Ga naar inhoud

64anToon

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

64anToon's prestaties

  1. Misschien ga ik beter eerst naar een foto forum. Misschien snellere oplossing daar. De pc moet uiteindelijk deze commando's realiseren en daarom mijn vraag. Misschien iets te vroeg gesteld. Softwareprogramma is Photoshop 2020.
  2. Het betreft 'stacking'. Ik heb zorgvuldig vele handleidingen doorgenomen omtrent het maken ervan. En dat lukt... maar niet altijd. Zo heb ik er al gemaakt met 22 opnamen. Maar soms lukt het niet eens met 12 opnamen. Hier of daar op de foto, meestal aan de randen, is er een onscherp deeltje. Ik ga minutieus te werk. Statief, uiteraard, draadontspanner, life view, en dan stapje voor stapje de scherpte veranderen van voor tot achter door aan de lens te draaien. Juist zoals het beschreven is. Soms lukt het... soms niet. Ik zoek in de literatuur naar mogelijke fouten die ik doe. Zo heb ik al 'stackings' gezien van 140 opnames. Profs natuurlijk en dat moet bij mij ook niet. Maar ik zou toch graag de fout kennen. Als er iemand zich geroepen voelt.
  3. Ik heb geen van beide opties al gebruikt. Blijft dus nog over : de desktopspringers die nog springen en de aanschaf van een recover-it programma voor de verloren bestanden.
  4. De foto's die eerst in de map 'Onderweg' zaten in de map 'Scans' zijn hernoemd naar 'Doorheen Hongarije'. Dan wordt die map 'Onderweg' naar een andere locatie gekopiëerd en krijgt de map ook deze naam 'Doorheen Hongarije'. Dus op het moment van het verplaatsen was het nog 'Onderweg'. Ik zal het niet goed geschreven hebben. Of dat KAN is de vraag of men op een toets kan drukken dat de map weg is. En dan heb ik het niet over de 'delete' toets want dan weet je dat het weg is. Zijn er nog andere combinaties dat zoiets kan gebeuren ? Als je DAT weet, en ik dus niet, weet je ook HOE het komt. Alvast bedankt voor uw geduld.
  5. Het verplaatsen van de map naar een andere schijf verandert niets. De map gaat open, opent de foto's tot nr 13 en springt dan naar de desktop. Proberen op deze korte tijd nr 13 te verwijderen gaat ook niet want er komt geen reactie op mijn commando. Nee, ik heb niet alles terug. Ik heb een scan laten doen door recover-it en die wijzen de map als gevonden aan. Ik kan dit programma aankopen maar wou eerst weten of er nog andere programma's zijn. Om het plaatje te vervolledigen omtrent deze foto's. De originelen foto's zijn ingescande dia's in de map 'Ingescande dia's' ondergebracht in een ondermap 'Doorheen Hongarije'. Wanneer ik deze dia's gekuist en bewerkt heb plaats ik die in een ondermap van een map 'Hongarije' die in de hoofdmap 'Reizen' staat. Daar komen dus nog andere mappen in die iets weergeven uit Hongarije. Waarom een andere naam voor foto's en map ? Maar ik heb andere namen aan de foto's en de mappen gegeven omdat ik heb vastgesteld dat Picasa deze mappen dan terug aanneemt. Zodoende kan ik daar de volgorde veranderen en dan naar hun definitieve plaats brengen. De dia's die zijn ingescand dragen ook allemaal dezelfde naam : img.205.tif. Alleen het cijfer loopt op. De map die nu verdwenen is noemde eerst 'Onderweg' en nu dus 'Doorheen Hongarije'. Deze map zat ook niet in de prullenbak. Ik moet tijdens het 'kopiëren' van de map en het naar de nieuwe map gaan ergens een toets hebben aangeraakt zodat die de map liet verdwijnen. Ik had gehoopt via het forum te weten te komen of dat kan. Het forum mag alleszins een controle doen. Hou er rekening mee dat ik niet zo'n grote PC kenner ben. Ik doe praktisch alleen fotobewerkingen op de PC. Ik ben niet op een sociaal netwerk en heb ook geen Word of ander programma. Als je 74 bent gaat het soms alles wat te technisch en te vlug.
  6. Avira Free Security. Laatste update vandaag 09.40 uur. Het gebeurt, gelukkig, niet bij alle mappen. De map stond op een interne schijf (E). Installaties gebeuren op de C schijf. Toen ik de map wou verplaatsen naar een andere locatie op een andere schijf moet er iets gebeurd zijn dat ik niet weet. De inhoud stond niet op de nieuwe plaats en de originele was leeg. Heb ik ergens op gedrukt ? Heb het programma 'restore-it' een scan laten maken waar al de foto's in de verloren map werden gevonden. Het gaat er nu om te weten wat de oorzaak was van het verdwijnen. De map en de foto's er in hadden ook een andere benaming gekregen.
  7. PC springt steeds naar de desktop als er op bepaalde mappen wordt geklikt. Drie oplossingen uitgetest, geen resultaat. Zoek een programma om verloren bestanden, die ergens op de PC nog staan, terug te halen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.