Ga naar inhoud

Rob7

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

Rob7's prestaties

  1. Ik heb je bestandje gedownload , maar er gebeurt niets , niet wanneer ik op de Test foto knop klik en ook niet wanneer ik via Ontwikkelaars > Programmacode , Macro's , Bakerman en Uitvoeren ga . Maar geen nood , in een van uw eerdere posts stond er een iets minder directe , zeer goede oplossing via vergelijken van Alternative Text . Laten we het dus hier bij laten . Nogmaals mijn dank voor uw talrijke reacties .
  2. Er komt bij mij geen 1 in B1 . Er kwam in de vorige versie ook geen MsgBox met Succes . Dat was wat ik bedoelde toen ik zei " Ik heb uw instructies in bestandje gezet maar er gebeurt niet zo veel wanneer ik macro uitvoer . ". Ik heb een ( oudere ) versie van Excel , 2010 . Is dat mogelijk de oorzaak van het verschil ?
  3. Ik heb uw instructies in bestandje gezet maar er gebeurt niet zo veel wanneer ik macro uitvoer . test vgl foto's (2).xlsm
  4. Werkt inderdaad netjes . Bedankt . Ik heb nog een ( hopelijk laatste ) vraag : Ik vraag me af of wat ik tracht te bereiken niet nog sneller kan door niet twee foto's te vergelijken , maar wel de naam van de foto ( ik wist tot voor kort niet dat afbeeldingen een naam hadden ) te controleren . Ik dacht aan de volgende macro . Die geeft geen compileer- of run-time fouten , maar hij doet ook niet wat ik ( niet ) vraag . Sub Nummers_afbeeldingen_controleren() With ActiveSheet If [A1].Value = ("Afbeelding 18") Then .[B1].Value = 1 End If End With End Sub Er is nog iets mis met de ("Afbeelding 18") . Omdat het geen Value is ?
  5. Je opmerkingen in deze en zeker vorige posts hebben mij in elk geval een heel eind vooruit geholpen . Waarvoor dank .
  6. Ik tracht een opdrachtenblad te maken waarbij diegene die de opdracht uitvoert foto's naar de juiste plaats moet slepen . Dat wilde ik controleren door de foto's d.m.v. alternatieve tekst te vergelijken met de juiste afbeelding . Bvb. sleep een foto naar E3 , rekenblad kijkt dan of alternatieve tekst van foto in E3 gelijk is aan alternatieve tekst van foto in G3 . De juiste foto's staan in verborgen kolommen . Als er ergens alternatieve tekst wordt weggeschreven heb ik graag dat dat ook gebeurt in verborgen kolommen omdat dat wat mooier oogt . Zoals ik al eerder aangaf werkt het wel wanneer ik knip en plak in plaats van sleep ( misschien is Excel dus wel een stickerboek 😊 ) . Ik beschrijf mijn project(je) niet gedetailleerd en volledig omdat ik de informatie graag stap per stap verwerk en begrijp . Indien ik in één keer een volledig uitgewerkte macro voor het geheel zou krijgen , zou ik zeker niet meer zien welke lijnen in de macro welke acties uitlokken . Zoals gezegd kan ik het probleem oplossen door de mensen die de opdracht uitvoeren gewoon te zeggen dat ze moeten knippen en plakken i.p.v. schuiven maar ik ben ondertussen zo onder de indruk van de mogelijkheden van Excel/vba dat ik dacht dat de optie positie bepalen na verschuiven wel zou bestaan .
  7. Hallo , Ik heb de indruk ( maar vrijwel geen Excel/vba ervaring ) dat vba na verschuiving van afbeelding nog altijd de initiële positie van die afbeelding ( positie waar afbeelding in werkblad werd geplakt ) in het werkblad gebruikt bij eigenschappen zoals bvb. TopLeftCell . Zit er misschien ergens een knop die je kan omzetten zodat vba de actuele positie van de afbeelding op het ogenblik dat de macro wordt uitgevoerd , na verschuiving van de afbeelding , gebruikt ?
  8. Het probleem is verdwenen nadat ik de afbeeldingen geknipt en terug op dezelfde plaats geplakt heb . Misschien bevestigt dat mijn vermoeden dat het verschuiven de oorzaak van het probleem was ( positie die vastgelegd wordt bij plakken , ongeacht latere verschuivingen ? ) . In elk geval bedankt voor de moeite . Zonder uw eerdere verbeteringen van mijn macro was ik nooit tot een goede oplossing gekomen .
  9. Je kan , merk ik , i.p.v. A1 om het even welke cel invullen , het resultaat van de macro blijft altijd gelijk . Kan dit het gevolg zijn van het feit dat ik foto's in mijn spreadsheet verschoven heb na ze erin geplakt te hebben ?
  10. Bij nader inzien loopt het , na aanpassing , toch nog niet helemaal zoals ik wou : in mijn excelbestandje haalt de macro de alternatieve text uit de afbeelding in cel C1 i.p.v. cel A1 . test vgl foto's2.xlsm
  11. Bedankt voor je uitgebreide uitleg . Alles werkt nu zoals ik wou . Perfect .
  12. Hallo , Met weinig kennis van zaken heb ik een korte macro geschreven waarvan ik verwachtte dat hij de alternatieve tekst van de afbeelding in A1 in de cel G1 zou wegschrijven . Uitvoeren lukt zonder problemen maar ik zie geen resultaat . Wat zie ik over het hoofd ? Sub TestShapes2() Dim oShape As Shape With ActiveSheet For Each oShape In .Shapes If oShape.TopLeftCell = ("A1") Then [G1].Value = oShape.AlternativeText End If Next oShape End With End Sub test vgl foto's2.xlsm
  13. Probleem is opgelost , topic mag afgesloten worden .
  14. Mooi , werkt perfect . Bedankt , dit had ik nooit zelf gevonden .
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.