Ga naar inhoud

hans3sen

Lid
  • Items

    15
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Recente bezoekers van dit profiel

De recente bezoekers block is uitgeschakeld en zal niet meer getoond worden aan gebruikers.

hans3sen's prestaties

  1. Dit is nu de nieuwe situatie. Zie bijlage schijfbeheer3.doc
  2. Ik lees het anders; op de ene staat dat er nog 3% vrij is en op de andere staat dat er nog 8 Gb over is. Er is dus al 96% gebruikt. Kijk zelf maar.
  3. Hallo alle hulpverleners, ik heb de vrije ruimte meteen naar de C-part kunnen brengen met MPW. Dat is prima gelukt. en dat is wat ik wilde. Bedankt voor alle hulp van jullie. Gr Hans
  4. Dat is wel gelukt. Nu nog die vrije ruimte in C zien te krijgen. Er zit nog een herstelpartitie tussen. Ga ik nu die vrije ruimte eerst naar die Herstelpart schuiven en dan pas naar de C?
  5. Ik heb het gedaan met Minitool PW want in Windows met schijfbeheer kan ik geen vrije ruimte voorin de partitie creëren.
  6. hierbij een printscreen schijfbeheer2.doc
  7. Ook van deze losse HD heb ik een copy op een andere HD. Dus dat is gedekt.
  8. Voor Passer: Ik heb nu vrije ruimte kunnen creëren vóór de D-part van ongeveer 95 Gb. Maar hoe ga ik nu verder?
  9. Ik gebruik photoshop om mijn foto's te bewerken. Dit progje staat op de C-part maar de foto's sla ik op op een losse HD. Ik maak wel honderden foto's per jaar en zo raakt de losse HD van 3 Tb aardig vol. Als ik foto's of films downloadt dan gaan die na het downloaden meteen naar de losse HD, niet copieëren maar verplaatsen. Verder maak ik gebruik van Magix fotostudio. Ook dit progje staat op de Cpart echter de gegevens sla ik op op een andere HD. Voor mijn navigatie maak ik gebruik van Garmin software en dat beslaat ook al veel ruimte. Toch is het voor mij een raadsel dat er zoveel dubbele bestanden zijn.
  10. Hallo Droske, in deze heb je wel gelijk. Ik heb het programma Alldup gedraaid en daar kwamen heel wat dubbele bestanden in voor. Ik heb moeite om dan verder te gaan om de dubbele te verwijderen. Dit zou zeker een hoop ruimte terug brengen. Met dat gene wat jij aandraagt hoe je schijven in te delen zal ik zeker meenemen bij de volgend aankoop van een pc. Ik ben zeker geen leek op computergebied want ik kan ook andere mensen helpen met problemen. Echter, ik ben geen specialist. Op dit gebied ben ik een autodidact en schiet ik echt te kort. Bedankt voor je feedback en ik wens je een fijn weekend. Gr Hans
  11. Bedankt voor deze reactie. Ik kan via schijfbeheer de C-part aanklikken met rechts en dan zie ik dat "part uitbreiden" grijs is en niet zwart. Ik kan deze dus op deze manier niet uitbreiden. Helaas ben ik niet bekend met Minitool Partition Wizard. Ik heb zo juist ermee gewerkt maar ik weet geen vervolg te geven met de opdrachten.
  12. Hi Passer, ik heb het al geprobeerd wat jij mij aanraadde maar ik kom er niet uit. Het gaat zo niet lukken. Ik kan de vrijgemaakte bites niet naar de C-part brengen. Het programma staat dit gewoon niet toe. Hierbij de gevraagde indeling van schijfbeheer. Gr Hansschijfbeheer.doc
  13. Hallo Calvus en Passer, bedankt voor de snelle reactie. Ik heb inderdaad de OS en alle geïnstalleerde programma's op de C-partitie staan. Daar naast heb ik op de D-part ook nog een aantal programma's gezet. De E-part gebruik ik voor windows iso op en enkele films. De F is voor windows backup. E en F worden nauwelijks gebruikt en daar heb ik nog veel ruimte over. Ik heb via schijfbeheer al eens geprobeerd om de partities te verkleinen. Dat lukt me wel maar ik kan de de vrij gekomen ruimte niet naar C brengen. Vandaar deze oproep. Calvus vraagt om printscreen van de schijfindeling. Die voeg ik bij. Ik ga dan verder met aanwijzing van Passer. Ik ben ook hobbyfotograaf. Echter alle foto's staan op een losse HD en daar heb ik er verschillende van. Nu de C bijna vol loopt, heb ik het idee dat de pc ook trager is geworden ondanks een readyboost van 2GB op een sdcart. Het interngeheugen is 8 GB, maar als de pc is opgestart heb ik al 4GB van dat geheugen in gebruik. Later kom ik hier dan op terug. Alvast bedankt heren.
  14. Ik heb één harde schijf verdeeld in diverse partities, t.w. C, D, E en F. de C-schijf is bijna vol, ik heb nog 11 GB over van de 278 GB. Ik heb nog ruimte genoeg op de andere partities. Nu wil ik de partitie C graag vergroten. Nu weet ik dat ik b.v. partitie D kan verkleinen en het restant kan overhevelen naar E. Echter ik kan dit niet overhevelen naar C. Wie kan mij helpen.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.