Ga naar inhoud

Asche

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Asche's prestaties

  1. Ik denk inderdaad dat we het hier beter afsluiten. Ik wist niet dat mijn vraag om iets met die herstelpartities te doen, niet zo simpel te beantwoorden is. Dat is uit onwetendheid, hoor, maar ondertussen ben ik ook weer slimmer geworden Het is niet dat ik de vracht van een vrachtwagen met een bestelwagen wil vervoeren, maar ik zag geleidelijk aan schijfruimte verdwijnen, die ik niet kon plaatsen en maakte mij zorgen over waar dit aan kon liggen. Door jullie hulp weet ik nu dat het door Windows komt en die herstelpartities en weet ik ook waar ik dat in de gaten kan houden. Maar ik heb ook begrepen dat het heel riskant is om daar aan te sleutelen. Ik kan met mijn bestanden op andere dragers en in de cloud terecht. Als ik geleidelijk aan ruimte moet opofferen omdat Windows zwaarder wordt of de herstelpartities groter, dan kan ik nog wel eventjes verder. Ik wil jullie heel erg bedanken voor jullie tijd, het denkwerk en de tips.
  2. Typenummer is dat hetzelfde als Product Name? Dan is het SVT1121B2EW. Als ik op mijn scherm van de rechterkant naar binnen swipe, krijg ik een menu. Daar kan ik op Instellingen - Configuratiescherm - Herstel klikken en dan krijg ik dit: Misschien nuttige informatie? Ik heb nog niet verder durven klikken hierin, want misschien zet ik dan iets in gang? Als ik de uitleg van Passer goed begrijp, denk ik dat ik het beste een herstelpartitie maak, maar op een usb-stick en/of in de cloud? En dan die 3 herstelpartities wissen, omdat we toch niet weten of we er iets aan hebben en ze alleen maar plaats innemen? En als er dan iets misgaat, nu of later, kan ik teruggrijpen naar die herstelpartitie in de cloud/usb? Is dat een goed plan of sla ik de bal mis?
  3. Ik kan mij niet herinneren dat ik ooit zelf een herstelpartitie heb aangemaakt, maar het is best mogelijk dat ik dat ooit gedaan heb zonder mij ervan bewust te zijn, gewoon omdat ik instructies volgde voor het oplossen van een ander probleem. Sowieso is het dan al heel lang geleden. Hoe kan ik weten of ik een herstelpartitie nodig heb of niet? Dat is toch niet iets wat je als leek zomaar kan kiezen of wel? Hoe groot is zo'n herstelpartitie normaal gezien? Als die van 1,4 voldoende zou zijn, dan mogen die andere 2 er misschien wel af? Of gooi ik ze er alle drie af en maak ik een nieuwe in de plaats? Wat denk jij hiervan, Stegisoft?
  4. Het zal dus allicht aan de omvang van Windows liggen, maar dat is bij jou ook 23 GB, dus is het bij mij niet abnormaal. Bedankt voor deze info, want dat zijn bijvoorbeeld de dingen, waar ik helemaal niets van weet. In een van de eerste berichten over dit topic merkte je op dat ik 3 herstelpartities heb op de C-schijf (samen 17 GB) en dat dit je wat veel van het goede leek. Mocht ik er daar 2 van mogen verwijderen, zou ik dat graag doen, maar alleen als het verstandig is om dat te doen. Zou je mij dat nog kunnen zeggen en ook waar ik die zou moeten vinden en hoe ik die dan zou moeten verwijderen? Want, eerlijk gezegd, op het plaatje waar jij die 3 herstelpartities zag, zie ik helemaal niets Alvast bedankt.
  5. Ik bedoel inderdaad toen ik de tablet/laptop pas gekocht had. Het is een Sony Vaio, je kunt hem als laptop gebruiken en als tablet met touch screen. Bij aankoop was er dus 10 GB ingenomen, wat ik kan aannemen, want het toestel moet werken. Ik vind het alleen verdacht en vervelend dat de hoeveelheid onbeschikbare ruimte blijkt te groeien. Ik heb ook eens gekeken naar Eigenschappen Program Files (x86). Zo ziet mijn plaatje eruit: Hierop is het nog minder dan waar ik de gegevens oorspronkelijk vandaan haalde, maar ik heb het nu zo gedaan omdat ik jouw voorbeeld heb gevolgd. Die 6 GB haalde ik hiervandaan: (Heb wat informatie verstopt, want het is misschien niet verstandig om alles te laten zien aan iedereen. Maar ik kan je wel meer info geven, als je die nodig hebt.) Ik heb inderdaad ook goed in de hand welke programma's er gedownload worden en ik verwijder ook af en toe de ballast. Dat is dus ook iets wat ik onder controle kan houden. Wat mijn antivirus betreft: tot nu toe heb ik altijd een gratis versie gebruikt. Ik wissel ook af en toe eens. Momenteel heb ik avast. Wat dat betreft, kan ik zeker wat advies gebruiken. En dan is er nog iets, wat mij nu opvalt. Toen ik hem kocht, was er dus 10 GB ingenomen en Windows zat er toen ook al op, dus dit viel blijkbaar binnen die 10 GB. Als ik nu ga kijken naar Eigenschappen Windows, kom ik aan 20 GB. Dat kon toch onmogelijk de grootte geweest zijn in het begin? Is het normaal dat dit zo groot geworden is? Zie plaatje:
  6. Ik heb nu 55 GB omdat ik mijn bestanden verplaatst heb, maar daar had ik geen hulp voor nodig. Deze inhoud is niet het probleem, omdat ik deze zelf kan manipuleren. Wordt het teveel, dan kan ik er bestanden van wegnemen. Het probleem zit hem in die 20 of 30 GB die blijkbaar volloopt en waar ik geen vat op heb. Als je even optelt: 1) In het begin toen ik nog geen enkel bestand had opgeslagen, was er 10 GB ingenomen. Als ik nu op mijn Configuratiescherm bij Programma's en Onderdelen ga kijken, dan zie ik een totale grootte van 6,61 GB aan geïnstalleerde programma's. Misschien moet ik daar die 4 GB Local bijtellen, waarvan ik niet weet wat het is maar iets wat Stegisoft eens heeft aangehaald en normaal vond qua grootte. Dan kom ik inderdaad aan 10 à 11 GB. 2) De bestanden die ik opsla schommelen altijd tussen de 50 en de 60 GB. Dus 60 + 10 === Dan zou er ongeveer 30 moeten vrij zijn, maar mijn vrije ruimte bedraagt amper 10. Dus vraag ik mij af waaraan die 20 besteed wordt. Ik merk dat het ook alsmaar verder gaat. Geleidelijk aan is het naar 20 GB gegaan, over een paar maanden is het wellicht 21 en ga zo maar door. Als dit echter iets is, wat jullie niet kunnen oplossen, laat het gerust weten. Dan is er niets aan te doen.
  7. Sorry, maar ik tast momenteel een beetje in het duister. Is het dit? (Het huidig gebruik is blijkbaar veranderd.)
  8. De schijfruimte voor het systeemherstel is bij mij: Huidig gebruik: 269,02 MB Max. gebruik: 1% - 925,96 MB
  9. Ik heb al mijn documenten (+/- 55 GB) weggenomen. De TreeSize ziet er nu zo uit. Wat doe ik nu?
  10. Hallo Stegisoft, Ik heb van alle video's, foto's en bestanden 2 backups op 2 verschillende externe dragers. Maar deze inhoud is niet het probleem, omdat ik deze zelf kan manipuleren. Wordt dit teveel, dan kan ik er bestanden van wegnemen. Het probleem zit hem in die 20 of 30 GB die blijkbaar volloopt en waar ik geen vat op heb. Als je even optelt: 1) In het begin toen ik nog geen enkel bestand had opgeslagen, was er 10 GB ingenomen. Als ik nu op mijn Configuratiescherm bij Programma's en Onderdelen ga kijken, dan zie ik een totale grootte van 6,61 GB aan geïnstalleerde programma's. Misschien moet ik daar die 4 GB Local bijtellen, wat volgens jou een normale grootte is, dan kom ik inderdaad aan 10 à 11 GB. 2) De bestanden die ik opsla schommelen altijd tussen de 50 en de 60 GB. Dus 60 + 10 === Dan zou er ongeveer 30 moeten vrij zijn, maar mijn vrije ruimte bedraagt amper 10. Dus vraag ik mij af waaraan die 20 besteed wordt. Is het Windows die steeds zwaarder wordt en bij iedere update meer ruimte inneemt of is het rommel die ik er zou kunnen uitgooien. Snap je? En wellicht gaat het alsmaar verder. Vandaag is het 20, over een paar maanden is het 21 en ga zo maar door.
  11. Sorry dat ik jullie zo lang laat wachten. Jullie zijn zo ijverig om mij te helpen, maar ik geraak pas 's avonds achter mijn scherm en 't is helaas niet van te feesten (P.S. 't Is een zij.) Dus, eerst de users: zie afbeelding. Ik kan thuisbrengen: 30 GB Video's, 11,4 GB Pictures, 6,6 GB Documents, 3,1 GB Music, 2,3 GB Favorites en 1,4 GB OneDrive. Deze staan er terecht. Die andere zaken ken ik niet. Ik heb Local ook nog eens opengeklikt en dat zie je in de 2de afbeelding. De 3 herstelpartities weet ik niet te vinden. Laat me gerust weten wat ik daarvoor moet tonen. Groetjes en al heel erg bedankt voor de hulp.
  12. Dag Passer, Ik heb 2 backups van mijn bestanden op 2 verschillende dragers. Ik weet dat 100 niet zo groot meer is, maar het is voldoende voor mij. Met mijn foto's en bestanden kan ik altijd ergens naartoe (externe dragers), maar ik vrees dat mijn machientje op den duur niet meer zal werken omdat de schijf geleidelijk aan volloopt door iets wat ik niet in de hand heb. Als daar niets aan te doen is, dan is het maar zo, maar als ik er iets kan aan veranderen, dan zoek ik dat nu graag uit. Alvast bedankt voor je hulp. Ik heb een plaatje van Schijfbeheer genomen en Treesize geïnstalleerd en daar ook een plaatje van genomen. Je vindt ze hierbij. Ik veronderstel dat je van de Treesize meer wilt zien. Laat me maar weten wat ik moet openklikken, want het is nogal veel om allemaal open te klikken en misschien heb je niet alles nodig. Voor mij staat er een hoop Latijn tussen
  13. Hallo Stegisoft, bedankt voor je antwoord. Ik heb op de link geklikt, maar c:\windows.old heb ik niet. Ik heb wel c:\windows met daaronder een hele lijst mappen en bestanden, alles samen 21 GB. Ik noem het inderdaad harde schijf, maar ik ben niet op de hoogte van wat het allemaal juist is, dus het zou ook een SSD kunnen zijn, zoals je zegt. Dag iEscape, bedankt voor je advies. Ik kopieer mijn foto's en bestanden inderdaad op een externe schijf. Ik kan perfect mijn bestanden op een andere drager zetten en op die manier mijn interne schijf in één klap voor 50 GB leegmaken, maar als iets buiten mij om mijn schijf geleidelijk aan vol zet, ga ik op een gegeven moment volledig vastlopen. Ik hoop dat ik dit kan bijsturen.
  14. De harde schijf op mijn Vaio is 101 GB groot. Toen ik hem net had gekocht, was daar ongeveer 10 GB van ingenomen. 5 jaar later is er nog geen 10 GB vrij, maar als ik een backup van mijn bestanden maak, kom ik maar aan 50 GB. Tel daarbij de 10 GB, dan moet er toch nog 40 GB over zijn in plaats van die schamele 10? Waar wordt die 30 GB dan mee opgevuld? En vooral hoe krijg ik die terug? Ik heb al schijfopruiming gedaan en Ccleaner, maar de ruimte die ik hiermee vrij krijg, is belachelijk laag. Iemand zei me dat de updates van Windows je schijf volzetten. Als dat het geval zou zijn, mag ik oude updates dan verwijderen en hoe doe ik dat? Alvast dank voor jullie hulp.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.