit forum en zijn manier van werken gewoon. Als je het bijgeveogde bestand niet kan openen, geef dan een seintje aub. 6b3bcff7-c95e-47f3-bdf3-62ae3a66cc10.xls
  5. wlp

    Formaat datumcell

    Ik heb mijn excel ingesteld op Belgische Nederlands taal. Daardoor vertaalt Excel een datum die ingetypt wordt als bijv "14/7/2019" automatisch naar het interne datumformaat, en toont Excel die datum op het scherm in het gekozen datumformaat. Een derde (een bank) bezorgt mij data in de vorm van een worksheet met daarin een kolom met datums, echter die staan in het formaat mm.dd.jjjj. De inhoud van het veld lijkt gewone "tekst". Kan ik Excel zodanig instellen dat die datums automatisch aangepast worden naar het interne datum formaat, zodanig dat die datums bijv. als "dag(alpha) dd mmmmi jjjj" in een "normaal gesupporteerd formaat op mijn scherm getoond worden? Dit is een screenshot van de inhoud van zulk een veld zoals het aangeleverd wordt.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.