Ga naar inhoud

Proufs

Lid
  • Items

    6
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Proufs's prestaties

  1. Moederbord is het probleem. Een hoop ellende om te troubleshooten en te fixen, maar is uiteindelijk grotendeels gelukt. Ik koop nooit nog iets van Gigabyte Aorus. Forums & Reddit staan vol van dit soort problemen. Anyway; topic mag gesloten worden.
  2. Update: RAM is echt niks mis mee Heb een stress test gedaan op heel mijn systeem zonder problemen Het enige dat ik kan concluderen is dat er iets scheelt met de PSU, een mogelijke corrupte BIOS, of CMOS scheelt iets aan. Ga zo dadelijk nog eens een hard reset doen van mn BIOS. Is het probleem er nog steeds dan denk ik dat we 99% zeker kunnen zijn van een probleempje met de voeding.
  3. Stekkers heb ik al double checked, ook alle hardware reseated. RAM sticks omgewisseld. Memtest gedaan, geen fouten. Dat met 1 latje zal ik straks eens proberen. Snelheid / timings heb ik niets veranderd behalve dat ik die Fast Boot optie heb afgezet en mijn fans custom ingesteld. BIOS is updated naar laatste nieuwe versie F12h. Dit probleem was er al de allereerste keer dat ik de PC aanzette. Dus dit moet ongetwijfeld een hardware probleem zijn.
  4. Stekkers heb ik al double checked, ook alle hardware reseated. RAM sticks omgewisseld. Memtest gedaan, geen fouten. Dat met 1 latje zal ik straks eens proberen. Snelheid / timings heb ik niets veranderd behalve dat ik die Fast Boot optie heb afgezet en mijn fans custom ingesteld. BIOS is updated naar laatste nieuwe versie F12h. Dit probleem was er al de allereerste keer dat ik de PC aanzette. Dus dit moet ongetwijfeld een hardware probleem zijn.
  5. Ja, alles is nieuw uit de verpakking. Ik zat zelf ook al te denken dat het aan de PSU ligt, maar geen tools om dat te testen, en heb ook geen andere liggen. Hij is geaard aangesloten. Ik kan wel een nieuwe kopen, maar ik zie daar tegen op omdat ik niet zeker ben dat dat het probleem is.
  6. Pas een nieuw systeem in elkaar gestoken. Soms boot hij, soms niet. Wanneer hij niet boot gaan wel de fans op max draaien en alle LEDS gaan werken, maar geen POST. Een paar keer op en af zetten werkt wel. Verder is slaapmodus ook een probleem. Als hij iets te lang in slaapmodus heeft gestaan dan wil hij soms niet wakker worden en krijg je hetzelfde probleem zoals eerder vermeld bij boot. Soms wekt hij wel gewoon normaal op, en soms wekt die op maar reageren mijn muis en toetsenbord niet. RAM heb ik al getest, niets mis mee. Alles nog eens opnieuw re-seated. Kan iemand mij wat wegwijs helpen? Specs: AMD Ryzen 5 3600 WRAITH 16GB 3200-16 Trident Z RGB K2 GSK Gigabyte AORUS X570 ELITE MSI GeForce RTX 2070 Super Gaming X Trio 1TB + 500MB Samsung 970 EVO PLUS Sharkoon WPM GOLD ZERO 750W Windows 10 PRO
×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Belangrijke informatie

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.